Forskellige skriftlige teksttyper: Notater og meddelelser

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Advertisements

Etablering af virksomhed
Den lille Mads.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Hjælp der er en journalist i røret
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Flickr.com – online billeddeling
Markedsføring af Tivoli Friheden med henblik på de årige
Breve og mails mvni-selandia.
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
    Tro på dig selv!     Tro på dig selv!.
Derfor har vi altid meget at lave Pensionistens hverdag
Helt Sikker Solen skinner meget. Hele kroppen bliver brændt.
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Hvad skal vi i dag? Hvad er NemID?
Netbank Det offentlige Dk e-Boks
Har annonceret at en ny virus er blevet observeret... CNN.
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Trin 1: Find kvitteringer
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Internet til alvor og sjov
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
At bygge bro mellem teori, erfaring og læring
Sprog/billeder på Internettet
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Sociale Medier og Jobsøgning - Sælg dig selv på nettet.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Joken, der bringer dig held!
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Find cacher i et afgrænset område vha. polygon. Under fanebladet ”Tools” vælger du ”Polygon/Line drawing tool” Herefter bliver du ført til en hjemmeside.
Convergens / Mads Anker Højlund
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Joken, der bringer dig held!
Læs med blyant Sæt streg under de vigtigste
SSP- hvad er det? Skolerne Socialforvaltningen / Fam.afd. Politiet
Pitching Erfaringer fra “B-boys and fly girls”. Har du en god ide til et nyt TV program, så indbyder tvfestival.dk dig til Pitching konkurrence. Måske.
Version 3.1 Velkommen til introduktion af Digital Post PS: Er du dårligt hørende eller seende, så flyt venligst op foran. Side 1.
Budskabet skal ud Derfor Ingen fugleklatter på ruden Mundret sprog Ingen formelle fejl Spændende layout.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Udskiftning af password på tablet. Åben programmet KONE business channel Hvis du ikke har linket på skærmen, åben en browser og skriv Ssl.kone.com.
Sociale Medier og Jobsøgning - Facebook. Intro  Så blev det Facebooks tur.  Nogen af jer har måske en Facebook profil?  Facebook er endnu et socialt.
10 roser til dig.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Et mærkeligt skib.
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
Bønder. Det gælder om at overleve… En voksen skal bruge 700 TRKR pr. runde for at overleve. Et barn det halve.
Kap 19 E – handel Kapitel 19.
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
Uafhængige LifeWave Distributører
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
Digital Forvaltning (44405) Introduktion til Digital Forvaltning1 Digital Forvaltning ”Bedre service..” ”Lavere omkostninger…”
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Handel med korn mellem landmænd
Af Hani Al-Kerdi Klasse 1.3t RTG.  Hvad i skal høre om i min fremlæggelse  Isolering af huse  Forskellige slags materialer  Det bedste materiale til.
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Sådan bruger du Shakespeak
Præsentationens transcript:

Forskellige skriftlige teksttyper: Notater og meddelelser mvni-selandia

Notater og meddelelser Huskesedler Det kan være svært at huske alt! Derfor er det godt, at de gule labels er opfundet. Her kan man skrive små, korte beskeder til sig selv eller til andre. Det er ikke så vigtigt at skrive pænt. Det vigtige er, at man selv og andre kan læse og forstå beskeden. mvni-selandia

Notater og meddelelser Indkøbssedler. Du sparer mange penge på impulskøb, hvis du skriver en indkøbsseddel hjemmefra: mvni-selandia

Notater og meddelelser Beskeder Beskeder en måde at give andre en kort og præcis oplysning. Det er derfor vigtigt at formulere sige kort og præcist: Kære Børge Din mad står i køleskabet. Husk at fodre guldfisken. Jeg er sent hjemme. Knus fra din kone. Eller: TIL VIKAREN. KLASSEN SKAL ARBEJDE HÅRDT MED DERES OPGAVER. HOLD EKSTRA ØJE MED DEM PÅ BAGERSTE RÆKKE. FRA KLASSELÆREREN. mvni-selandia

Notater og meddelelser Sms-beskeder. Sms betyder ”short message service” Sms er en måde at give beskeder vha. sin telefon. Du kan sende en vigtig besked til nogen, og du kan chatte med dine venner. Det skal helst gå hurtigt at skrive en sms-besked, så derfor har brugerne (ikke bevidst!) udviklet deres helt eget chat-sprog. Dette sprog kan være fuldstændigt uforståeligt for mange, men egentlig er det grundlæggende chatsprog ret enkelt. Med ganske få tryk på tastaturet kan du formidle stemninger og holdninger vha. tegn og forkortelser. mvni-selandia

Notater og meddelelser Sms-beskeder. Du kender sikkert en masse tegn og forkortelser i forvejen. Kender du også disse? :-) smiler (-: smiler tilbage :-() smiler med åben mund 8-) smiler med briller [:-) smiler med walkman :-)8 smiler med butterfly {:-) smiler med hår d:-) smiler med kasket O:-) en engel :-<> overrasket *ILU* I LOVE YOU *S* smiler (:-) smiler med hjelm &:-) smiler med krøller :-O overrasket *SS* smiler sødt *SF* smiler frækt *LOL* laughing out loudly/griner højlydt *ROFL* rolling in the floor laughing/ruller rundt på gulvet af grin *ROFLOL* rolling on the floor laughing out loud *THX* thank you *U4E* yours forever mvni-selandia

Notater og meddelelser Annoncer. Annoncer dækker over mange forskellige måde at ”reklamere” for noget på. Du kan sætte en annonce op på opslagstavlen på din skole, hvor du annoncerer dine brugte engelskbøger til salg. Du kan også sætte en annonce i avisen: Sælges: Engelskbøger til HG-studiet sælges. Alle i god stand. Nypris 350 kr. Sælges nu for 250 kr. Kontakt Mette. mvni-selandia

Notater og meddelelser Blanketter. Blanketter bruges ofte af offentlige myndigheder, men findes også i private virksomheder. Når man udfylder en blanket, giver man modtager nogle oplysninger. Modtager behandler herefter oplysningerne på den ene eller anden måde. Eksempler på blanketter kan være et girokort og en flyttemeddelelse til folkeregistret. mvni-selandia

Notater og meddelelser Kvitteringer. En kvittering er et skriftligt (elektronisk) bevis på, at der er indbetalt penge eller andet betalingsmiddel. En kvittering kan skrives på en fortrykt formular, men den er lige så gældende, hvis man udfærdiger den selv. Eksempler på kvitteringer: en håndskreven kvittering og en postopkrævningskvittering. mvni-selandia

Notater og meddelelser Invitationer. En invitation kan både være mundtlig eller skriftlig. En skriftlig invitation kan udformes på mange måder, og den vil se forskellig ud alt efter den anledning, der inviteres til. Man kan købe færdigtrykte invitationer (blanketter), eller man kan skrive dem selv. Der er ingen krav til, hvad der skal stå i en invitation, men for at modtager kan forstå, hvad de mener, bør du nok huske: modtagers navn, anledning for festen (fx fødselsdag, svendegilde, housewarming..), tidspunkt, feststed, mødested, svar udbedes senest d., eventuelle krav til påklædning (smoking og lang kjole, udetøj…), afsender, andre oplysninger (medbring en ret til buffetbord, husk badebukser, underholdning…) mvni-selandia

Du har nu set på forskellige former for notater og meddelelser mvni-selandia