Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Konflikten i congo.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Konflikten i congo."— Præsentationens transcript:

1 Konflikten i congo

2 Konflikten Konflikten startede med et folkemord i Rwanda hvor hutuer dræbte tutsier. Efterfølgende flygtede (især tutsier men senere også hutuer) til den østlige del af Congo hvor det hele fortsatte (der var ikke tale om folkemord her!). I konflikten er der dagligt mennesker som dør. Og hverdag er der mishandling, voldtægt og mord. Folk kom uventede ud i folks hjem for at dræbe. Der er over døde mennesker. Krigen har været i over 14 år og er der stadig i dag og der er langt fra fred.

3 Børn i Congo Mange børn i Congo er børnesoldater, børnesoldaterne får narkotika for ikke at blive psykisk nedbrudt og for at de ikke tænker over at de går og skyder (dræber/slagter) mennesker. Andre børn som er flygtet med familien dør ofte som følge af underernæring.

4 Hjælp Der var ikke det store hjælp fra udlandet til at få mad eller hjælp de sårede, over halvdelen af befolkningen fik igen hjælp og de skulle selv finde føde og ly selvom de ikke havde noget jord eller andet. Der var 4 organisationer ude for at hjælpe: UNICEF, læger uden grænser, red barnet og UNHCR

5 FN i Congo FN havde FN soldater i den østlige del af Congo som var fredsskabende. Men de havde ikke rigtig fået gjort den store forskel, der var mange folk som flygtede hen til de steder hvor der var FN soldater for at få mere beskyttelse. FN beskytter kun på udvalgte steder mens resten blev overladt til sig selv. Hvis FN var udeblevet fra krigen havde der været flere som ikke havde kunne søge tryghed og støtte.

6 Kilder


Download ppt "Konflikten i congo."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google