Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
informationsflowet for kemiske stoffer og blandinger
Advertisements

Amu-faglærere Vingstedcentret 21. juni 2011
Søren Sandfeld Jakobsen ”Cookies” – hvad siger loven?
Vandrammedirektivet Involvering af offentligheden i planlægningen Henriette Færgemann Team koordinator Europa Kommissionen DG Miljø, Vandafdelingen.
Læring i Multikulturelle Kontekster
Status over centrale områder i REACH
Markedsovervågning af byggevarer
1 3. liberaliseringspakke - Baggrund, indhold og ENTSO 3. liberaliseringspakke Baggrund, indhold og ENTSO Lene Egeberg-Gjelstrup International rådgiver,
Nye sporbarhedsregler for fiskevarer og akvakulturprodukter
Modul 1 - Processer.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kemikalierne.
Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.
v/advokat Jens Bødtcher-Hansen, Kammeradvokaten
8.2 · Sortering af fisk efter kvalitet
Hvem er vi? •Vi er organiseret i KBH Amts behandlingscenter for stofbrugere. •Vi er 3 år gamle. •Hjulpet i gang af fokus på Ecstasy. •Hjulpet i gang af.
Børnehavevejledningen Cand. Brom
Kursusmodul I Basiskursus – eksportkontrol Birgitte Spühler Hansen Erhvervsstyrelsen Erhvervs- og Vækstministeriet.
Eftermiddagskursus om produktsikkerhedsloven
Nyt om Caretakerprojektets videreførelse som et netværk samt om Atlas III – hvor står vi nu Nyt om Caretakerprojektets videreførelse som et netværk samt.
Information om Nøglehullet 2011
Kvikskranken Torsdag den 10. september 2009 Internal Market Centre.
Risikohåndtering af norovirus
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kontrol af biocidprodukter.
LANDBRUGSRAADET Plantekongres 10. januar 2006 Krav om sporbarhed og mærkning af fødevarer Morten Andersen Linnet Landbrugsraadet Afd. for Fødevarer og.
Projekt Planlagt Kejsersnit
1 Ny dual-use forordning ERFA-møde 10. september 2008 Kt. chef Stig Uffe Pedersen.
Open-source software i det offentlige - hvad nu? Christian Lanng Kontorchef, It og Telestyrelsen Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Torsdag.
Midtjyske virksomheder om efteruddannesle Resultater fra Det midtjyske Vækstlag August 2009.
Biocidmidler og behandlede artikler
Reglerne om ernærings- og sundhedsanprisninger
Biocidmidler og behandlede artikler. Godkendelsesordningen for biocider Aktivstofferne vurderes og godkendes/eller ikke godkendes på EU niveau Biocidmidlerne.
18. november 2014 Vedligeholdelse og højnelse af viden om hygiejne i fødevarevirksomheder Zanne Dittlau, Specialkonsulent, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
© Rationel Farmakoterapi set med forbrugerøjne præsenteret ved IRFs ALKe-møde Kolding 29/
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
Definition på en artikel: Artikler defineres I REACH som en "genstand, der under fremstillingen har fået en bestemt form, overflade eller design, som har.
SEMINAR I FISKERIETS SERVICEFAG HVAD SKAL DER TIL FOR AT SÆLGE MERE OG DYRERE FISK?
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
Kap 17 Distribution Kapitel 17.
København, den 1. maj 2006 Konverterings- gevinster og tillægsbelåning 2005 Seniorkonsulent Simon Bjerremann Jensen.
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
Implementering af krav i Hygiejneforordningen i DLG
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Hygiejne og torveregler Trekantens biavlskonference Gudrun Holm
Hvordan udarbejdes en indsatsplan?
Fødevarestyrelsen og Plantedirektoratet samarbejder om kontrollen
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
KLINIKPAKNING Annette Bested Toft, KLIFO© 2011.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
Konsulentundersøgelse af kødkontrollen Tal baseret på oplysninger fra slagterierne De Frie Producenter
Hvorfor er Foderhygiejneforordningen så vigtig? Gorm Lunn PLANTEDIREKTORATET.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
Medico-teknisk Afdeling Velkommen Udbudspræsentation: Endoskopisk udstyr.
Hygiejne for 1. Skoleperiode
System til kvalitetssikring af økologiske fødevarer
Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse og lovgivningen
Derfor tegner vi kontrakter Direktør Mogens Frederiksen Dansk Landbrugs Grovvareselskab a.m.b.a.
Reglerne om ernærings- og sundhedsanprisninger
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Når PR giver gevinst på bundlinjen
Forberedende kursus til produktionshygiejne.
Persondata v/kontorchef Peter Fogh Knudsen
Sporbarhed håndtering af døde dyr
SMILEY.
Sikkerhedselementer på lægemidler
Persondataforordning
Persondataforordning
Arbejdsmiljøledelse Status på Kronesmileyordningen og samarbejdet mellem AT og de certificerende organer 28. januar 2019 Kåre Appel Weng Sales and Marketing.
Præsentationens transcript:

Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011

Kontor for Kontrolstyring Per R. Hansen Kontor for Kontrolstyring Fødevarestyrelsen

Indhold af præsentation OM artikel 58 (Sporbarhed og forbrugeroplysninger) i forordning 1224/2009 kontrol af sporbarhed iht. Forordning 1224/2009 kontrol af forbrugeroplysning iht. forordning

Set med Fødevarestyrelsens øjne Artikel 58 i grundforordningen omhandler både særlige sporbarhedsoplysninger (oplysninger om partier) og forbrugeroplysninger Artikel 58 i grundforordning er opdelt I to artikler i gennemførselsbestemmelserne Artikel 66 og 67 om sporbarhed Artikel 68 om forbrugeroplysninger Også højere dyresundhed og størredyrevelfærd på veterinærområdet

EFTER FØRSTE SALG Sporbarhed Snitfladen til Fiskeridirektoratet Engrosvirksomheder (forarbejningsvirksomheder) inkl. lagre Detailvirksomheder (primært fiskehandlere, restauranter, supermarkeder m.m.)

Kontrolrapport – efter første salg Bilag til gennemførselsbestemmelserne Bilag XXVII MODUL 4 Fødevarestyrelsen kan anvende de sædvanlige kontrolrapporter (NB! ikke offentliggørelse - side 2)

Kontrollen tilrettelæggelse Efter risiko og behov Enten stikprøvevis ved ordinær kontrol eller ved kontrolkampagne Allerede nu kontrolleres sporbarhed i fødevarevirksomheder

Hvor skal kontrolleres i virksomhederne? Sporbarhed og forbrugeroplysninger art. 58 Sporbarhed: Hele kæden tilbage Forbrugeroplysninger (mærkning) 2065/2001: fangstområde, produktionsmetode og videnskabeligt navn samt ”optøet” Elite virksomhed, hvis der ikke har været anmærkninger på de sidste 4 kontrolrapporter og ingen anmærkninger indenfor de sidste 12 måneder.

Kontrol resultater - smileyer 1 Ingen anmærkning 2 Indskærpelse 3 Forbud/sanktioner påbud 4 Bøde, politianmeldelse eller inddragelse af næringsbrev

Elite Smiley

Fødevareforordningen 178/2002 Ansvar (artikel 17) Sporbarhed (artikel 18) Tilbagetrækning (artikel 19) Sporbarhed: hvem er der leveret varer til og hvor kommer varerne fra altså ”produkt-kunde”-princippet. Eneste undtagelse er til den endelige forbruger (detailvirksomhed)

Sporbarhed Kravet om sporbarhed dækker alle fødevarevirksomheder Der skal kunne leveres oplysninger et led frem og et tilbage Fødevarevirksomheder skal altså have procedure og dokumentation. Intern sporbarhed = black box

Tilbagetrækning Sporbarhed er nødvendigt for at kunne gennemføre målrettet og effektiv tilbagekaldelse af sundhedskadelige eller risikobehæftede fødevarer og til at informere forbrugere og myndigheder Fødevarestyrelsen har lavet et særligt såkaldt mikrosite om tilbagetrækning.

Sporbarhed Hidtil fødevareforordning 178/2002 (vejledning til visse artikler i 2004 og 2010) Artikel 18 sporbarhed ændres (mere specifik karakterisering af parti fx. lot.nr., mht. dato etc.. Mere specifik fra 1. juli 2012

Konklusion Ikke så meget nyt Kontrol i forbindelse med kontrol af ”almindelig sporbarhed” <engros 1/år og detail 1/3år> Værste hurdle er den ”baglæns” dokumentation af sporbarhed! Det bliver op til virksomhederne at dokumenterer sporbarhed baglæns i systemet.

Tak for opmærksomheden