Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
Advertisements

Aktuelt nyt i udbudsretten, DFFU 9. juni 2010 Anders Birkelund Nielsen
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Disposition Forvaltningsloven Partshøring Begrundelse i afgørelser
København den 17. november 2010 Dias 1 DFFU Rammeaftaler, indkøbscentraler og kvalifikationsordninger – kan konkurrencen sættes ud af kraft? Sune Troels.
Statsstøtte og udbudsreglerne
Erstatning og tilbudsgivers dilemma når udbudsgrundlaget er fejlbehæftet eller uklart Peter Dann Jørgensen.
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
§ 8 og indsats på frivillige/private projekter -herunder kort nyt 7. november 2012.
Klagenævnets nyeste praksis Tina Braad, Partner Holst, Advokater Dansk Forening for Udbudsret 17. november 2010.
Erfaringer med håndhævelsen af EU’s udbudsregler
Landsorganisationen i Danmark Rapport fra Udvalget om modvirkning af social dumping Dansk Forening for Arbejdsret den 22. november 2012 v/Stephan Agger.
Forside Overskrift maks 2 linjer Underoverskrift eller beskrivende tekst Tekst går maksimalt til undermaginal 7,00 Styrker og svagheder ved håndhævelsesloven.
Social dumping rapporten og Finanslovsaftalen for 2013.
Projektkonkurrencen – forhandlingsadgangen – advokatens overvejelser Dansk Forening for Udbudsret 26. januar 2012 Partner, advokat Tina Braad Holst, Advokater.
Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde 20. januar 2011
Medlemsmøde i Dansk Forening for Udbudsret Torsdag den 15. marts 2012
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
v/advokat Jens Bødtcher-Hansen, Kammeradvokaten
Forudgående underretning om tvangsindgreb
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Vandløbsfagmøde Skarrildhus, Kibæk, 5. september 2013
Nyheder i udbudsretten med hovedvægten på sager om byggerier H.P. Rosenmeier.
Udbud og udfordringerne for branchen – Oplæg 13. juni 2013 Dansk Rehab Gruppe.
UDBUD.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Ændring og overdragelse af kontrakter indgået efter EU-udbud – med særligt henblik på konkurssituationen Steen.
Accessoriske kontrakter
Anders Birkelund Nielsen, specialistadvokat
Udbud og konkurrence 31. JANUAR Monopoler/dominerende stilling og udbud › Hvad er monopol/dominerende stilling ? ›Konkurrenceretligt ? Tilstrækkelig.
Forside Overskrift maks 2 linjer Underoverskrift eller beskrivende tekst Tekst går maksimalt til undermaginal 7,00 Ændringsadgang inden for udbudsretten.
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
Udbudsret 2011 – Kapitel 9, Håndhævelse (1) Anders Birkelund Nielsen
PROGRAM Præsentation. Sager. Sagsbehandlingen. Retsgrundlaget.
Begrundelsespligt? Advokat Henrik Holtse
Dansk Forening For Udbudsret, 20
Opsættende virkning og effektiv håndhævelse af udbudsreglerne i Danmark Advokat Jesper Fabricius Dansk Forening for Udbudsret, 15. maj 2012.
Forventede ændringer i ordninger efter nyt Landdistriktprogram Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
STYRKER OG SVAGHEDER VED HÅNDHÆVELSES- LOVEN – SET FRA INDKLAGEDES SIDE DANSK FORENING FOR UDBUDSRET Tina Braad 9. april 2013.
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.
1 IT-projekter - I et juridisk perspektiv. Fra Til 2.
Forstå kommunens indkøb v/ Pia Ziegler Indkøb- og udbudschef i Hillerød Kommune Navn / stilling / oplæg.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Introduktion til konferencen “Håndhævelse af EU’s udbudsregler” Steen Treumer Professor, Det Juridiske Fakultet,
Titeldias Logo blå Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ –
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
FRITVALG AF PLEJE OG PERSONLIG BISTAND EGNETHEDSKRITERIER.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Indsæt’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med 4. Tryk ’anvend på alle’ Ændre.
16. juni 2016 Indkøb under tærskelværdierne efter den nye udbudslov.
Informationsmøde 27. maj EU-Udbud af Håndværkerrammeaftaler Prækvalifikation.
Det fælles europæiske udbudsdokument Sådan virker det! Dialogmøder om ESPD i København og Odense foråret 2016.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Seneste praksis fra EU-domstolen med særlig vægt på håndhævelsen af EU’s udbudsregler Steen Treumer Professor,
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
DFFU, 9. juni 2010 Praktiske tiltag i relation til den nye lov om håndhævelse af udbudsreglerne v/chefudbudsjurist Karin Martinsen.
Orienteringsmøde - Prækvalifikation
Styrker og svagheder ved håndhævelses-loven – set fra indklagedes side Dansk Forening For Udbudsret Tina Braad 9. april 2013.
Begrundelsespligt? Advokat Henrik Holtse
Indhentning af Dokumentation
Persondata v/kontorchef Peter Fogh Knudsen
Seneste nyt v/advokat Milena Krogsgaard
Bestilling og ordrebekræftelse
Under udbudsgrænserne
Bestilling og ordrebekræftelse
Indkøb PÅ AU.
Advokat Rasmus Holm Hansen
Informationsmøde: Udbud af anti-decubitus madrasser og special madrasser, vekseltryk/dynamisk til Region Syddanmark.
Informationsmøde: Udbud af produkter til brug ifm. personlig hygiejne og desinfektion.
Huslejenævnskonferencen oplæg om forbrugsregnskaber og husordenssager
Udbud – den juridiske ramme
Præsentationens transcript:

Hovedpunkter i lov om håndhævelse af udbudsreglerne” Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg

Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk 1. instans ved klager i standstill-perioden

Standstill iht. udbuds- og forsyningsvirksomhedsdirektivet 10 kalenderdage fra afsendelse af elektronisk underretning om beslutning om tildeling af kontrakt eller indgåelse af rammeaftale, 15 kalenderdage ved brev Gælder ikke ved: direkte tildeling tildeling af kontrakt iht. rammeaftale tildeling af kontrakt iht. dynamisk indkøbssystem kun én tilbudsgiver Ikke længere nok med en ”summarisk begrundelse”, men ”kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen” – samtidig med underretningen

Opsættende virkning af klager Alle klager tillægges automatisk opsættende virkning ved indgivelse indenfor standstill-perioden KLFU tager konkret stilling inden 30 dage Klager der indgives efter standstill-periodens udløb kan som hidtil konkret tillægges opsættende virkning af KLFU

Uden virkning - mulig ny konsekvens af overtrædelser af udbudsdirektivet + forsyningsvirksomhedsdirektivet KLFU kan erklære en kontrakt for uden virkning, hvis Kontrakten er indgået i standstill-perioden Kontrakten er indgået i en periode, hvor der er opsættende virkning Ikke en betingelse at andre udbudsregler er overtrådt Proportionalitet

Uden virkning (fortsat) KLFU skal erklære en kontrakt for uden virkning i følgende tilfælde: Udbudspligtig kontrakt indgået uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse, medmindre ordregiver (1) indrykker EUT-bekendtgørelse om kontrakten, (2) respekterer 10 dages standstill fra offentliggørelsen og (3) vurderer at tildeling kan ske uden overtrædelse af direktiverne Kontrakten er indgået i standstill-perioden eller i en periode med opsættende virkning og der er tale om en overtrædelse, der har påvirket tilbudsgiverens muligheder for at få tildelt kontrakten Kontrakten er indgået på basis af en rammeaftale med genåbning af konkurrencen i strid med udbudsdirektivet og den anslåede værdi af kontrakten overstiger tærskelværdien, medmindre ordregiver dels har afholdt en frivillig standstill periode (10 hhv. 15 dage), dels vurderer at der ikke er sket en overtrædelse af direktivet. Kontrakten er indgået på basis af et dynamisk indkøbssystem i strid med udbuds- eller forsyningsvirksomhedsdirektivet og den anslåede værdi af kontrakten overstiger tærskelværdien, medmindre ordregiver dels har afholdt en frivillig standstill periode (10 hhv. 15 dage), dels vurderer at der ikke er sket en overtrædelse af direktiverne.

Uden virkning (fortsat) Generel modifikation til ”uden virkning” Væsentlige hensyn til almenhedens interesser der nødvendiggør at kontrakten fortsat skal opretholdes forsyningspligt liv eller helbred for mennesker & dyr ikke sædvanlige økonomiske interesser knyttet til anskaffelsens planmæssige gennemførelse Orienteringspligt for KLFU til Konkurrencestyrelsen og Kommissionen … men der skal i givet fald fastsættes en alternativ sanktion

Uden virkning (fortsat) KLFU skal angive, hvorvidt hele eller kun en del af kontrakten skal være uden virkning Uden virkning gælder for fremtidige leverancer hvis tilbagelevering i væsentlig samme stand er mulig, da tillige uden virkning for allerede foretagne leverancer, hvis særlige forhold taler derfor Hvis erklæring om uden virkning, udsteder KLFU påbud om, at kontrakten skal bringes helt eller delvist til ophør fra et defineret tidspunkt Udelukker således ikke, at den leverandør, der har indgået den pågældende kontrakt, kan kræve erstatning efter dansk rets almindelige regler

Alternativ sanktion KLFU kan pålægge offentlige myndigheder og offentligretligt etablerede forsyningsvirksomheder en økonomisk sanktion, når hele kontrakten ikke erklæres for uden virkning SØK/domstolene kan pålægge offentligretlige organer og andre privatretligt etablerede forsyningsvirksomheder en alternativ sanktion i form af bøde på baggrund af anmeldelse fra KLFU (pga. EMRK art. 6), når hele kontrakten ikke erklæres for uden virkning Omfatter tilfælde hvor: Klagenævnet ikke erklærer kontrakter indgået i standstill-perioden / opsættende virkning for uden virkning; Klagenævnet ikke erklærer kontrakter for uden virkning som følge af væsentlige hensyn til almenhedens interesser der nødvendiggør kontraktens opretholdelse; Klagenævnet alene erklærer en del af kontrakten for uden virkning Intet krav om forsæt eller uagtsomhed Forældelsefrist på 5 år

Alternativ sanktion Størrelse af alternativ sanktion Fastsættes vejledende udfra: andelen af kontrakten der opretholdes (intervaller) og overtrædelsens grovhed 5 % af kontraktsummen for de mest alvorlige overtrædelse af udbudsreglerne 4 % for de lidt mindre alvorlige overtrædelser 3 % for de overtrædelser, hvor der alene er mulighed for, men ikke pligt til, at erklære kontrakten for uden virkning dog mindst kr. 25.000 og maks. kr. 10 mio. (for førstegangsovertrædelse) udelukker ingenlunde erstatningskrav

Andre ændringer - Præklusive frister for klager 30 kalenderdage fra dagen efter afsendelsen af underretningen for klage over manglende prækvalifikation 6 måneder fra datoen for offentliggørelse af tildelingsbekendtgørelse for klage over tildeling