Skyllesystemer & Overløbsriste

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kamerateknik Blænden Blænden er et af de to vigtigste værktøjer, du finder i dit kamera. Med blænden styrer du hvor meget og hvordan lyset kommer ind gennem.
Advertisements

”Optimering af tørstofindhold og mængdereduktion af slam”
Energiperspektivet hvad skal man vælge…. Xylem Water Solutions Denmark Michael Jersborg Teknisk Chef.
En lille historie om VAND
SEMINAR 23. – 24. maj OPTIMAL SLAMBEHANDLING!
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Regnvand og spildevand i Hellerup Maglegård grundejerforening
NORDVAND Regnvand og spildevand i Ordrup-Charlottenlund
Erfaring med udvikling af decentral spildevandsløsning
Beluftning – optimale installationer og resultater
Handicaporganisationernes Hus
Svømmebadsregler og undersøgelser for at forbedre regelgrundlaget Linda Bagge By- og Landskabsstyrelsen.
Realtidsstyring af spildevandssystemer “Smart software solutions”
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
FarmTest: Udbringning af flydende gødning
Implementering af it-system
Problemet vedrører hele Hørsholm
1 Belastningsprøve Fredag 16. september Agenda Kl. 08:00Velkomst v. Allan Harding Status på Imerco projekt, v. Allan Harding Oplæg til belastningsprøve,
Den globale specialist i beskyttelses udstyr
NORDVAND Regnvand og spildevand i Gentofte sogn
NORDVAND Regnvand og spildevand i Klampenborg- Skovshoved
GRUNDFOS BIOBOOSTER Nye perspektiver for bæredygtig spildevandshåndtering i et samarbejde mellem Viborg kommune og Grundfos 25. maj 2010 Bent Skovgaard,
Klimatilpasning, fælleskomponenter og Open Source
Udvikling – del II.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Teknologi, erfaring og EU rammer Søren Rasmussen, Sund & Bælt Senior Specialist Toll systems Høringsseminar om trængsel og kørselsafgifter,
Stjernholm Dagen d. 31. august – 02. september 2010
Indlæg på Gudenåkonferencen på "Værket" den 9. maj 2008 ”Punktkilderne – Indsats og forventninger” Nels Markussen Natur- og Vandchef Miljø- og Teknik Randers.
Lokal rensning af regnvand Denne løsning er implementeret på 7 lokaliteter i Københavns Kommune som testanlæg. HydroSystems har varetaget driften.
OTA - et skoleprojekt ved E. Sjørlund, ES-DATA Projekt : News: news://news.the- coffeeshop.dk/coffeeshop.ota.
Medfinansieringsprojekter: Hvem skal involveres?
Kloakering i den spredte bebyggelse
Det gode lyttemiljø Opsamling på sidste års seminar Der var ønsket om en udarbejdelse af en såkaldt ”facitliste” ved valg af Høretekniske hjælpemidler.
Seminar Nyborg Strand 3. maj 2011 Nortec System A/S Seminar Nyborg Strand 24. april 2012.
Energibesparelse Energibesparelse og levetids optimering
  Robuste drivveje giver sunde køer Dette projekt medfinansieres af ”Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, (GUDP) under Fødevareministeriet. v.
Præjournalisering - automatisk journalisering?
NORDVAND Klimatilpasnings projekt ved Gentofterenden Ved Carsten Nystrup, Direktør Nordvand a/s.
Forsyning Ballerup Vandspejlet. Forsyning Ballerup og Vandspejlet Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, sjove og brugbare løsninger.
Separatkloakering Kirke Hyllinge
1 Design, analyse og verifikation. 2 Design Bevisteknikker Design ved hjælp at matematisk induktion Analyse O-notation Logaritmer Binær søgning Verifikation.
Fortynding af rest sprøjtevæske og udstyr til rengøring af marksprøjter Christian Holst, Hardi International A/S,
 Planlægning › Kommunikationsplanlægning › Teknisk planlægning  Krav- og testspecifikation › Krav til produkt  Design › Brugergrænseflade  Implementering.
IT-Produkt til læring php. ”Graf editor”
Forbedring af teknikrum Vejledning af personale og beboere Af Tim Hedegaard & Lasse Boa.
Alle elever i den danske folkeskole, skal blive så dygtige, som de kan En længere skoledag Flere timer i dansk og matematik Tidligere fremmedsprog Lektiehjælp.
Opicon er et datterselskab til Stjernholm A/S
Information om anlæggelse af Bassinledning langs Kystvejen
Dansk Automation & Analyse A/S Har du styr på dit H2S…? Rørledningernes levetid forkortes markant Metal- og betonkorrosion vil forekomme, na ̊ r svovlbrinten.
Nyt Affaldssystem UWS UNDERJORDISK AFFALDSHÅNDTERING.
1 21. september 2016 Introduktion til Lean Vedligehold.
Fagsamling, Fauske den 26.og 27. November 2008 ”Anvendelse af udluftere i rørledninger” af Bo Ellerup Produktchef, spildevand AVK International A/S.
Ådalens Skolens innovative legeplads – og LAR projekt Indskolingen.
Ådalens Skole Innovative LAR-projekt udskolingen.
Spildevand fra hospitaler Henrik R. Andersen & Benedek Plotz.
KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen KØBENHAVNS EJENDOMME Bygherreperspektiver på indkøb af ventilationsløsninger v/ Gyrithe Saltorp.
Kan det betale sig? Michael Høj-Larsen Energiservice Fyn A/S Ejet af energiselskaber
Fedtudskillere.. Fedtudskillere. Bygningsreglement Afløbsinstallationer og hovedafløbssystem må ikke tilføres stoffer, der kan skade eller forringe funktionen.
Rensningsanlæg Brunshåb.
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Miljøforanstaltninger i Sydlejren Miljørådsmøde 19. september 2017
Vandplanernes spildevandsindsats i spredt bebyggelse
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Fjernvarmeafkøling i Stævnen
Slamkegler 7. februar 2001 Typer Funktion Drift Karl Hjortnæs udvalg.
Faste Filtre Opbygning Rensegrader Fordele/ulemper 7. februar 2001
Undgå unødige sprøjterester og minimer affaldsmængden.
En fælles platform til integreret styring af ressourcer, projekter og budgetter hos DIN Forsyning Projektchef Henrik Blicher fortæller om hvordan en uigennemsigtig.
Miljøforanstaltninger i Sydlejren Miljørådsmøde 19. september 2017
Præsentationens transcript:

Skyllesystemer & Overløbsriste Stjernholmdagen 2010 Skyllesystemer & Overløbsriste v/ Christian Anker

DAGENS PROGRAM: Præsentation Skyllesystemer Overløbsriste

Skyllesystemer Stjernholmdagen 2010 Info: Der findes i dag mange forskellige skyllesystemer til bassiner. De kan enten være via. Vakuum, klap, pumper mv. ”Det altafgørende ved anvendelse af et skyllesystem er at bassinet er rent efter hvert regnskyl, og at den anvendte teknologi er driftssikker over mange år.” og så arbejdsrigtig og hygiejnisk som muligt

Fordel ved at installere et Skyllesystem: Stjernholm Vaakum Skyllesystemet Minimeret berøring med spildevand Kan uden videre erstatte eksisterende konstruktioner Velegnet til nye bygværker Designet til implementering i bassiner, udligningstanke, større ledningssystemer Effekten er uovertruffen – ift. Energiforbruget Minimerer aflejringer Optimerer koncentrationen af suspenderet stof i.f.t. anlæggets drift Minimerer behovet for manuel rengøring Service og arbejdsmiljøvenligt via tilgængelig konstruktion

Skyllesystemer

Skyllesystemer Følgende medier anvendes til skylningen: Regnvand. Overløbsvand Spildevand

Hvor anvendes skyllesystemer: Skyllesystemer er designet til implementering i bassiner, runde og rektangulære udligningstanke og ikke mindst i større ledningssystemer. Konstruktionen af systemet bevirker, at effekten er uovertruffen, også i forhold til energiforbruget. Vakuumventilen er en nøglekomponent i systemet, som på grund af den regulerbare åbne/lukketid på 0,6-0,5 sekunder, samt de muligheder der er for at bestemme hvordan ventilen åbner, kan konfigureres til optimal drift på ethvert anlæg. Vakuumventilen tilbyder uovertruffen kontrol med skyllet. Kombineres ventilen med guidesystemet* for optimal væske flow, opnås fuld kontrol over væskemasserne, og dermed skyllet.

Skyllesystemer Video!

CASE: Århus Vand- ”Harlev” CASE: Århus Vand- ”Harlev”. Ringkøbing Skjern Forsyning ”Spjald” Svendborg Vand N

CASE: Århus Vand- ”Harlev RA” CASE: Århus Vand- ”Harlev RA”. Meget ”tyndt” spildevand – selv i tørvejrs perioder Stærkt forhøjet indløbsflow ved regn og tøbrud Problemer med C/N forhold – manglende kulstof - Hidtil var der doseret kulstof i perioder Ingen mulighed for aflukning af bassin ved tømning - Forbundne kar med indløbssump Stærk forøget kvælstof belastning ved bundtømning og skylning af bassin Hyppige fejl på tidligere skyllesystem N

Spjald Renseanlæg

Overløbsriste Hvad er en Overløbsrist Hvor bruges de typisk Hvordan virker den.? Hvilke typer, VR., RO. mf.

Data på Stjernholm Overløbsriste Risteafstand - 5mm eller 10mm Opfanger ristegods > 90% Udført i rustfri SS 2333 / SS 2343 Leveres i størrelser fra 50 l/s til 5000 l/s Minimal service og vedligehold Automatisk drift Tåler fuld neddykning Minimal opstuvning

Overløbsriste Funktion Risten aktiveres via niveaustyring. Hydraulikstationen starter, når vandspejlet passerer et fastlagt niveau. De parallelle ristestænger, som er skiftevis fikserede og bevægelige, sikrer en effektiv fraskilning af ristegodset, ligesom der gennemføres en grundig afskrabning. I bevægelsesretningen mod opstrøms side ledes ristegodset fri af risten, og videre i den del af spildevandsstrømmen, der går til renseanlægget.

Hvor bruges riste typisk.? På alle renseanlæg er der et stort - og stadig stigende behov for tekniske løsninger til reduktion af ristegods fra overløbsbygværker. Det er ikke nogle hemmelighed, at der har været en stigende regnvandsmængder som i særdeleshed belaster de danske renseanlæg. Stjernholms riste anvendes til overløbsbygværker og er der konstrueret en effektiv teknisk løsning - en selvrensende automatisk finrist. Risten er patenteret under betegnelsen VR-rist.

Morsø Spildevand – Foto “RO” Risten CASE Morsø Spildevand – Foto “RO” Risten

Tak for opmærksomheden