Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
Grundlæggende PowerPoint
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Struktur: ”Quiz og byt”
Når lærere samarbejder med forældre
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Undervisningsplanlægning
DIT-systemet et par introducerende eksempler
Grundlæggende IT, niveau G
Dansk med it Duncker & Ruus © DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab.
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Almen studieforberedelse
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Værktøjskassen Anvendelsesorienteret undervisning
Arbejde i grupper med KIE-modellen
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Klasseledelse og cooperativ learning
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Dansk med it Duncker & Ruus © DIT-systemet Generel introduktion DIT-systemet Udvikling og testning Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for.
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Deltagerstyret undervisning
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Karl Henrik Flyums model
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
Læsegruppel ederen. Kursets ethos  Den ethos som kendetegner Læseforeningens aktiviteter er, at litteraturen kan blive genstand for menneskelig erkendelse,
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
Et kursus om it som faglig udfordring og didaktisk mulighed for danskfaget. Ph.d. Jeppe Bundsgaard
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Lene Tortzen Bager Ph.d., lektor A A R H U S U N I V E R S I T E T Center for Undervisningsudvikling Det Humanistiske Fakultet og Teologi Studieprocessamtale.
Meningsfuld stavning Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dansk 3.-4.kl. og indskolingen Projektet behandler en af danskfaget absolutte kerneområder ved.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
VERSITET DORTHE JØRGENSEN OG METTE AMALIE BUNDGAARD STUD.CAND.PÆD. I DIDAKTIK MED SÆRLIG HENBLIK PÅ MATEMATIK AARHUS UNIVERSITET 5. februar 2014 UNI Institut.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Udvidet problemformulering
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Infomøde cand.selv – cand.mentor
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Mød Aalborg Universitet
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
Uffe Sørensen – Projektleder – LærIT.dk. Hvorfor alt det besvær med mobiltelefoner? Skolen skal afspejle den virkelighed, som eleverne deltager i. Vi.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Hvordan skriver man sin afsluttende opgave?
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
Institut for Socialt Arbejde, onsdag den 6. maj 2015
SKABELON.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer
Kommunikationsbøger i Phrase-it
Præsentationens transcript:

Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab Københavns Universitet

Dansk med it © Duncker & Ruus Mål for denne præsentation give et overblik over systemet og dets intentioner illustrere de studerendes arbejdsprocesser give forudsætninger for at afprøve DIT-opgaver

Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet er et generelt e-learningsystem beregnet til at afprøve, diskutere og træne alle former for analyse af sprog analyse af fiktive tekster, i bunden eller fri form, fx lyriske digte, folkeviser, noveller, eventyr… analyse af faktive tekster, fx aviskronikker, essays, rejsebreve og udskrevne taledata i form af interviews, dialoger, gruppesamtaler…

Dansk med it © Duncker & Ruus Synopsis Den didaktiske filosofi Hvad opnår jeg? De studerendes arbejde Løsning af opgave Arbejdsgangen i undervisningen

Dansk med it © Duncker & Ruus Den didaktiske filosofi (1) Når man arbejder med DIT-systemet, løser man opgaver i sprog eller litteratur med en computer i stedet for papir og blyant. Opgaverne bliver stillet i tekster som har relation til undervisningen på holdet, og de analysemetoder man skal træne, er dem som præsenteres og gennemgås i timerne. Man kan arbejde med opgaveløsningerne alene eller sammen med andre på universitetet eller hjemme hos sig selv når man har tid og lyst, og analyserne kan udveksles med holdkammerater over Absalon (KU’s fælles virtuelle læringsmiljø) eller pr. e-post.Absalon Man afleverer sine besvarelser på Absalon.Absalon

Dansk med it © Duncker & Ruus Den didaktiske filosofi (2) Man kommer til at gå mere i dybden med de tekster og de faglige spørgsmål man arbejder med, end man gør med almindelige papir- og-blyant-metoder. Man har bedre muligheder for at diskutere tvivlstilfælde præcist og reflektere over konkrete analyseforskelle med holdkammerater og den enkelte faglærer. Man kan bl.a. sammenligne sin egen analyse med andres og nøjes med at koncentrere sig om forskelligheder som indeholder specielle problemer eller særligt interessante analysepointer. Man får en god mulighed for at holde øje med sin egen læreproces: Hvad har jeg allerede lært? Hvad er stadig svært? Hvad skal jeg huske at bede om at få gennemgået en ekstra gang i næste time? Nøgleordene for den didaktiske filosofi i DIT-systemet er samarbejde, refleksion og dybdelæring.

Dansk med it © Duncker & Ruus Den didaktiske filosofi (3) Teori holder op med at være noget fjernt og abstrakt fordi DIT- opgaverne konkret forbinder teorierne med det praktiske analysearbejde med autentiske tekster. DIT-systemet integrerer it i undervisningen og den enkeltes læreproces så man kommer til at få indsigter og arbejde med faget på måder som ikke ville være mulige uden it. DIT-systemet bygger på tankegangen i it-støttet samarbejdende læring (Computer-Supported Collaborative Learning).

Dansk med it © Duncker & Ruus Hvad opnår jeg? Ved at løse opgaver med DIT-systemet opnår du bedre kontrol over din egen læreproces så du kan holde øje med dine faglige fremskridt mere træning og større rutine i at arbejde med fagets tekster og metoder at få konkretiseret og fastholdt det faglige udbytte at betragte it som en integreret del af dit fag du kan forholde dig kreativt og nytænkende til at påvirke undervisningen via de afleverede besvarelser mulighed for udbytterig faglig dialog med dine holdkammerater – ikke løs sniksnak, men fokuseret samtale både du og de bliver klogere af

Dansk med it © Duncker & Ruus De studerendes arbejde (1) Når man arbejder med DIT, kan man analysere autentiske tekster sammenligne sin egen analyse med andre analyser af samme tekst søge efter bestemte kategoriers forekomster i den analyserede tekst få overblik over kategoriernes fordeling i den analyserede tekst

Dansk med it © Duncker & Ruus De studerendes arbejde (2) Når man arbejder med DIT, bruger man den tekst man skal analysere en beskrivelse af de kategorier man skal arbejde med i teksten, evt. med henvisning til den teori som kategorierne er inspireret af et DIT-analyseskema som styrer analysen et DIT-layout som visualiserer kategoriernes forekomster i den analyserede tekst

Dansk med it © Duncker & Ruus Løsning af opgave (1) Følgende rutediagram viser hvordan man arbejder i DIT-systemet Man markerer et tekstudsnit - på samme måde som man markerer tekst der skal være fed eller kursiv i almindelig tekstbehandling Bestemmer tekstudsnittets kategori ud fra en liste med mulige kategorier Bestemmer dets egenskaber Går videre til næste tekstudsnit der skal kategoriseres

Dansk med it © Duncker & Ruus marker et tekstudsnit bestem kategori skal kategorien kvalificeres ? bestem egenskab flere egenskaber ? er der mere tekst ? start analyseanalyse færdig ja nej ja nej

Dansk med it © Duncker & Ruus Løsning af opgave (2) Når man har bestemt alle de kategoriforekomster i teksten som fremgår af opgaven, er man færdig med analysen. Når man har bestemt alle de kategoriforekomster i teksten som fremgår af opgaven, er man færdig med analysen. Herefter kan man sammenligne med nogle af sine holdkammeraters analyser og se hvor man er enig eller uenig i bestemmelsen af kategorierne, eller få hjælp til steder i teksten som man ikke kunne finde ud af at analysere på egen hånd. Herefter kan man sammenligne med nogle af sine holdkammeraters analyser og se hvor man er enig eller uenig i bestemmelsen af kategorierne, eller få hjælp til steder i teksten som man ikke kunne finde ud af at analysere på egen hånd. Man kan også i fællesskab udarbejde en konsensusanalyse hvor man diskuterer kategorierne og deres forekomster undervejs mens man bestemmer dem. Man kan også i fællesskab udarbejde en konsensusanalyse hvor man diskuterer kategorierne og deres forekomster undervejs mens man bestemmer dem.

Dansk med it © Duncker & Ruus Arbejdsgangen i undervisningen De studerende henter opgaven på Absalon De studerende arbejder med opgaven, enkeltvis eller i grupper Underviseren lægger opgaven på Absalon De studerende sammenligner og diskuterer deres resultater Hver studiegruppe enes om en løsning af opgaven Hver studiegruppe lægger sin løsning på Absalon inden en aftalt frist Efter fristen henter underviseren de studerendes løsninger Problemer og særlige pointer gennemgås på holdet Underviseren går de studerendes løsninger gennem til brug for næste time