Velkommen til HACCP-kursus 2008

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Virksomhedens interessenter
Gammelheds-Philosophy
Velkommen 1. Velkommen Jeg hedder Ulf Oscarson. I 1998 blev jeg præsenteret for virksomheden Forever Living Products, hvis hjemmeside du netop nu er på.
Velkommen til Støtteforeningen Kragelunds venner Kragelund forsamlingshus.
Fresh. Fruit. Anytime. Healthy Active Living SPC Ardmona - Healthy, Active, Living Vi er hvad vi spiser og sundhed er en af tidens trend. Her er et produkt,
Den store Tur guide Made by Socom.dk. Den store Tur guide Velkommen til Den store Tur guide •Her kan du: –Oprette nye turer –Tilmelde dig på en tur –Komme.
Søren Sandfeld Jakobsen ”Cookies” – hvad siger loven?
Electrolux Marketing koordinator, web Michael Skrydstrup HR Konsulent Anne Mette Hildebrand Udvælg en elev, der skal sige til, når der er gået 5, 10 og.
Breve og mails mvni-selandia.
Få besked når der sker noget nyt KFUM-Spejderne i Danmark Udarbejdet af Ib Rævdal, 13. april 2009.
SEO (Search Engine Optimization) - Hvordan bliver du mere synlig på nettet?
Ytringsfrihed og sygeplejersker
Glædelig Jul Du behøver ikke vente til Jul…
Produktion og Logistik
VELKOMMEN ”Fælles distribution og afsætning”
Profitten øget med økologiske tryksager! Kim T. Rasmussen, direktør UniFlip A/S.
Dana Lim A/S - Formulatorvinklen
- for dig der vil på søen Der er et hav af muligheder i Skanderborg Skanderborg Junior Sejlklub.
Sprog/billeder på Internettet
Grønt Flag Grøn Læreruddannelse GFGL. 27/08/10 Det Grønne Flag er hejst på Zahle Ved en flaghejsningsceremoni fredag den 27. august overrakte Børne- og.
Velkommen til Arovit Petfood - DMP
Den glade CEO og iværksætter!
Installationer Introduktion.
FØDEVAREANPRISNINGER
Würth Danmark A/S Etableret 1964 i DK 500 medarbejdere i DK
Information om Nøglehullet 2011
Det du kommer til at se og opleve i dag er en helt ny teknologi indenfor ernæring. Med denne teknologi er det muligt at opleve fordele allerede indenfor.
Risikohåndtering af norovirus
Danmarks passion og stolthed Strategi for Økologisk Landsforenings Kommunikationsteam
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
… lidt bedre end de fleste Small Business Specialist partner FLC Danmark v/Torben Høiberg Salgschef.
Virksomheder - definition
LANDBRUGSRAADET Plantekongres 10. januar 2006 Krav om sporbarhed og mærkning af fødevarer Morten Andersen Linnet Landbrugsraadet Afd. for Fødevarer og.
Loyalitet – hvad siger juraen?
Kommende mærkningsregler og GDA
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Slide No. 1 Biologiske løsninger Fra Novozymes August 2006.
Reglerne om ernærings- og sundhedsanprisninger
BIO-DIESEL.
og hvad kan vi bruge det til? v/Eva Nautrup, Rose Poultry A/S
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Tican koncernen.
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
…helt naturligt ! Velkommen til Meldgaard. Overfoer eSellerOrdre til Nav Salgsordre eSeller Salgsordrer skal overføres til Nav salgsordrer for at kunne.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Ret & Regnskab Velkommen til Ø90 kursus Faktureringsmodulet i Ø90.
Klik for at redigere i masteren Klik for at redigere teksttypografierne i masteren –Andet niveau Tredje niveau.
Dokumentation af opgaver
Af: Jonatan W & Line Stryander
SundhedsFagligt Indhold SFI gruppen.  Mange klinikere, fagligt forum, ikke alle føler sig forpligtet af beslutninger man er med til at tage  Styregruppe.
© 7 januar 2007 –Claus Felby 1 Biobrændsler, hvor langt er vi og hvor langt kan vi nå? Claus Felby Skov & Landskab, KU.
Profilfag Julemarked Helt på plads med samarbejdsbutikker
Historik: Grundlagt 1948 Produceret tomater siden 1976 Leverer til GASA indtil 1980 Starter levering til Nordgrønt, men fra 1985 leverer vi direkte.
Supply Chain Nyborg Rudkøbing Supply Chain direktør Henrik Høyrup
Dudek Plast A/S Gerresheimer Gruppe 5.
…helt naturligt ! Velkommen til Meldgaard. Sende data til Shop Nav integrationsmodulet til eSellerCloud indeholder 3 forskellige måder at sende data til.
Hvad skal der til for at det går godt?
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Hans Martens EU I HVERDAGEN – EUROPA 2020 SOM CASE.
Emballageminimering – både guld og grønne skove! Bjarne Palstrøm, Miljøchef, Dansk Industri.
Dansk Supermarked i korthed
Velkommen. Dagens program Indledning og præsentation Pause Egen virksomhed.
Velkommen til HACCP-kursus 2008
Lokale fødevarer i dit supermarked - Har vi brug for et madmanifest?
Reglerne om ernærings- og sundhedsanprisninger
Forretningsudvikling med Destination Lillebælt
Arbejdsforhold Ansat hos Sanistål 2 Karrieremuligheder 3
Idegrundlag og målsætninger
Best practice i sociale medier
Nye digitale løsninger
Præsentationens transcript:

Velkommen til HACCP-kursus 2008                                                                                                                                Urtekram. Rene råvarer. Intet andet Velkommen til HACCP-kursus 2008

Velkommen til HACCP-kursus 2008                                                                                                                                Urtekram - sådan gør vi Anne S. Hansen, Kvalitetschef og Anette Nysted Esbensen, Lovgivning Velkommen til HACCP-kursus 2008 Ingeniør og Bromatolog -> Marketing er i menneskehænder Jeg har valgt Limefrugter til forside, fordi de er lidt sure ig lidt bitre og det passer nok meget godt til vores image når vi tale om anprisninger.

Urtekram International A/S Alder: Grundlagt i 1972 Varer: ca. 1100 forskellige varenr. Økologiske, vegetabilske fødevarer med en holdbarhed mellem 4 mdr. og 2 år. Certificeret økologisk body care Nyheder: 80 - 100 produkter om året Sortiment: 50 % Egenproduceret, 50 % Handelsvarer Ansatte: 150 Omsætning: 2008: 350 mill 2006: 200 mill 2004: 105 mill : 80 mill

Velkommen til HACCP-kursus 2008                                                                                                                                Urtekram og Klima Hvad gør vi Ejer vindmølleanparter Bruger CO2 neutral el Køber CO2 kvoter til destruktion Bruger fjernvarme fra halm/biobrændsel Giver kilometerpenge til cyklister Sælger økologiske fødevarer (vegetabilske) Miljøcertificeret på 10. år 50% mindre vand pr. varer 30 % mindre affald pr. varer Økologisk kantine med egen kompostering Svanemærkede pc’ere, printerpapir, toiletpapir Deltager i 1 ton mindre kampagnen CO2 neutral hjemmeside Velkommen til HACCP-kursus 2008 I anledning af at 2009 er Klimaår specielt med fokus op COP15 vil jeg introducere Urtekram igennem vores indsats for at mindske virksomhedens klimaaftryk

Anprisning og markedsføring - vores rammer og fokus 80 – 100 nye produkter årligt Ide Smag Koncept PU Kvalitet Klar- gjort Frigivet Leverandør Ingredienser Emballage Lovgivning og FVST Anprisninger Urtekrams Food Strategi Nye produkter PU forløb. Typisk er der rigtig mange produkter i begyndelsen af forløbet og ideen til et nyt produkt kan kommer fra mange forskellige kilder: konventionelle produkter, Biofach, kunder f.eks. IRMA, konkurenter, livsstilsprodukter, specielle behov osv. Alle bidrag er interessante i denne fase. Efter smagning bliver mængden af vare i spil typisk meget mindre. Produktfeltet minimeres endnu mere ved PU og når det er sandsynligt, at produktet er relevant, kommer kvalitet på banen. Kvalitet En vare skal kunne modstå en nøje granskning for at komme i vores sortiment, bl.a. undersøges parametre som: Leverandøren, kendt og godkendt? Hvis nej: økologicertifikat Ingredienser: gennemskuelige? lovlige? i overensstemmelse med food strategi? Emballage: materialer, migration, tryk: eksempel med sværte der har forurenet produkt Lovgivning: økologiforordningen, anprisninger, novelfoods: eks. Chia frø Er produktet økologisk eller konventionelt, skal det i Urtekram emballage eller i leverandørens? Eksisterende produkter Ændringer opdateres løbende

Mål Lækker lovlig tekst Lige lovlig lækker tekst i stedet for                                                    Mål                                                                             Lækker lovlig tekst i stedet for Lige lovlig lækker tekst Målet med det hele er at lave noget lækker lovlig tekst. Marketing er garant for det lækre, kvalitet for det lovlige. Det giver en del sværdslag, men når samarbejdet fungerer, er det muligt at nå målet Kigger man ude i markedet er der dog talrige eksempler på, at det ikke altid lykkes, og resultatet bliver noget ”lige lovlig lækker tekst”

Velkommen til HACCP-kursus 2008                                                    Nye regler - det lange seje træk Hold dig løbende opdateret Thomson Reuters Professional A/S FVST, Høringer, Tilbagetrækninger God kontakt med FVR Anvend lovgivning i praksis En nødvendighed Forståelse for kompleksiteten Videregiv relevant viden internt Levnedsmiddelfaglig viden hjælper                                                                             Velkommen til HACCP-kursus 2008

Velkommen til HACCP-kursus 2008                                                    Før og nu                                                                             Tidligere - relativt restriktive Har primært holdt os til ernæringsanprisninger og ”gode historier” Enkelte uspecifikke sundhedsanprisninger har dog sneget sig ind Nu - meget restriktive Vægt på ”gode historier” og ernæringsanprisninger Oprydning på hjemmeside og emballager Uspecifikke anprisninger Velkommen til HACCP-kursus 2008

Velkommen til HACCP-kursus 2008                                                    Anprisningsforordningen                                                                             Præger hverdagen! Kommunikationen leverandører Bedre, dog ikke problemfri Forskellig håndhævelse i EU lande Effektivt at sende lovgivningstekst på originalsprog OBS på brochurer og uspecifikke anprisninger Kommunikationen internt Liste over ernæringsanprisning Uspecifikke sundhedsanprisninger Marketing – samarbejde! Kvalitet må gerne komme med forslag til tekst! Velkommen til HACCP-kursus 2008

Velkommen til HACCP-kursus 2008                                                    Minimale ændringer kan hjælpe                                                                             ”Minimalt fedtindhold” ”Reduceret fedtindhold” ”Gør dig frisk” ”Forfriskende” om kold drik ”Indhold af aminosyrer” Historie: frøets oprindelse ”I den nordiske oldtid var hylden et helligt træ, der kunne hjælpe mod mange sygdomme” ”Hylden er kendt helt tilbage fra den nordiske oldtid” Brochurer fulde af ulovlige anprisninger SKRIV DEM OM! Velkommen til HACCP-kursus 2008

Velkommen til HACCP-kursus 2008                                                    Faldgruber Nye spændende råvarer Er det novel food? Fagligt korrekt? Må indholdet anprises? Eksempel: Chia frø Blev ”anprist” i Go’ morgen Danmark Stort pres fra kunder og salg Frøet er novel food! Umættet fedt må ikke anprises                                                                             Velkommen til HACCP-kursus 2008

Velkommen til HACCP-kursus 2008                                                    Faldgruber Ikke tilsat sukker – med et naturligt indhold af sukker Umiddelbart er man dækket ind Men er sukkeret naturligt, når det stammer fra en enzymatisk stivelsesnedbrydning? Ikke tilsat fedt og olier Denne anprisning står ikke i forordningen Men er på linje med ”ikke tilsat sukker” Bør tilføjes ”Med et naturligt indhold af fedt og olier fra frø og kerner”                                                                             Velkommen til HACCP-kursus 2008

Anstændighed Gælder internt og eksternt                                                    Anstændighed Gælder internt og eksternt Argumentér fagligt og sagligt med henvisning til lovgivning Spørg dig selv: ”Holder argumentationen over for myndighederne?” Vælg kampene med omhu Vil du selv føle dig snydt som kunde?                                                                            

”Desværre, det kan vi ikke skrive”                                                                                                                                Urtekram - hvad gør vi fremover Fokus Ressourcer og en livline til FVR Med venlig hilsen Afdelingen for ”Desværre, det kan vi ikke skrive”