GODE IWB RÅD TIL UNDERVISNINGEN  Det skal ikke (kun) være lærerens tavle  Altid være på nettet – så der er plads til at være impulsiv og søge på nettet,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Advertisements

Måske er I gode venner i et år,
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Skolen år 2016 * Mark Prensky Digitale indfødte * Digitale indvandrere
Det er boble boble. Når der er børnekirke For det er boble boble. Når der er børnekirke her. DP©
Læringsstile og lektier
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Hvad gør livet værdifuldt?
Hvad gør livet så værdifuldt?
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
FOKUS! På vores udvikling.
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Lektor Rasmus Fink Lorentzen
Konference d. 14. april. Program • Hej • Mine erfaringer • For / imod • Prøve • Frederiks historie • Kristians historie • Kristian demo • Henrik demo.
Måske er I bedste venner i et år,
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
FC HUSET - et konferencesystem som First Class er li’som et hus, der arbejdes og samarbejdes i. Denne lille Power Point forsøger at beskrive First Class.
Tekstformidling på Internettet Claus Thor Nielsen – De nye læsere – Lektion 6 De nye læsere 1.Danskernes internetvaner 2.Læsernes adfærd på.
SkoleIntra 2011 SkoleKom og SkoDa. Program SkoleKom SkoleKom for lidt siden SkoleKom og samspillet med SkoleIntra Hva' snakker I om? – SkoleKoms nationale.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Konsensusprocessen.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Hvad gør livet så værdifuldt?
Hvad gør livet så værdifuldt
Inspiration til faglig læsning i danskundervisningen på ElevIntra
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
IT i undervisningen.
23. februar 2009 Dias 1 Studie- og Karrierevejledningen Humaniora Læsegrupper Mødeledelse og planlægning Studie- og karrierevejledningen Humaniora Ea Feldfos.
Grupper – hvordan gøres det?
Præsentation & dagens gæst fra Randers bibliotek
Koncern HR, Organisation og Ledelse At lede og facilitere møder med mere effekt Workshop 8 Ledelseskonferencen 9. juni 2010.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Adfærdskampagner Mandag den 17. juni 2013 FM | enheden.
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
SOUNDSLIDES Produktionsplan for: Gruppe:___________________________________________________ Klasse:______________ PRODUKTIONSFASER 1. Idéudvikling 2. Forberedelse.
Billeder.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Mundtlig matematik eksamen
Læsning.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
Tekstens byggeklodser
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
Med tegninger af Morten Grove OTS
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Fagdidaktik i sprogfag – lingvistisk kompetence Viden og færdigheder ift. Udtale, stavemåder, morfologi og syntaks (sætningsdannelse) samt ordforråd. Deklarativ.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
For webredaktører Præsentation /Jesper Emil Ellekilde - pensionist.
IT-eksamen i dansk Foreløbig evaluering af 1.forsøgssæt fra forsøgsklasser og –lærere.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Projektleverance Effekt Gevinst Realisering
Mål Viden om og inspiration Kompetencer aktiviteter Evaluering
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Link til video:
Introsidernes betydning
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Styrk foreningen Team – udnyttelse af kompetencer og ressourcer.
GUIDE TIL OPRETTELSE AF LINKS
Præsentationens transcript:

GODE IWB RÅD TIL UNDERVISNINGEN  Det skal ikke (kun) være lærerens tavle  Altid være på nettet – så der er plads til at være impulsiv og søge på nettet, hvis der bliver brug for det.  Billed-medier kan inddrages når det er nødvendigt – brug det!  Tavlen fænger især de elever, der har taktile behov.  Genialt til redigering af musik, mm. – fordi det jo basalt set handler om at flytte rundt på klodser. Man kan være flere om det.  Brug farvekoder til at arbejde med digte og andre tekster – lav kasser, som man skal trække ord/sætninger ned i.  Brug tavlen til at lave noter på og gem det på en fælles konferencer, så eleverne har adgang til det hjemme og senere  Lad eleverne forberede materiale til tavlen hjemmefra.  Kig efter smarte funktioner og links på konferencerne  Tavlen har en afsmittende effekt – eleverne løber derud af, når de først kommer i gang! Det er nærmest en magnet for dem.

GODE IWB RÅD TIL LÆREREN  Læreren skal have tid til at blive fortrolig med tavlen  Drop panikken omkring softwaren – hvad kan overføres fra de digitale undervisningsressourcer, som allerede bruges.  Husk der er en læringskurve – det er ok at starte med at bruge den som projektor og så senere bruge flere og flere ting.  I starten tager det lang tid at forberede, men man skal arbejde hen imod at forberedelsen ikke skal tage tid. Start med det du har, og byg så ovenpå med det materiale du løbende samler ind.  Man skal som lærer være forberedt på, at sætte sig lidt ind i det tekniske – så man ikke hele tiden er afhængig af andres hjælp.  Lad tavlen være tændt i frikvarteret, så eleverne kan bruge den og lære den at kende.  Brug kollegaer i kommunen og på konferencer til at hjælpe dig videre eller til at give dig inspiration.

GODE LINKS  Gyldendal – ressourcer til alle tavler  British Council  EMU’en  Promethean-planet  Smartboardforum

VI ØNSKER  Timer til videndeling – så vi kan vise kollegaer, hvad IWB er for noget  Tavlerne bliver ikke fuldt udnyttet, hvis ikke lærerne introduceres til dem  Tavlerne skal tænkes ind i forhold til mediehandleplaner