Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

United Nations High Commissioner for Refugees

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "United Nations High Commissioner for Refugees"— Præsentationens transcript:

1 United Nations High Commissioner for Refugees
FN’s Højkommissariat for flygtninge

2 UNHCR UNHCR blev oprettet i 1950 af FN’s generalforsamling, i et forsøg på at give flygtninge, beskyttelse og bistand i det 20. århundrede. UNHCR fik i starten en begrænset mandatperiode på 3 år til at hjælpe 1,2 millioner europæiske flygtninge til at få et fristed og et nyt hjem. Efterhånden som der opstod flygtningekriser verden over blev mandatperioden forlænget hvert 5. år.

3 Nobels Fredspris UNHCR vandt Nobels fredspris i 1954 og i 1981.

4 UNHCR’s opgave UNHCRs vigtigste opgave er at forsvare flygtningenes rettigheder og give dem tryghed. UNCHR arbejder for at alle, som behøver det, de skal kunne benytte sig af retten til at søge asyl og få et sted hvor de kan være i sikkerhed i et andet land. UNHCR forsøger at nedsætte antallet af flygtninge ved at hjælpe stater og institutioner med at skabe nogle forhold, der beskytter og styrker menneskerettighederne og fremmer fredelige løsninger af konflikter.

5 UNHCR Organisationen gennemfører også en række programmer til støtte for tilbagevenden, de har mål om en vedvarende rettesnor for regeringer og humanitære organisationer i deres forsøg på at styrke den verdensomspændende beskyttelse af flygtninge. Målet er at sikre, at flygtningene behandles i overensstemmelse med grundlæggende rettigheder.

6 UNHCR’s indsats steder
I starten arbejdede UNHCR i de europæiske lande, men i løbet er årene har det bredt sig til både, Africa, America, Asien, Europa og mellem østen. De arbejder i 120 lande. De arbejder helt fra store hovedstader til de små landsbyer.

7 Kort over indsats steder

8 UNHCR UNHCR har en årlig dag hvor de holder flygtninge dag ligesom vi selv holder mors dag.


Download ppt "United Nations High Commissioner for Refugees"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google