Pitch: Projekt Grøn Generation •Børn og unge er ikke forberedt på at skulle leve i et bæredygtigt samfund •Trods gode viljer er det ikke lykkedes at uddanne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Advertisements

Naturfagsstrategi – i din kommune
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Teori-Praksis-holdning
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
PR Kampagne for folkeskolen
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
Martin Krabbe Sillasen Videncenter for Didaktik
Velkommen til andet møde i den Nationale Inspirationsgruppe for
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Sciencekommune Assens ”Jeg forventer at gøre en lille opfindelse hver tiende dag, og en stor hver sjette måned eller deromkring” Thomas Alva Edison.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Årsberetningen For Høng Skole.
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
”Hvordan giver vi Sønderborgs børn gode grønne vaner som fremtidige borgere?”
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
IMODUS konference Campus Roskilde 20. Marts Lene Smith, EUC Norvestsjælland1.
Erhvervsrettede tiltag i Odsherred Kommune Thomas Adelskov Borgmester Politisk Forum den 8. maj 2014 Temamøde 9: Det lokale erhvervsklima – hvilken rolle.
Den inkluderende skole
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
2-01.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Den bæredygtige landsby
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Sådan er vi gået i gang med Grøn Generation. Præsentation af projektet At vi ser projektet, som en god mulighed for at få et øget samarbejde mellem Teknik.
Hovedpunkterne i en ny strategi
Velkommen til 4. fælles GGK-møde Nyborg Formål og program: At få inspiration tll og dele ”brikker” til kommunale UBU- fremme-strategier At forberede.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
- Fritidsvejledning i Viborg Kommune
Agenda 21 – København Kommune.
indbyggere 7 folkeskoler 1 specialskole elever Centerchef 3 konsulenter.
Krible Krable - Formål Inspirere, motivere og understøtte til at:
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Billeder af politisk engagement i Svendborg. Indblik Engagement gennem inddragelse Inddragelse Inklusions- proces Læringsbesøg Dialogmøder Med skole-
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Grøn Generation i HTK samarbejde med erhvervslivet via partnerskaber omkring grøn strategi at motivere eleverne til at mindske energiforbruget på skolerne.
UURS konference den Comwell Køge Workshop 10 – hvor er UU på vej hen v. Mark Jensen UU DK UU DANMARK UDVIKLING & INTERESSEVARETAGELSE VEJLEDNING.
Politisk forankring Koordinere med andre planer, politikker og udvikling Administrativ forankring i de enkelte centre, (successiv udbygning) implementering.
18.30 Udstilling og Café Mums åbner Velkomst v. Preben S. Pettersson, formand for MTE-udvalget, Furesø Kommune Lokal inspiration om anlæg af.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
UPV i Horsens Kommune Naturlig forlængelse af ny lovgivning for UPV Ønske om – ensartet praksis i kommunen – italesættelse af vurderingsparametrene – bedre.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
21. november Lejre – Den Økologiske Kommune.
Uddannelse for bæredygtig udvikling Randers Kommune den 19. oktober 2015.
Formål: at bidrage til udvikling af et bæredygtigt samfund via uddannelse.
Netværksledelse For børn, personale og ledere. Vision Netværks(ledelse) til udvikling af meningsfulde sammenhænge baseret på effektive netværk, med fokus.
Præsentation til forældremøde 2016 Skolebestyrelsen Præstø Skole.
Ungdomsskolefreningen 08. oktober 2013
Det videre arbejde med unge- og campusmiljø
Regionsprojekt på Campus Køge
Plan for sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet
Science-kommuner Finansiering: Undervisningsministeriets pulje
Udarbejdet af UU Randers
Grøn Generation Disposition og proces 2016.
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Velkommen Vi står midt i en reformtid.
Ungdomsuddannelse til alle
Om festivalen Naturvidenskabsfestival er en national festival, som skaber engagerende oplevelser med science for mere end børn og unge. Festivalen.
Præsentationens transcript:

Pitch: Projekt Grøn Generation •Børn og unge er ikke forberedt på at skulle leve i et bæredygtigt samfund •Trods gode viljer er det ikke lykkedes at uddanne børn og unge med engagement, viden og handlekompetencer til bæredygtig udvikling - en ”Grøn Generation” •Aktuelt er der i kommunerne mange initiativer til bæredygtig udvikling og til uddannelse for bæredygtig udvikling (UBU) •Udfordringen er at bringe alle de gode kræfter i en kommune i positivt samspil •I projekt Grøn Generation vil 10 kommuner over tre år udvikle strategier til fremme af UBU og dermed en ”Grøn Generation”

Anvendt bæredygtighedsbegreb i projektet - bredt/snævert?

Grøn Generation – den lokale arena Uddannelse for Bæredygtig Udvikling for børn og unge i alderen 0-20 år Den kommunale arena for bæredygtig udvikling Skolechef Lokal Agenda 21-koordinator Formand for Erhvervsrådet Lokale NGOér Leder af Teknik- og Miljøforvaltningen Formand for Teknik- og Miljøudvalget Formand for Børne- og ungeudvalget Naturfagskoordinator Ledere for daginstitutioner Ledere af ungdomsuddannelser Leder af Plan- og Udviklingsafdelingen /forvaltningen Lokale koordinatore r Lokal følge- gruppe Borgmester Tværgående Grønne eller Bæredygtighedsråd Lokale virksomheder Skoleledere UU-vejleder

Grøn Generation - Projekt organisation VILLUM følgegrupp e VILLUM følgegrupp e Projektgrupp e National Inspirations - gruppe National Inspirations - gruppe Evaluato r Øst-klynge (Den lokale arena i 5 kommuner, 5 teams af koordinatorer, 5 lokale følgegrupper) Øst-klynge (Den lokale arena i 5 kommuner, 5 teams af koordinatorer, 5 lokale følgegrupper) Vest-klynge (Den lokale arena i 5 kommuner, 5 teams af koordinatorer, 5 lokale følgegrupper) Vest-klynge (Den lokale arena i 5 kommuner, 5 teams af koordinatorer, 5 lokale følgegrupper)