Af Tommie, Janne, Michelle og Louise

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forestil dig en landsby, hvor der bor 100 mennesker
Advertisements

Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
For at beskæftige sig med emnet, katastrofen i historiefaget
AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde.
”Intet” af Janne Teller
Irak Krigen.
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Det virker utroligt ! General Dwight D. Eisenhower havde ret, da han gav ordre til, at man skulle optage filmene og tage billederne.
United Nations High Commissioner for Refugees
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Net Profitability Guidelines
OHCHR.  OHCHR betyder: the Office of the High Commissioner for Human Rights.  På Dansk betyder det: Kontoret for FN’s højkommissær for menneskerettigheder.
New World Order.
Red Barnet Foto: Louise Dyring Nielsen / Red Barnet.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
og menneskerettigheder Fag: Historie & IØ
?. Globale børn - ta’r en tørn   Udvikle handlekompetence i forhold til børn og   unge i andre lande   At eleverne samarbejder på tværs og lærer.
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Gruppe 1 – A true story !?!.  It’s a “first”  The video is very vague  The girl in the video is friendly  The girl is attractive – but in a certain.
UNPROFOR  United Nations Protection Force  UNPROFOR var en fredsbevarende militær enhed.  Enheden eksisterede fra februar 1992 til marts  Enheden.
Tænk hvis det var dig.... Tænk hvis det var dig...
Irak.
En roman af Niels Rohleder
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
Borgerkrigen i darfur..
Historien bag EU Vi har om EUs historie. Så vi vil gerne fortælle og vise jer noget om Maastricht-traktaten. Vi fortæller også om hvem og hvilke lande.
Styrkelse af dine lederkompetencer  Karrierecoach  Budskabstræning  Strategisk kommunikation Vibeke.
De stille kriser Landsindsamling til IAS’ hjælpearbejde.
Kosovo Hvordan opstod Kosovo konflikten? Hvad består den af?
Udviklingen i nøgletallene på asylområdet i de nordiske lande: Hvad viser de seneste tal? Diskussionsoplæg til mødet i Nordisk Udlændingeudvalg, den 24.
Grøn stues skovtur Alle børnene var på Grøn stue kl. 09. Vi tog vores overtøj og tasker på og gik op mod stationen. Kl. 11 var vi på Klampenborg st. og.
»En mand havde to sønner
Konflikten i congo.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Slaget ved Verdun og Somme
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Borgerinitiativet i historisk/politisk kontekst, Europahuset den 18 juni 2010 Marlene Wind, PhD, Professor Institut for Statskundskab Københavns Universitet.
”Mediemakt og kvinnemakt i Danmark” Pernille Tranberg, chefredaktør
Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Kapitel 8 – nogle citater og overvejelser
Stikker Stikker Præsentation af de første kapitler.
Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Samson Og Dalila.
Realisternes territorium – magt og konflikter. Kapitel 3.
Historien om Jesus’ fødsel
Koreakrigen (1950-?(Uofficielt 1953)
Introduktion til Den Kolde Krig
STREET ART / GADEKUNST.
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Realisternes territorium – magt og konflikter.
Stormen på bastillen.
Kvinders Valgret.
Reformation.
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Tidslinje Murens fald.
Reformation.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Ofre og gerningsmænd Overemne: Holocaust.
Verden omkring os Krybskytteri i Afrika.
Ressourcer og globale relationer Case: DR Congo og Coltan
Danmarks historie #3.
Præsentationens transcript:

Af Tommie, Janne, Michelle og Louise Congo Af Tommie, Janne, Michelle og Louise

Krig Der var to krige i Congo. Den første var fra 1996-1997 og den anden var fra 1998-2003. Krigen fra 1998-2003 bliver også kaldt for Afrikas 1. verdenskrig, fordi 6 forskellige lande deltog, og 25 forskellige bevæbnede grupper var indblandet.

Krig Krigen startede med at Belgien styrede landet og udnyttede landes ressourcer. Men i 1960 gav de landet deres selvstændighed tilbage, og det betød imidlertid ikke fred i landet, men blev starten på en lang og kompliceret, konflikt. I Rwanda startede det, men da det endte, flygtede hutuerne til Congo, efter de havde lavet masse mord på tutsierne, og jaget en masse tutsier på flugt.

krig Det endte godt i Rwanda med en del fred. Men da krigen blev flyttet til nabolandet Congo gik det galt . Kvinder blev voldtaget og slået men det gik ikke kun ud over dem. Det gik også udover børene og mændene. Det var starten på en ny forfærdelig hverdag. Bl.a. begyndte børn at tage stoffer og de begyndte at forsvare sig selv, med våben. Og nogle af den meldte sig som soldater.

FN i Congo Kom først til landet i år 2000. FN sendte ca. 17.000 fredsbevarende tropper der til. FNs tropper gør hvad de kan for at hjælpe de civile men de må ikke skyde på oprørene når der er civile i nærheden.

FN i Congo Citat af BBC undersøgelse efter 18 måneder. - At indiske fredsbevarende soldater i byen Goma havde direkte handel med den væbnede oprørsgruppe, der stod bag folkedrabet i Rwanda, der nu bor i det østlige Congo De pakistanske FN-tropper havde ikke kun hjulpet militserne med våben - de havde derimod givet en hånd med, under optræningen af oprørssoldaterne. FN tror ikke på de anklager. De indiske tropper siger: at alle anklager er baseret på rygter og det ikke er virkelighed.

FN Det betød nok ikke det helt store hvis FN ikke var kommet der til, da de ikke hjalp så meget. (Hvad ved dem der fik hjælp var dette uden betydning?) Men hvis de var blevet sendt noget før kunne det være at det var gået bedre for FN og at de kunne have hjulpet nogle flere.

I dag I dag efter 14 år er der stadigvæk krig i Congo og der er ca. 5,4 millioner ofre. Der dør ca. 1.500 mennesker hver dag. Der er få hjælpe organisation der nede, bl.a. læger uden grænser og UNICEF.

Kilder http://politiken.dk/udland/faktaudland/article593135.ece http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article967293.ece http://www.berlingske.dk/verden/analyse-congo-knald-eller-fald-fn-og-eu http://politiken.dk/udland/ECE594852/congo-beskylder-fn-for-drab/ http://politiken.dk/udland/ECE590111/fn-krigen-i-congo-er-en-katastrofe/ http://www.kristeligtdagblad.dk/artikel/304242:Udland--Krigen-i-Congo-i-billeder http://www.um.dk/da/menu/udviklingspolitik/omudviklingspolitik/ulandsoplysning/avisenudvikling/artikelbibliotek/afrika/congobetyderdetmodsatteafudvikling http://www.socialister.dk/avis/visartikel.asp?art=28410 http://politiken.dk/udland/ECE501263/fn-tropper-solgte-vaaben-til-dr-congo-militser/ http://www.dr.dk/DR1/horisont/2008/09/09084635.htm