I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Et væksthus for børn og voksne
R UGVÆNGETS SKOLE - F REMTIDENS SKOLE ! Helhedsskole – et udviklingsskoleprojekt 2012/13.
Folkeskole-reformen August 2014.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
EU Socialfondsprojektet
Science Class Juelsminde Skole
Science i Mariagerfjord Kommune  Grundlæggende kompetencer. Dansk, matematik, engelsk.  Kreativitet, innovation, problemløsning og samarbejde.  Naturfaglige.
Sciencekommune Assens ”Jeg forventer at gøre en lille opfindelse hver tiende dag, og en stor hver sjette måned eller deromkring” Thomas Alva Edison.
Den åbne skole.
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Velkommen til valgmøde
Kort om skolen 1  Udbyder 4 uddannelser:  Grundforløbet  Social- og sundhedshjælper  Social- og sundhedsassistent  Pædagogisk assistent  Kursus-
ScienceLab -Et naturfagligt samarbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Alle børn er alles ansvar
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Rosborg Sciencegymnasium Danske Sciencegymnasier 10. marts 2006.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Madkamp - DM i madkundskab
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Et fagligt løft af folkeskolen.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
LÆRERE ELEVER FORÆLDRE __________________ EKSEMPLER PÅ TILTAG En ledelse med fokus på naturfag - positiv naturfaglig kultur.
Kompetencerejsen Program informationsmødet 14. maj Velkomst ved Henrik Hjortdal, SCKK Hvad karakteriserer et godt forskningsmiljø?
Undervisning i forbindelse med besøg på Experimentarium V/ Anette Vestergaard Nielsen Experimentarium.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Præsentation Vejlederforeningens årsmøde Analyse: Alle unge vil gerne have et godt liv, 2013.
Forslag til uddannelsesstrategi og handleplan
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
S KOVBYSKOLEN – DEN NYE SKOLE - FORMANDSBERETNING Skolebestyrelsen årsmøde Skovbyskolen 18. marts 2015.
Linjefag På Arden Skole Mål At øge faglighed og meningsfulde sammenhænge At inkludere alle elever i skolens overbygning At mindske betydning.
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Science-kommuner Finansiering: Undervisningsministeriets pulje
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Vidensbaseret praksis i botilbud
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Det handler om eleverne
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 6. september 2018
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 5. september 2019
SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE
Præsentationens transcript:

I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og unge interesserede i og øge deres kompe- tencer inden for naturfag, teknik og teknologi. Mariagerfjord Kommune – en Science Kommune Udfordringen

Udvalgte delmål for projektet i Mariagerfjord Kommune.  at styrke børn og unges kompetencer, glæde og indsigt indenfor naturfag  at styrke børn og unges særlige oplevelser, der er med til at forankre en dybere interesse, indsigt og respekt for naturfag.  at styrke samarbejde og videndeling mellem interessenterne så kvaliteten øges i børn og unges udviklings- og uddannelsesforløb.  at styrke sammenhængende forløb gennem børn og unges udviklings- og uddannelsesforløb - fra dagpleje gennem skole og ungdomsuddannelser til erhvervsliv.  at tydeliggøre koblingen mellem undervisningsprojekter og praksis i erhvervslivet – herunder at give børn og unge mulighed for at opleve naturvidenskab i anvendelse.  at give børn og unge indsigt i naturfagenes bidrag til samfundets funktioner og herved understøtte deres fremtidige handlekompetencer i et globalt samfund.  at sikre børn og unges mulighed for at opleve naturfag som et spændende område, så de motiveres til at udfordre mulighederne i deres senere arbejdsliv.  at styrke pædagogers og læreres kvalifikationer gennem kompetenceudvikling – herunder netværksdannelse. Kommissorium:

Udfordringen  Hvad skal der til for at det giver me- ning for børn og unge at beskæftige sig med naturfag?  Eleverne skal opleve koblingen mellem teorien i skolen og teoriens anvendelse i praksis i virkeligheden.  Fra sodavandsbesøg til naturfag, teknik og teknologi i anvendelse på virksom- hederne.  Børn og unge skal opleve de små virksomheders funktion i lokalsam- fundet.  Eleverne skal opleve samarbejdet med store virksomheder om undervisnings- forløb, hvor man bruger naturfagene i anvendelse  Hvordan fremmer vi et positivt samar- bejde mellem skoler, erhvervsliv og Mariagerfjord Kommune?  Hvordan skaber vi kontakten til virk- somhederne?  Hvordan motiverer vi virksomhederne til at blive aktive deltagere i projektet? Mariagerfjord Kommune – en Science Kommune

Partnerskabsaftale mellem skole, virksomhed og Mariagerfjord Kommune •Lokale skoler skal sammen med lokale virksomheder udarbejde undervisningsmateriale, som giver meningsfyldte og målrettede besøg. •Undervisningsmaterialet skal kendetegnes ved virksomhedens brug af naturfag, teknik og teknologi i anvendelse og ved virk- somhedens aktive inddragelse i undervisningen. •Undervisningsforløbet gennemføres i samarbejde mellem lærere og personale fra virksomheden. •Forløbet evalueres med særlig fokus på elevernes engagement og udbytte af undervisningen og virksomhedens tilfredshed med samarbejdet. Mariagerfjord Kommune – en Science Kommune

Etablering af partnerskaber 1.Kommunens erhvervsdirektør 2.Egne og gode venners private netværk. Virksomhedens udbytte af samarbejdet •Bedre rekrutteringsmuligheder i fremtiden. •Mulighed for at præsentere sig som en god virksomhed og få goodwill i lokalområdet. •Mulige interesserede medarbejdere til fremtidige ansættelser Mariagerfjord Kommune – en Science Kommune Partnerskabsvirksomheder  Rockwool  SpaceCom  Akzo Nobel Vi har en fælles sag