Varighed 5½ minut Støtter Varighed 5½ minutter
Oktober 2012 Bag for en sag 3 skønne dage med: -hjemmekværnet mel, -brød der ikke hæver -rødbedefarvede hænder og 16 meget læringsparate Giraffer
Hvor kommer melet fra?
Fortælling ”fra korn til brød” Sprog Lytte, se & forstå
Der kigges på kornets udvikling Naturfænomener
Sprog Lytte & observere Små spirer som kan spises
Korn + vand + lys = Liv Naturfænomener
Kornet males til mel Krop og bevægelse
Der ligges mange kræfter i Øjeblikkelig respons = høj motivation = stor læring
Melet vejes…..det blev til 74 gram Tal og vægt
De grove dele sies fra Natur fænomener
Børnene ligger et billed- forløb ”Fra korn til brød” Sociale kompetencer Sprog og logisk tænkning
Papirsmuffins produceres Til butiksfacaden Kulturelle udtryksformer
Hvad består et simpelt brød af?
1. Vand Først med fingrene Temperaturen måles
Så med termometer Natur fænomener 1. Vand
Gær røres i Sociale kompetencer 1. Vand2. Gær
Saltet skal måles nøjagtig af Koncentration 1. Vand2. Gær3. Salt
Dejen æltes med hænderne Taktil stimulering 1. Vand2. Gær3. Salt4. Mel
Dejen formes Personlig kompetence
Dejen stilles til hævning Hæver de alle mon lige meget?
Vand + mel + salt = ??? Vand + gær + mel + salt = brød Uden gær
Vi smager på det færdige brød Fællesskab Et brød som ikke er hævet, fremmer forståelsen for gærens effekt
Så skulle der produceres! Overskuddet gik til
Motivationen er i top Social kompetance
Børnene lavede 3 forskellige brød Natur fænomener 1. Med æble og kanel
2. Med rødbede og solsikkekerner
3. Med hakkede Valnødder Personlige kompetencer
Naturlige farvestoffer Kulturelle udtryksformer
Der blev også bagt muffins
Så er butikken åben for forældrene Personlige kompetencer
Børnene skiftes til at stå i butikken
Ansvar Rigtige penge er nu de bedste
Girafferne solgte i alt: - 75 lækre brød og - 65 saftige muffins Det gav et overskud på 1180 kr., som blev sendt til: