Skolebestyrelsens bud på "Fremtidens skole " på Lemtorpskolen 10

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Det nære og naturlige næste skridt
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Hjælp til integrering af IT i undervisningen
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Informationsmøde - Gug Skole 2014/15
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.
VELKOMMEN TIL HUSET VENTURE FRIHED UNDER ANSVAR…. DIT LIV – DIT VALG……
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Skolereform 2014.
Folkeskole-reformen August 2014.
V ELKOMMEN TIL ÅRSMØDE Kollerup Skole Tirsdag d. 11. juni 2013.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Skolereformen Overordnede mål:
Skolereform august 2014………………
Opmærksomhedspunkter
Den åbne skole.
Velkommen til valgmøde
Folkeskolereform pr. 1. aug Ambitiøst løft af folkeskolen •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder.
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Skolereform 2014 Hodsager Skole.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Faglig fordybelse i indskolingen
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Studiepraktik Program:
Folkeskolereformen på vores skole
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Forældremøde 15. september Vision En bæredygtig skole/SFO, som udvikler den praktiske del af fagenes indhold, for at fremme elevernes forståelse.
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Nye udviklingsarbejder Ulfborg skole
Skolereform – Fourfeldtskolen 2014 Steffen Lawaetz
Folkeskolereform Politiske mål
Velkommen til infomøde om Skolereformen
- et bedre sted at lære ”EUD-banditten… …..en kommende studerende”
Hvad betyder skolereformen for mig som elev på nordbyskolen?
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Skolestruktur på dagsordenen Direktør for SFI, formand for Rejseholdet og Skolerådet Jørgen Søndergaard.
Visionsdagen Hvad kom der ud af dagenHvad kom der ud af dagen Lærernes oplevelse af dagenLærernes oplevelse af dagen Det opfølgende arbejdeDet opfølgende.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Folkeskolereform Politiske mål at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan at mindske betydningen af social baggrund at øge elevernes trivsel.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Folkeskolereform på Tagensbo Skole Hvordan ser folkeskolereform ud på Tagensbo Skole.
Præsentationens transcript:

Skolebestyrelsens bud på "Fremtidens skole " på Lemtorpskolen 10 Skolebestyrelsens bud på "Fremtidens skole " på Lemtorpskolen 10. juni 2008 Vi ser for os en totalt renoveret skole, der lever op til de krav, der stilles til en moderne skole med hensyn til undervisningsrum, sciencelokaler, kantineområde, lærerarbejdspladser, personalerum og pædagogisk servicecenter. Eleverne er i gang med at læse i alle mulige kroge af skolen. Der er konstant fokus på kost og motion. Skolen er stadig afdelingsopdelt, men den stramme klassestruktur, vi oplever i dag er ikke så markant. Der arbejdes i højere grad på hold af forskellig størrelse. Der gives mulighed for at arbejde med dynamiske og eksperimenterende undervisningsformer. Herunder afprøvning af forskellige pædagogiske metoder (eksempelvis: Teorien om de mange intelligenser)

Lærerne er heller ikke kun tilknyttet en enkelt blok, men underviser i højere grad i deres linjefag i forskellige afdelinger. Der er i høj grad fokus på innovation, hvilket betyder, at nogle af de projektopgaver, der i gangsættes har rod i erhvervslivet, så opgaverne, der skal løses, bliver meningsfulde og brugbare. Specialcenteret er ændret til et udviklings- og videnscenter, hvor der løses en lang række opgaver af faglig og social karakter. Herunder etablering af undervisningstilbud til elever med særlige talenter. Ansatte og elever har egen bærbar computer og der er digitale tavler i alle undervisningsrum, og meget undervisning foregår på denne måde. Skoledagen for alle lærere går fra kl. 8.00 - 15.00. Sprogundervisningen er styrket ikke mindst engelskundervisningen, som er en integreret del af hele skoleforløbet. Lærere og pædagoger arbejder endnu mere sammen i indskolingen. I klasser over 22 er der altid en lærer og en pædagog til stede.

Elevernes kompetencer på Lemtorpskolen om 5- 10 år: Fremtidens skole Elevernes kompetencer på Lemtorpskolen om 5- 10 år:

Dygtige til at læse Ferme ved en PC Dygtige til sprog, ikke mindst engelsk Arbejder projektorienteret Omstillingsparate, da de ikke vil beholde det samme job livet igennem Innovative og kreative

Egenskaber Fagligt dygtige (dansk/naturfag/engelsk) Teknologisk velfunderede Sociale kompetencer

Læsning Der skal være fokus på læsning Vi igangsætter et udviklingsarbejde i kommende skoleår 2008/2009 på skolen, hvor vi prøver at finde ud af, hvad vi gør for at fastholde et højt læseniveau. Tidsperspektiv: Er i gang og vil forsætte de kommende skoleår.

MUSIK: Lemtorpskolen er en skole, hvor musikken er i højsædet. Vi anvender mange ressourcer på musik i dag i indskolingen. Projektet videreføres på mellemtrinnet og i overbygningen. Der nedsættes en udviklingsgruppe, som i samarbejde med musikskolen kan komme med anbefalinger til, hvordan vi kan få større glæde af den indsats, som allerede i dag ydes i indskolingen. Tidsperspektiv: Skoleåret 2009/2010

IT: Lemtorpskolen en IT- skole Større fokus på IT Gerne en PC pr. elev fra 3. klasse Valgfrie IT-klasser fra 7. årgang PCere til alle ansatte. Videreuddannelse på stedet til lærere og elever Videreudvikling af elevintra. Tidsperspektiv: Skoleåret 2009/2010

TRYGHED/ANERKENDELSE. Skolen, hvor der arbejdes anerkendende Ordentlig omgangstone mellem alle på skolen Fokusering på det elever og ansatte er gode til Efteruddannelse i anerkendende pædagogik Tidsperspektiv: Skoleåret 2008/2009 og fremadrettet.