Værdibaseret ledelse i almen praksis

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
”Vi tager børns fritid alvorligt"
Svend Gønge-skolens værdier...
Debatmøde om patientinformation 11. december 2008 Hans von der Maase Klinikchef, professor, dr. med. Onkologisk Klinik Rigshospitalet.
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Ørestad Skoles værdier
Værdigrundlaget i Greve
E g e s k o l e n E g e s k o l e n ForsideHvem er vi/IFagSkoleåretPrøverAndre aktiviteterSkole/hjemForventningerVelkommen.
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Program for dagen  Så´n lidt hygge med kaffe og de runde  Hvorfor GRUS?  Spilleregler for dagen  Lederens visioner og mål for afdelingen  Kan vi lære.
Lærerprofessionen.
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Styring og autenticitet
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Udvikling og kvalitets sikring af sygeplejen i praksis
Gennem værdier og selvledelse til Danmarks bedste arbejdsplads
Arbejdsglæde.
Kvinder i Ledelse IT Brancheforeningen 2. juni 2008 Alfred Josefsen
NOEA/Aalborg Universitet
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Projektlederens rolle(r)
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Udkast til mission, vision og værdier Neurologi Fysio- og ergoterapi
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Klæder skaber folk Viden skaber resultater
Værdigrundlag AEU Chefkursus 2007 Hold 6.
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Succesrige virksomeder
set fra ledelsens side ved Områdeleder
Indsigt og udvælgelse – forstå hvad det betyder for jer
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Kompetence Sikker Danisco bruger på deres hjemmeside et professionelt sprog der får hjemmesiden til at fremstå som en sikker hjemmeside.
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder.
Velkommen til Lægedage
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Hvorfor Kjøbenhavns Amatør Sejlklub? Jeg er kommende sejler. Jeg bor i nærheden af Svanemøllehavnen. Kender jeg KAS? Kan man kende forskel på KAS og de.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Samarbejde og Ledelse i almen praksis
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
Samarbejde og konflikter
Program for dagen Så´n lidt hygge med kaffe og de runde Hvorfor GRUS?
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Frivillighed og sociale medier Region Syddanmarks lokalkomiteer
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Vision mission værdier handleplaner
Opsamling på cafeseminaret i går Hvad siger I selv om god velfærdsledelse - i praksis?
FIA Breddeklubudvikling Forventningsafstemning - MAR 2011 Processen sådan gør vi Mission & visioner Værdi- grundlag Organisation Funktions- beskrivelser.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
TR/AMR møde 3. november 2016 MED evaluering Arbejdsmiljø.
Netværksledelse For børn, personale og ledere. Vision Netværks(ledelse) til udvikling af meningsfulde sammenhænge baseret på effektive netværk, med fokus.
Værdigrundlag for Jobcenter Varde
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Vidensbaseret praksis i botilbud
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Kvalitet i uddannelsen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Værdibaseret ledelse i almen praksis Lederen viser vejen….. Flere læger = ”direktionsledelse” Et fælles værdi- og ledelsesgrundlag Efterlever praksis’ vision og målsætning Skaber engagement gennem motivation og inspiration

Værdier og visioner Det gode samarbejde kommer ikke af sig selv Hvad vej skal vi? = vision for lægehuset Hvad står vi for? = værdier i lægehuset

Hvad er en vision? Et billede af den fremtid man ønsker at skabe Et svar på spørgsmålet: Hvordan vil vi gerne have det? Visionen er et kompas (pejl efter den) Visionen er et højdespring (gør dig umage)

Hvad er værdier? Hvad er vores arbejdsværdier i lægehuset? Værdier En værdi udtrykker det, der betyder noget for os mennesker Værdier er det man gerne vil kendes på Værdier er det man forpligter sig på - og som man ønsker at forpligte andre på

Værdi diskussion Diskussion om værdier synliggør forskelle og skaber et grundlag for fælles værdier Værdifællesskaber skabes kun gennem dialog og udveksling af synspunkter og holdninger på alle niveauer i organisationen Det skal være meningsfuldt og forståeligt Et værdigrundlag gør det nemmere at tage beslutninger

Rigshospitalet Rigshospitalets vision er: at være Danmarks førende hospital for patienter med behov for højt specialiseret behandling. Derfor skal Rigshospitalet: være førende inden for højt specialiseret diagnostik, behandling og pleje. forske og udvikle på højt internationalt niveau uddanne sundhedsfagligt personale til højt specialiseret niveau yde professionel rådgivning og udveksle viden med omverdenen. være præget af åbenhed og medmenneskelig respekt.

Rigshospitalets værdier Kvalitet og professionalisme Kreativitet og fordybelse Engagement og ansvarlighed Åbenhed og troværdighed Respekt og medmenneskelighed

Vision for lægehus Vores lægehus skal være forbillede for et moderne lægehus med praktiserende læger. Vi vil være et lægehus med arbejdsglæde og godt tværfagligt samarbejde. Vi vil levere høj faglig kvalitet, i behandlingen af vores patienter, i samarbejde med hele vores personale. Derfor er det et mål for lægehuset at: Vi har kontinuerlig forskning, kvalitetssikring og efteruddannelse af alle personalegrupper. Vi er uddannelsessted for læger og andet sundhedspersonale. Vi engagerer os i praksisrelevante aktiviteter uden for huset. Lægehuset drives økonomisk rationelt og drager fordel af stordrift.

Værdigrundlaget 1- Høj fælles faglighed og kvalitet. 2- Åbenhed, tillid og respekt. 3- Arbejdsglæde og engagement. 4- Godt socialt samvær. 5- Dynamik og fremsynethed.

Vision og værdier for lægehus Vision: Vi vil være lokalområdets bedste lægehus Værdier i lægehuset: Høj patientservice Social trivsel God intern kommunikation Høj faglig kvalitet

Social trivsel Mål: Vi vil have en god atmosfære og godt arbejdsklima, derfor er social trivsel vigtig. Hvordan: Vi hilser altid godmorgen og siger farvel. Det er vigtigt, at vi har en fornemmelse af hinanden og accepterer hinandens gode og dårlige dage. Vi har glæden af at kunne smitte hinanden med begejstring. Det er vigtigt for os at holde pauser sammen hver dag. Der skal være mindst et fællesarrangement Ud af huset hvert år.….osv. ”

Diskussion af værdigrundlag Hvad kan være fordelene ved at have et værdigrundlag i sin praksis? Hvilke ulemper kan der være?