Argumentationsformer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
At bruge disse to ord rigtigt
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Arbejdsløs.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Hvornår bider medierne på? Få dine budskaber igennem.
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
Hvad er korruption? En kort introduktion
Køb en hund!!.
Hvad er ligheden mellem en blondine og Netto?
Reduktion AM 2009.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?
Borgernes barrierer for brug af IT
Tegning af en grafen 1) Hvis der skal tegnes i hånden: Lav et sildeben og sæt punkterne ind i et passende koordinatsystem. Brug her x-aksen til at vise.
Den urolige chef kigger på uret,
Vor tids paradoks Klik for næste side  I dag har vi større huse og mindre familier. Mere bekvemmelighed, men mindre tid.
Foryngrer din hud, giver din hovedbund nyt liv og definerer din krop.
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Køb en hund!!. •Ønsker du en der bringer dig avisen uden at rive sportssektionen ud først…………………
Større mejetærsker eller tørring!
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Printere Typer og indstillinger Tryk for start. Inkjet Printer En inkjet printer er et af de mest populære redskaber til Pc'en, både for privatpersoner,
Mia bliver væk Serpil og Aishe Her er historien om Mia.
Høreforeningens netværksgrupper - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS –
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Å.
Velkommen.
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Mette Arleth Aalborg Universitet Fru Madsen og de interaktive spatio- temporale online GI-applikationer Kan vi forstå GIS? (skal vi?)
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
”Du skulle jo gerne ville være derhjemme” Ansvarlighed som nøglen til patientinddragelse Mari Holen Post.doc. ved Center for sundhedsfremmeforskning, RUC.
Godt købmandskab Orienteringsfasen Tilbudsrunden
At vente på Guds time.
Chefen ser fortvivlet på sit ur, og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden, til at holde et meget vigtigt foredrag. På en konference, som.
KATTE. NY KAT  Du skal kæle med din kat i en time være dag  Og gør den tryg vis den er ny  Og husk at gi den mad og vand.
Moderne Kvinder Frøkongen.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Kate-QUIZ-mus.
Målet for os i dag ”At lære jer en simpel model, der sætter jer i stand til, at opbygge en argumentation, der giver jeg gennemslagskraft”
STJERNEN FORMÅL SITUATION MÅL TREND RESSOURCER TRADITION.
Reduktion AM 2009.
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
Omgangstone og kollegialitet
»En mand havde to sønner
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Forstærkningssystemer i institutionsarbejdet V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Konstant acceleration
Opgaver og drøftelser kristendomskundskab og dansk 8. – 9
Uddrag af politiske principprogrammer
Workshop Motivation og fokus på målet
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Innovation præsentations eks. Start med at forklare hvilket problem du mener dit innovative forslag ville kunne løse. Mit innovative forslag tager udgangspunkt.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
1 Kommunikation i og fra gruppen MÅL: At gruppen og dens medlemmer bliver bevidste om deres måde at kommunikere på, samt dens betydning for gruppesamarbejdet.
Webetik Om ophavsret, kopiering og brug af billeder fra internettet i skoleopgaver og på hjemmesider.
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
SLP 6 Gruppen Kommunikation Hvordan bidrager jeg til kommunikationen Øvelse i konsensus 7 former for intelligens Opgave Plenum.
Varm luft og vrede medier Espergærde Gymnasium den 20.4 v/Heidi Jønch-Clausen.
Argumentation Toulmins model. Hvad er argumentation? At argumentere er at komme med begrundede synspunkter. Det vil sige: man indtager et synspunkt og.
Argumentation Hvad er det?. Er dette argumentation? Argument clinic: 6tDOqd-Z3U.
‘At sætte problemer under debat’ Medieanalyse med fokus på at genopfriske og udvide vores viden om argumentationsanalyse, retoriske virkemidler etc. Sagprosaanalyse!
Sammen skaber vi i morgen Venture City Horsens 10 slides du bør have med /spørgsmål du skal besvare (inspiration Guy Kawasaki) sammen skaber vi i morgen.
Præsentationens transcript:

Argumentationsformer Man argumenterer, når man vil opnå noget. Fx sælge et produkt eller ændre folks holdninger og overbevisninger   Ofte vil man have flere argumenter for den samme konklusion Konklusion: Man bør udvide den kollektive trafik. Argument: Det giver mindre forurening. Argument: Vejene bliver ikke så belastede. Argument: I længden sparer man penge på at vedligeholde vejene.

Underforstået konklusion Argumenter: Libero bleer fylder meget mindre, suger det samme, er mere behagelige, fordeler væsken bedre. Fås i 4 størrelser. Konklusionen mangler: køb libero bleer

Argumentation der overbeviser eller overtaler Køb den bil fordi David Beckham har en. Overtale Køb den bil fordi den er økonomisk, billig i forsikring og har gode køreegenskaber. Overbevise

Ekspertargumentet Man henviser til en ekspert, rapport eller et institut. Socialforskningsinstituttet har dokumenteret at der er 30.000 fattige mennesker i Danmark

Fornuftsargument Man bruger en henvisning til sund fornuft eller intelligens. Ethvert fornuftigt/klogt/intelligent menneske ved da at man skal bruge cykelhjelm

Chefargument Man bruger magt eller position til at gennemtrumfe en konklusion. Du har bare at gøre sådan, for her er det mig der bestemmer.

Idolargument Man bruger kendte mennesker til at argumentere for et bestemt produkt. Køb/kør/brug/spis….! Det gør NN.

Mængdeargument Man bruger en henvisning til noget mange gør. De går hjem nu. Må vi så ikke også få fri nu? Gør som tusinde af danskere sæt kryds ved………!

Frygt- eller trusselsargumenter Straf eller trussel bruges som argument Hvis vi ikke gør noget ved klimaet nu, vil vandstanden stige 7 meter. Hvis du ikke gør som jeg siger, ringer jeg til din mor.

Lykkeargument Man spiller på hvor godt det vil gå hvis konklusionen accepteres. Vil du have en tryg alderdom, så sæt penge ind på pensionsopsparingen.

Personargumenter Man henviser til en persons egenskaber. Det kan være tvivlsomme træk eller det modsatte. Når NN – med det rod han har i sit privatliv støtter forslaget, så er det i hvert fald noget ævl.

Plus-ord, neutrale-ord og minus-ord. Ordvalg er meget vigtig idet ordene farver skriveren eller talerens holdning. Frihedskæmperne fandt stor støtte hos befolkningen. Terroristerne fandt stor støtte hos befolkningen.