Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Kvalitetsstandarder og individuelt skøn
DH Formandsmøder Januar og februar 2013 Dagsorden •Nedskæringer på handicapområdet og retssikkerhed •Fyraftensmøder om føp/fleks reformen •Offentlige.
Nye fodgængerovergange på vej HR-møde den 28. april 2014
Repræsentantskabsmøde 2013 Stig Langvad, formand for DH.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Aktuelle fokusområder og udfordringer for det danske redningsberedskab 6. september 2012 Foreningen af Kommunale Beredskabschefer.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Konvention om rettigheder for personer med handicap – FN Lov om social service Lov om kompenserende specialundervisning for voksne Præsentation – Vil.
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
Grundkursus for frivillige i DH Grundlæggende om DH og DH’s medlemsorganisationer.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Tillid Temadag for AMIR
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
WORKSHOP 2 Inkluderende sundhedsfremme og forebyggelse
”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Nødvendigt med en politisk debat ”Nulvækst” kræver omtanke Handicapområdet er et vækstområde og må.
Dagens program En workshop – hvor alle har mulighed for at byde ind. Oplæg i plenum Små summespørgsmål Opsamling i plenum Hvilke vanskeligheder har vi,
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Esam og Fareeza Mine forældre vil tiden vide, hvad der sker i mit liv. Problemet er, at de ikke altid kan forstå min realitet. Jeg må tage en beslutning.
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
Tillidsreformen – hvordan har jeg arbejdet med reformen og hvor langt er vi nået? MED konference
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH.
Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.
Llælædlf. Flere ka’ mere Spastikerforeningens økonomi skal styrkes. Spastikerforeningen vil være større Spastikerforeningen vil være mere synlig Spastikerforeningen.
Krav til tillidsrepræsentanten Modul 2 Forventninger Når man repræsenterer DSI i råd, nævn eller udvalg - er det vigtigt, at man fremfører DSI’s synspunkter.
Velkommen.
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Facebook 2014 Byrådscentrets personalemøde 4. april 2014.
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Haderslev Kommune Fokus på tilbud til alle borgere – også socialt udsatte!
Ny regering, nye tider – dag 1
DH Formandsmøder Januar og februar 2013 Dagsorden Fyraftensmøder om føp/fleks reformen Offentlige hjemmesiders tilgængelighed – ikke godt nok Reglerne.
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Virksomheders Sociale Engagement i Danmark Joachim Boll, SFI.
Handicapråd og kommunale botilbud Et oplæg om: idealer, paradokser, dilemmaer og udfordringer til kommunerne i krydsfeltet mellem den kommunale økonomi.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
#DCHårsmøde2016 #DCHårsmøde2015 Afstemning. #DCHårsmøde2016 Så længe afstemningen er åben, kan du ”skifte mening”. #DCH-Årsmøde2015 bruges ikke blinker.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
The UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities Stig Langvad, Independent Expert Member, CRPD Committee Hvor står dansk handicappolitik i.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI.
Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.
FOA Landskonference 2006 Børn med særlige behov i Vejle Kommune V/ Ole Robenhagen, ledende psykolog, PPR-Vejle Kommune.
!! LOVGIVNINGS -PROCESSEN Offentligt og Synligt. 1. Behandlingen
DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017
Hvordan får jeg indflydelse?
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Mødet med det offentlige system
Bevidstgørelser og bekæmpelse af diskrimination
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Præsentationens transcript:

Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi

Formandsmøder 2011 ”Tonen” i det offentlige rum om personer med handicap Dagsorden pkt. 3

Holdninger på handicapområdet i et lokalpolitisk perspektiv Disposition 1 Udviklingen 2 Hvad kan DH centralt gøre? 3 Hvad kan afdelingerne gøre? Morten Carlsson, næstformand

1 De gamle holdninger Handicapområdet er usynligt og ukendt – gemt bort for de flestes vedkommende Personer med handicap hører til i centrum for velfærdspolitik – de svageste skal hjælpes, støttes og gives det, de har behov for De gode viljer er dominerende i velfærdspolitik – alle vil gerne bidrage til deres forbedringer Alle er for – og ingen er imod, og rettigheder er uaktuelle Borgerne har generelt været fraværende i debatten på handicapområdet

1 De nye holdninger Specialområdet er dyrt, dyre løsninger og tager fra ”det normale”/de fleste – hvad får vi for pengene? Enkeltpersoner synliggøres som ”de dyre” og ressourcekrævende Tidligere tiders metoder som tvangsmedicinering og fastspænding vender tilbage i debatten Brugerbetaling på kompenserende ordninger er i spil Nyt sprogbrug: ”Det er urimeligt, uanstændigt … handicappede er krævende, snyltere, byrdefulde, de svage, de farlige..” De og os!

1 Årsagen til holdningerne Velfærdspolitikken er blevet undermineret Kvalitetsudvikling og synlighed Velstand og velfærd for alle på alle områder De store mandtals lov Kontraktpolitik, skattelettelser, rettigheder til alle og individualitet/forsikring Økonomisk krise med oplevet konsekvens for alle Kommunalreformen med ukvalificeret prioritering og uvidenhed KL og de kommunale netværk Generelle holdningsskred i samfundet – fra solidaritet til ”alle er sin egen lykkes smed”

Fælles debat Er I enige i analysen af udviklingen?

2 Hvad kan DH centralt gøre? DH blev ”kørt over” i sommeren/efteråret 2010 – både politisk og i medierne! Vi har gjort følgende overvejelser om, hvad vi kan gøre:

2 Hvad kan DH centralt gøre? – vores overvejelser Bruge legitim vrede konstruktivt – der mangler lovgivning mod nedværdigende diskrimination og chikane Fortsat bidrage med viden og bedre løsninger Dyre sager er god sagsbehandling - vi koster penge! Synliggøre de gode løsninger, de gode historier Holde fast i den fælles sag Holde fast i principperne og den saglige tone –De brede skuldre løfter! –Kompensationsprincippet Fokus på HK artikel 8 – bevidstgørelse og bekæmpelse af stereotyper og fordomme Drøfte mere langsigtet strategi i central ledelse,herunder overvejelser om mindstekrav, i forhold til nyt folketing og til EU

Fælles debat Har I andre forslag til, hvad vi centralt skal gøre for at undgå, at dette sker igen?

3 Hvad kan afdelingerne gøre? Udveksle oplevelser i afdelingen Tilbagemeldinger til DH centralt – for politisk dokumentation Udveksling af indsats og løsninger, der har virket Holde fast i missionen og den gode sag Opfordre til debat i Handicaprådet Brug lokalpressen – med omtanke Blandt egne tillidsfolk –Udbrede kendskab til DH holdninger –Udbrede kendskab til rettighedsbaserede argumenter og handicappolitiske grundprincipper

FÆLLES DEBAT Har I andre forslag? Hvilke værktøjer har I brug for fra os? Er der noget der lykkes – den gode historie Sidste spørgsmål/debat inden vi går videre