Ledelse…for, gennem og med patienten

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Den Danske Kvalitetsmodel
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Erfaringer med at være patientrepræsentant
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Evaluering af forløbsprogrammer og patientuddannelser
Lederudvikling.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KONFERENCE FOR SYGEPLEJERSKER I KOMMUNERNE 11.
Psykoedukation til unge i OPUS
Når hospital og kommuner samarbejder om genoptræning
Patientforløbet blødende ulcus Implementering set i et fagligt, organisatorisk og patientoplevet perspektiv Dorthe Oxholm Klinisk sygeplejespecialist.
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Center for Health Management Styringsformer og patientinddragelse i den primære sundhedstjeneste – case analyse fra Helsingør Morten Knudsen, lektor, Ph.d.
Afdelingsleder Morten Freil
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
- et udviklings- og dialogværktøj
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
Mangel på sammenhæng i sundhedsvæsenet En udfordring, der rammer ældre medicinske patienter Præsentation af Lars Engberg, formand for Danske Patienter.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
brugerinddragelse i Danmark
Borgeren i centrum Connie Andersen Cand.mag. i tysk og dansk Ansat i Gigtforeningen – bla. med patient/partner professionel patient.
Indhold, indsatser, implementering
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
KL´s visioner for kroniske patienter
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
27. marts 2008 Mahad Huniche Internetbaseret Patientdagbog Brugerdreven Lean Innovation Forum for Patientforløb.
DSIM 4. årsmøde Patientforløb – tværsektorielt samarbejde
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Vi kan gøre det sunde valg nemt og fordelagtigt for borgerne.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
1 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde  Sundhedsaftalerner er indberettet til Sundhedsstyrelsen.
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
Pakkeforløb for kræftpatienter
Sådan gør vi dansk kronikerbehandling til internationalt forbillede Sådan gør vi dansk kronikerbehandling til internationalt forbillede #KroniskFremtid.
Sundhedsaftale III status
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg- Midtfyn?. Vi kan være irriterende Hvorfor?
Konklusioner fra MTVén set ud fra en kommunal synsvinkel.
Forebyggelse og uddannelsesforløb for kroniske patienter Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen og Professor ved Aarhus Universitetshospital Møde.
Fremtidens sundhedsvæsen - Fra patientens perspektiv Lars Engberg Formand
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
Sundhedspædagogisk forum - for ledende tandlæger DPU 1. marts 2010
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
Sundhed, forebyggelse og sundhedsfremme
E-læring på patientens præmisser
Hvorfor brugerinddragelse ? Hvad og hvordan ?
Klinisk lederskab, sygepleje og kvalitet – 4. semester
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
E-læring på patientens præmisser
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
Metoden brugerstyret behandling
Rammesætning for dagen
Patientens møde med sundhedspersonalet
Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Præsentationens transcript:

Ledelse…for, gennem og med patienten Institutleder Peter Kjær Institut for Organisation Copenhagen Business School

Vores projekt studerede… Patienten i centrum Konsekvenser for ledelse og styring Det ændrede forhold mellem patient og sundhedsvæsen …i en række konkrete ‘cases’ - fra kommunikationsprogram over sundhedscentre til patientuddannelse

Idealet om “Det Nye Patientskab” Fra sygdom til patient Patienten som person, ressource og aktør Socialt individ Samfundsborger Forbruger Hvilken rolle får patienten i det nye sundhedsvæsen?

Eksempel 1: Behandling Pakkeforløb på kræftområdet: Optimerede patientforløb “Patienten er i denne sammenhæng en aktiv medspiller i eget behandlingsforløb inden for nogle yderst fastlagte rammer, der dikterer hvad der forventes af hende, for at hun kan indgå succesfuldt i det samlede behandlingsprogram” Anne Roelsgaard Obling

Eksempel 2: Forebyggelse Forebyggelsesstrategi i forhold til åreforkalkning: Samtaleforløb “Sundhedsvæsenet har dermed ikke overdraget styringen til patienten, men opsætter nogle bestemte rammer for, hvordan patienten kan kende sig selv og handle på sig selv” Kathrine Pii

Eksempel 3: Genoptræning Genoptræningsplaner - mellem hospital, kommune og institution “Idealet er at have en høj grad af inddragelse allerede tidligt i forløbet, altså før den egentlige genoptræning, mens realiteten er, at borgerne først inddrages som beslutningstagere i forbindelse med den afsluttende genoptræning [uafhængigt af genoptræningsplanen…] Morten Knudsen og Holger Højlund

Nogle iagttagelser Patienten er kommet i centrum, men i høj grad via strategier, planer, pakker osv. (organisatorisk) Nye styreformer i forhold til patienten: Kommunikation Uddannelse Valg Som tillægger patienten medansvar…i forhold til forløb

Ledelse/patient Ledelse for patienten: planer og standarder Ledelse gennem patienten: ansvarliggørelse Ledelse med patienten: inddragelse?

Ledelse med patienten? Via stedfortrædere: Patienteksperter Via ansvarliggjorte: Ekspertpatienter Og som skjult/usynligt arbejde: I praksis, i arbejdet med den enkelte patient

Hvad er problemet og løsningen? Risiko for skuffede forventninger (og umyndiggørelse) Manglende korrektionsmuligheder Dissonante stemmer Robust patientinddragelse