Arbejde med video- og audiofiler i undervisningen • Et uformelt forsøg i en 2009 klasse med SA, Ma og Me i studieretningen. • Mange af lærerere eksperimenterede.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
EJERSKIFTE Statistik om ejerskifter i Danmark baseret på resultater fra spørgeskemaundersøgelse Okt./nov for Erhvervs- og Byggestyrelsen og INSEAD.
Den 16.august 2010 Regionsgården
Highlights fra fokusgrupperne Næstved, Undervisnings- og læringsformer med iPad (10-15 minutter) Hvad er nyt/hvad er kendt? Giv eksempler.
5 IT-didaktiske principper
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Nåede vi målet? podcasts Evaluering - eleverne • 1. Giver det at podcaste boganmeldelser eleverne mere lyst til at læse bøger? – a. Samlet set.
- gennem Marte Meo metoden
Undervisningsplanlægning
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Lærerprofessionen.
Elevernes evaluering af grundforløbet Efterår 2012.
Dogmegruppe – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost.
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
Hjemmeside Tirsdag den 5. oktober 2010.
De store underviser de små ved hjælp af it.
Elevernes digitale dannelse
Digitalisering og medialisering
Netværksgruppe tysk 4 tysklærere fra div.gym:
Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (
Skriftlighed og læring
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
:43 Evaluering af Dommer Camp Svar log.
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Elevaktiverende undervisning
3g Studie Retnings Projekt
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
SPROG PÅ RYBNERS Medialisering i sprogundervisningen – Sprogudviklingsprojekt i samarbejde med sprogforskere fra universitetet Wikier
Kvalitetstest af Palles Gavebod Spørgeskemaundersøgelse November 2010 – januar 2011 Center for Playware DPU.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Kreativ E-learning. Problemstilling  E-learning for lærere  Billigere undervisning på nettet  Tidsbesparende  Sjov og kreativ undervisning.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Uge 7 Unge og seksualitet.
1 & Om holdninger og holdningsændring blandt ledere og medarbejdere på sociale institutioner Evalueringsmedarbejder.
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Egedalsvænge Egedalsvænge.
Huskeliste Grundindstilling Pinnacle 9 Find papir og blyant frem og brug dem flittigt. Det betaler sig i længden. Gennemse din råfilm og noter tidslinieklokkeslet.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
SkoleIntra og faghæfte 48
PERIODE Uge 36 – august 2009 – 30. oktober 2009
Produktion af musikvideoer 8. årgang, dansk, CA, AD, KU, KK Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Elvis Aaron Presley Solstrålerne har i musik arbejdet med et stort projekt om Elvis. De har lært meget om rockens konge. Det mundede ud i en flot præsentation.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
IT-eksamen i dansk Foreløbig evaluering af 1.forsøgssæt fra forsøgsklasser og –lærere.
Kvalitative og kvantitative undersøgelser
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Den gode tone Lse.
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Præsentationens transcript:

Arbejde med video- og audiofiler i undervisningen • Et uformelt forsøg i en 2009 klasse med SA, Ma og Me i studieretningen. • Mange af lærerere eksperimenterede med inddragelsen af audio-og videofiler i undervisningen. • Disse blev brugt i både undervisnings- trænings- og studierummet. • I 2.g fik lærere og elever et klassesæt iPod touch, og den bliver brugt som platform. • Her beskrives og evalueres arbejdet i trænings- og undervisningsrummet.

Audiofiler • Dansk: eleverne producerede audiofiler til gennemarbejdning af lyrik. • Engelsk: eleverne afleverede audiofiler i stedet for traditionelle skriftlige opgaver. • Religion: eleverne afleverede audiofiler med deres analyser af tekster.

Videofiler • Dansk: eleverne indspillede ”Et dukkehjem” • Kemi: eleverne lavede parvis en videorapport.videorapport • Almen studieforberedelse: Eleverne lavede gruppevis en videorapport om produktion af bioethanol. =IemtMRd1700http:// =IemtMRd1700 • Almen studieforberedelse: Eleverne lavede gruppevis en dokumentar om drivhuseffekten.dokumentar om drivhuseffekten

Konklusioner på spørgeskema vedrørende arbejde med video- og audiofiler i undervisnigen. • Udvider elevernes kompetencer med hensyn til it, planlægning og samarbejde. • Lærerne skal være meget præcise i deres anvisninger til eleverne. • Der skal arbejdes med video- og audiofiler i et længere tidsrum for at eleverne opnår et fagligt udbytte, som svarer til den tid de har investeret.

Anvendelse af iPod i undervisningen • Ved skoleårets start, august 2010, fik alle elever i 2.t udleveret en iPod til brug i undervisningen. Den må de også gerne bruges i fritiden. De har således deres egen musik og egne apps liggende på den. • Den bruges aktivt i flg. fag: da, hi, en, rel, sa, ma og me. Men den bruges også til internetsøgning i de øvrige fag. Se evt. bilag.bilag • Eleverne har forpligtet sig til at købe et antal apps i app-store for max. kr. 250,-. Indtil nu er det blevet til kr. 42,-.

Konklusioner på spørgeskema vedrørende anvendelse af iPod i undervisningen • Tilgængeligheden af iPod – lige ved hånden og hurtig at starte og bruge – giver motivation, øger hyppigheden af informationssøgning og giver tidsbesparelse • iPod’en er motiverende, eleverne synes, det er sjovt at arbejde med den. • Eleverne har ingen vanskeligheder med at tage iPod’en til sig, som et arbejdsredskab. • Eleverne synes ikke, at vi udnytter iPod’s potentiale.

Spørgeskemaundersøgelse vedrørende video-/audiofiler og iPod i undervisningen • I det følgende kan gennemgås de svarene, som danner baggrund for ovennævnte konklusioner.

Arbejde med video- og audiofiler FAGLIGHED • Eleverne mener generelt at få et større fagligt udbytte af at arbejdet – fordi det er mere forpligtende at stå foran et kamera/mikrofon (66.7%) – fordi man kun kan producere video-/audiofiler, hvis man har det faglige på plads (66.7%)

Arbejde med video- og audiofiler FAGLIGHED • Kun få elever – synes at opdage egne faglige svagheder (22,2%) – føler sig mere sikre i faglige problemstillinger (22,2)

Arbejde med video-/audiofiler KOMPETENCER • Eleverne mener generelt, at de er mere bevidste om – vigtigheden i at planlægge et projekt og i at følge planen (66,7%) – vigtigheden i at lytte til og forstå hinanden i gruppen (55,6%) – hvordan man kan formidle holdninger til andre (55,6%) – vigtigheden i at udnytte hinandens kompetencer

Arbejde med video-/audiofiler KOMPETENCER • Kun en mindre del af eleverne syntes – at deres egen kreativitet er kommet ind i ikke- kreative fag (44,4%) – at arbejdet med video-/adiofiler har gjort dem mere kildekritisk (33,3%)

Arbejde med video-/audiofiler MOTIVATION • Kun knap halvdelen af eleverne – har mere lyst til at arbejde med video-/audiofiler end med traditionelle afleveringer (38,9%) – har mere lyst til at arbejde med video-/audiofiler end at fremlægge på klassen (44,4%)

Arbejde med video-/audiofiler MOTIVATION • En stor del af eleverne synes det er sjovt – at vise egne film på Youtube (61,1%) – at følge antallet af visninger og se kommentarer fra ”fremmede” på Youtube (55,6%)

Arbejde med video-/audiofiler OPFYLDELSE AF FAGLIGE MÅL • Der er ingen klar tendens i elevernes svar, når de spørges om de – af læreren bliver gjort opmærksomme på præcise faglige mål (enig:27,8%, uenig: 38,9%, hverken/eller: 27,8%) – udelukkende får udbytte, hvis læreren stiller præcise krav (enig:44,4%, uenig: 16,7%, hverken/eller: 27,8%)

Arbejde med video-/audiofiler OPFYLDELSE AF FAGLIGE MÅL • Der er en klarere tendens, når eleven spørges om han/hun får et godt fagligt udbytte – arbejdet med video-/audiofiler skal bruges til at sætte sig ind i nyt stof (enig: 44,4%, hverken/eller 44,4%) – arbejdet med video-/audiofiler skal bruges til at bearbejde allerede kendt stof (meget enig: 16,7%, enig: 56,6%, hverken/eller: 22,2%)

Arbejde med video-/audiofiler FORHINDRINGER • Der tegner sig ikke et helt entydigt billede af elevernes opfattelser af de forhindringer, vi spurgte til. Den store spredning af svarene kunne afspejle de forskelle, der er på elevernes tekniske og it-mæssige kunnen. • Dog var der en stor del, der mente, at der altid er noget, der driller ved introduktionen til et nyt program (meget enig: 11,1%, enig: 56,6%)

Arbejde med video-/audiofiler TIDSFORBRUG • Der er en klar tendens i svarene om tidsforbrug i forhold til fagligt udbytte. Således mente – 44,4% at det faglige udbytte i forhold til tidsforbrug var for ringe – 66,7% at det faglige udbytte i forhold til tidsforbrug efter halvandet år er blevet bedre

Anvendelse af iPod i undervisningen FAGLIGT INDHOLD • Den konstante mulighed for opslag (ord og begreber) på nettet giver over halvdelen af eleverne større faglig sikkerhed: (meget enig: 11,1%, enig: 50%) • En tredjedel synes, at de fagspecifikke apps øger fagligt udbytte (33,3%)

Anvendelse af iPod i undervisningen FAGLIGT INDHOLD • Der er ikke en klar tendens, når eleverne spørges om det faglige udbytte af anvendelsen af iPod i forbindelse med en studietur til Rom. Dette hænger sandsynligvis sammen med, at 50% svarer, at de kun i ringe grad brugte deres iPod fagligt på studieturen.

Anvendelse af iPod i undervisningen MOTIVATION • Over halvdelen af eleverne foretager oftere informationssøgning på nettet, fordi deres iPod er lige ved hånden (meget enig: 38,9%, enig: 50%) • Over to tredjedele ser iPod som et stykke legetøj, der samtidig styrker fagligheden (meget enig: 5,6%, enig: 66,7%) • Over halvdelen synes, det er sjovere at foretage tests på iPod end med blyant og papir (enig: 55,6%)

Anvendelse af iPod i undervisningen OPFYLDELSE AF FAGLIGE MÅL • Et lille antal elever mener at få større udbytte af opgaver stillet via iPod end stillet på traditionel vis (enig: 4%, hverken/eller 55,6%) • Lidt under halvdelen af eleverne mener, at muligheden for konstant online-søgning betyder, at eleverne nogle gange ved mere end læreren (meget enig: 5,6%, enig: 33,3%)

Anvendelse af iPod i undervisningen FORHINDRINGER • Der en klar tendens i elevernes opfattelse af forhindringer i forbindelse med brugen af iPod. Det er et stykke teknik, de hurtigt er blevet fortrolige med. – første gang man bruger en ny app er der altid noget, der driller: uenig: 77,8%, meget uenig: 5,6% – der er regelmæssige problemer med at downloade filer til iPod: uenig: 38,9%, meget uenig; 16,9% – potentialet med anvendelse af apps fra app-store udnyttes ikke: meget enig: 16,7%, enig: 38,9%

Anvendelse af iPod i undervisningen TIDSFORBRUG • Der er ikke en klar tendens, når eleverne spørges om den tid, de har brugt for at lære deres iPod at kende • Men klar tendens i udsagnet om,at iPod sparer tid, fordi den er lige ved hånden: meget enig: 33,3%, enig: 61,1%