Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
De øvrige kommunale samarbejdsmuligheder ….
Advertisements

Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Organisering af arbejdsmiljøapparatet
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Et fælles rehabiliteringscenter/akuttilbud for borgere med psykiske vanskeligheder, i Ballerup og Herlev Kommuner   Hvorfor?
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Sundhedsprofiler for børn
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Pædagogik og kommunikation * 12. september 2013
Formandens mundtlige beretning. ET FORRYGENDE ÅR - MED BIBLIOTEKERNE PÅ DAGSORDNEN.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Frivillige på Nørre-Snede Bibliotek
Erfaringer fra Danmark efter 15 år
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Visionsproces Fra ord til handling.
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Helle Ulrichsen Screening i et organisatorisk perspektiv Hvad er konsekvenserne af indførelse af screeningsprogrammer?
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Teori og metode Stine Heger, cand. mag
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Rekruttering og motivering
HVOR LANGT ER KOMMUNERNE KOMMET I FOREBYGGELSEN OG EVT. BEHOV FOR STRUKTURELLE ÆNDRINGER I F.M. OPRETTELSEN OG DRIFTEN AF KOMMUNALE SUNDHEDSCENTRE Ane.
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
AffaldVarme Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune REWARA Rethink business kommuneseminar d
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Potentialerne i den (nye) åbne skole
IT-Hjørnet på Gellerup og Hasle Bibliotek
Landsforeningen for ansatte Sunhedsfremmende Forebyggende hjemmebesøg. Sufo`s anbefalinger: SUFO.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
sammen om sundhed Sundhedsforum
Fritidspas.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Kulturkonference på Comwell Middelfart september 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
2200Kultur - Nørrebro Bibliotek & Medborgercenter Præsentere Bydelsmødrene på Nørrebro.
Ringkøbing-Skjern kommune
Region Midtjylland i Shanghai.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Biblioteksstrategi Den 8. maj 2015
Mental sundhed Ulla Uldahl og Henriette Lundstrøm
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
Introduktion til Sundhedscaféen. Hvorfor skal vi have fokus på sundhed.  Indlæring  Følelse af livsglæde  Overskud til at være noget for andre  For.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Kulturrådet i Slagelse Hvordan sikre vi de bedste rammer? Næstformand Troels Brandt Diplom i ledelse Master i ledelse af forandringer - Erfaringerne fra.
Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Forebyggende hjemmebesøg i Aarhus Kommune Ved områdechef Anette Poulsen Maj 2013.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Sammenhæng i hjerterehabilitering
Sundhed, forebyggelse og sundhedsfremme
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Præsentationens transcript:

Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008

Baggrund Greve Kommune ønsker at: -styrke det sundhedsfremmende arbejde -styrke den enkeltes ressourcer, livskvalitet og handlekompetence -motivere den enkelte til at prioritere og styrke egen sundhed -skabe rammer for at fællesskaber kan etableres og vedligeholdes -arbejde for bedre muligheder for at borgere kan mødes på tværs af aldersgrupper Udarbejdelse af sundhedspolitik maj 2006

Formål for samarbejdet  at tilbyde borgerne vejledning og rådgivning af sundhedsfaglige personer  at styrke og udvikle samarbejde ml. kommunale institutioner  at samle og præsentere biblioteks- materialer indenfor fagområdet  at indsamle viden om borgernes sundhedsrelaterede ønsker og behov

Succeskriterier  at kommunens borgere gør brug af det sundhedsfaglige tilbud  at der afholdes temaarrangementer  at borgerne henvises til relevante offentlige og private tilbud  at der sker en beskrivelse af borgernes ønsker og behov for sundhedsrelaterede tilbud

Konkret samarbejde og organisering  Biblioteket -en projektansvarlig  Forebyggelseskonsulenterne -projektansvarlig -træffetid – 10 timer pr. uge

Eksempler på tilbud  Eksempler på temamøder er - sund mad, motion, sundhed og fremmede kulturer og at leve godt med sygdom  Eksempler på temaeftermiddage er – få målt dit blodsukker, rygestop, skridt- tællerkampagne tællerkampagne

Eksempel på brugerne  En kvinde på ca. 65 år, der henvender sig pga. slidgigt og ønsker vejledning om kost og motion.  En nybagt mor spørger om information om børns udvikling  En nystartet vegetar ønsker yderligere vejledning om kost

Fremtiden for Sundhedscafeen  Konkret - Åbningstid 3 timer pr. uge - 3 til 4 arrangementer pr. sæson -Ca. 5 besøgende pr. gang  Ønske om at sundhedscafeen på sigt kan danne grundlag for udvikling af samarbejde med frivillige samt være netværksskabende