SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Gryde med filter og taphane
Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies
med de helt rigtige svar
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Forskellige traditioner
Vejret Vandet i luften.
BLODETS Ph-værdi.
Mad til unge på høj- og efterskoler
Slank og lækker.
Supper & Saucer: Af Thomas Buhelt..
Hvor bor familien? På land eller i by?
Perlehønebryst Frisk blomme
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Menu teori.
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Menu i Ryttercafeen Dagens ret 45 kr.
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Carl Warner, en engelsk fotograf, lavede den følgende billedserie. Alle fotomodeller er fødevarer..
Velkommen!.
- kom i konkurrence form v/Thomas Nordal Rasmussen
Glaskursus Åse og Sanne
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Silke og støj. Saftig BlødSprød Denne figur er bygget op om de 3 grundlæggende konsistenser – blød, sprød og saftig. Inde i trekanten står de varme ting,
Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
Den Sensoriske rejse igennem et måltid
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
Perspektiverende Datalogi 2011 Klassiske Algoritmer Gerth Stølting Brodal.
Frugt og grønt. 600 g om dagen 2 ▪
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Denne præsentation er specielt for begyndere
Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Vikingernes suppegryde Vikingernes suppegryde Har navn efter.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.
No Friskole Vi laver flakninger. Kraven skal være helt i orden, inden man fortsætter.
Det brede kvalitetsbegreb
Tamfjerkræ vi anvender i køkkenet
Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.
Morgenmad Ligesom vi fylder det rigtige brændstof på vores biler, er det lige så vigtigt, at vi fylder det rigtige brændstof på os selv og vores børn.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Anbefalet saltindtag Kvinder 6 g Mænd 7 g På længere sigt er målet 5-6 g Nedre grænse for indtag 1,5 g salt Kilde: Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Bolle 6 g Røget laks 4 g Resten < 0,5 g I alt 28 g protein 40 g råt kyllingebryst, 25 g salat, 50 g peberfrugt,
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Crystalwave Generation II
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150.
Unge og overvægt.
Forskellige traditioner
Seks veje til din sundhed
2 sp.s. barbecuekrydderi el. lign.
HOTDOG.
HOTDOG.
Tema 2, Workshop 2 – opgave 3:
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
ERFA-dag Hvem er jeg?.
Rørte og piskede masser
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
- og næringsdeklarationer
Professionelle opskrifter og Svindberegning: 2 skoleperiode
HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL
Ærtesuppe - med basilikum, radise og rygeost
Præsentationens transcript:

SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine egne ændringer

Kartoffelsalat Du skal foretage et ”frugt bytte” for at kunne spise 100 g kogt kartoffel 2 kg kogte og afkølede kartofler – jeg bruger aspargeskartofler fordi de er dejlig faste i konsistensen. Jeg koger dem kun til de stadigvæk er ”faste at stikke i” med en skarp kniv. 1 blomkål skåret i små buketter - let dampet i saltet vand (2-3 min) 1/2 agurk 1 bundt forårsløg 1 bundt radiser 2 stk. løg Dressing 1 kg DDV yoghurt 50 g fed mayonnaise salt & peber 20g sennep Et drys karry grøn salat Kartofler og grønsager skæres i små stykker/skiver og blandes let Rør yoghurten sammen med mayonnaisen og sennep. Smag til med salt, peber og karry. Vend forsigtigt dressingen sammen med kartoffelskiverne og grønsagerne Pynt eventuelt med klippet purløg Server med grill pølser eller et stykke kød….

Dagen efter…… Intet skal gå til spilde og der er ingen regler for hvordan et måltid kan sammensættes – så længe det holder sig inden for kostprogrammet Her har jeg valgt at stege et stykke mørksej – og nogle italienske wokgrønsager. Jeg spiser gårsdagen kartoffelsalat til……

Ovnbagt laks Laks direkte fra fryseren Det er nemt og hurtigt Jeg hælder olivenolie og citronsaft hen over den kolde fisk. Jeg krydrer med det samme med salt, peber og rosmarin. I ovnen i 35-40 min ved 200 grader (det passer nogenlunde når fisken er frossen).

Avocadosalat med ærter & spinat 200g babyspinat 100g frostærter ½ avocado olivenolie citronsaft salt og peber

Avocado – hvordan gør man???? Jeg skærer enden af…. Deler den på midt ved at skære let hele vejen rundt ind til stenen Sætter kniven i stenen og drejer let – stenen fjernes nu nemt og smides væk Selv om den nøddeagtige smag er fin, er det især frugtkødets bløde, cremede konsistens, vi sætter pris på. Skindet er uspiseligt, men det fyldige cremede kød nedenunder passer fint sammen med citrus og andre frugter som fx ananas. Avocado er god sammen med salte madvarer som skinke og ansjoser. Skiver af avocado er også fine i salater. Pureret avocado er fremragende i kolde supper og som dipsauce fx den mexicanske guacamole, hvor avokadoen moses og smages til med løg, chilipeber, limesaft og hvidløg. Avocado er også god med en olie/eddikedressing. Skaldyr og kylling som fyld i en halveret avokado uden sten er særdeles populært mange steder.

Hvordan får man kødet ud???? Jeg bruger en kniv til at skære ridser i avocadoen helt ind til skallen – uden af skære igennem skallen Jeg bruger en ske til at ”smutte” kødet ud af skallen (man kan også hurtigt lave firkanter ved at sære på langs inden kødet smuttes ud….)

Brug din minihakker

Avocadocreme

Voila….. Det er faktisk meget nemt og det smager himmelsk!