Stivelse og amylaser Kulhydrater amylose og amylopektin

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Myastenia gravis.
Advertisements

Temaaften #2: Mæskning.
Surdej til rugbrød.
Økosystemer Et økosystem bruges til at beskrive et komplet miljø i naturen med alle levende organismer. Det første grundprincip i økologi er, at hver levende.
Proteiner Aminosyrer.
Vejret Vandet i luften.
Biobact Tabs.
Styrk dit immunforsvar
Protein, kulhydrater, lipider og metabolisme
Eksterne Doser.
Hvordan laver vi planter med mere og bedre fibre og protein
Vigtige begreber i naturfag
Næringsstoffernes køkkentekniske egenskaber
Nærings stoffernes Køkkentekniske egenskaber
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Mette Riis, fitness.dk Slagelse, torsdag d. 19. juni 2008
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
SPIRITUS Hvordan laves det?.
Enzymer.
KOSTPROGRAM 2013.
Homeostase / Regulering af kroppens indre miljø
træningsprincipper og træningsforbedringer
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
PRINCIPPET BAG BRØDBAGNING Diana, Susanne, Stine og Morten.
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
Fordøjelseskanalen.
Bakterie og virus.
Homeostase / Regulering af kroppens indre miljø
Fra aminosyrer til enzymer
Proteiner - Opbygning og Funktion
1 Surdej til rugbrød. 2 Surdej Surdej er en symbiotisk kultur af mælkesyrebakterier (Lactobacillus spp.) og gærsvampe, der anvendes som hævemiddel ved.
Fedt, protein og kulhydrater
Enzymer KHPHH! Aminosyrer Proteiner Enzymer. Enzymer KHPHH! Aminosyrer Proteiner Enzymer.
Fordøjelsessystemet.
Kornkvalitet og dyresundhed
Høstvarslingsprogram til økologisk brødkorn
Biodiesel and bioethanol
1y’s samlede undervisningsmateriale om menneskets fordøjelse
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Næringsstoffer Fedt & Protein.
Hormonsystemet/Indokrine kirtler
Fotosyntese Fokus på energi
Kulhydrater og dannelse af ATP
Hvordan nedbrydes maden ?
Hvor kommer kulhydrat fra?
Politik og organisation
Høstvarslingsprogram til økologisk brødkorn
FEDTINDHOLD I EN SKIVE BACON
Den vigtigste energikilde.
Proteiner Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Mel og kornets opbygning
Hvor kommer kulhydrat fra?
Spil: Multiple vitaminer
Fordøjelse af næringsstoffer
PROTEINSYNTESEN I genetikken
Fordøjelse Hvad betyder ordet fordøjelse? Nedbrydning og optagelse
Peder Oxes Allé 4 • 3400 Hillerød •Tlf •
Enzymer Består af proteiner
Fordøjelseskanalen Enmavede.
PROTEINSYNTESEN I genetikken
Fordøjelse Hvad betyder ordet fordøjelse? Nedbrydning og optagelse
Fordøjelseskanalen Enmavede.
Mink Fodring. Mink Fodring Fordøjelse Organer og processer.
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
Hævemidler.
Fra mel til brød Opskrift Dejtemperatur Dejføring Køretid Liggetid
Fordøjelseskanalen Enmavede.
Pladetektonik Bjergsnæs Efterskole.
Fordøjelse Rovdyr Fordøjelsessystemet der ligner hinanden Mink Kat Ræv
551 – Gud dit folk er vandringsfolket 1, S1
Præsentationens transcript:

Stivelse og amylaser Kulhydrater amylose og amylopektin Glukosemolekyler

Amylose Amylopektin

Stivelse Stivelseskorn Opdelt i lag Rund struktur Uopløselige i vand

Gelatinisering / forklistring Vand + temp. stigning Optager vandet Svulmer op Tykt flydende Modtagende overfor amylaser Går i stykker

Retrogradering Reorganisering Danner nye bindinger Med til at gøre brød hårdt

Amylaser Enzymer α- og β-amylase Nedbryder stivelsen 2 forskellige måder Primært β-amylase