Anette Schjødt Thorsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Kredsen i centrum En gennemgang af din kreds!. Kredsen i centrum, intro • Undersøgelsen består af 6 emner med 2-3 underemner • Vi diskuterer et underemne.
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Måske er I gode venner i et år,
24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
    Tro på dig selv!     Tro på dig selv!.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
Hvad gør livet værdifuldt?
Hvad gør livet så værdifuldt?
FOKUS! På vores udvikling.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Personlige strategier mod stress
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Arbejdspladsudvikling
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
©Jenny Bohr – Til underviserne Som en direkte konsekvens af deres vanskeligheder, lever mennesker med ADHD ofte med et meget højt stressniveau.
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Innovation og iværksætteri
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
Mindre grimt, tak.
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
Engelbert H – og den sidste chance
Stress og ledelse.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Hvad gør livet så værdifuldt?
Præstationsangst!.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
Projektlederens rolle(r)
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Relationer – børn og voksne
Karl Henrik Flyums model
VEJLEDERUDDANNELSEN // AARHUS UNIVERSITET Modul 1, september 2007 Godmorgen… Velkommen til dag 3 på AUs vejlederuddannelse!
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Relationer – Omgangstone
Relationer – børn imellem
Procesværktøjer.
Koncern HR, Organisation og Ledelse At lede og facilitere møder med mere effekt Workshop 8 Ledelseskonferencen 9. juni 2010.
Vejlederens kommunikation
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Introduktion til Det Praktiske Projekt
Workshop Motivation og fokus på målet
Modul 4 Teamsamarbejde Hvis der er tid kan man prioritere at bruge mere tid på dette modul end på det foregående, da den ekstra tid kan anvendes på øvelserne.
At tale om sexualitet.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Læreren som læringsleder
Herren burde måske lette måsen, og løbe en tur i stedet
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
Selvværd…Hvad er det? NOl-LEOOS HVAD ER SELVVÆRD? Selvværd refererer til en positiv overordnet vurdering af en selv – en oplevelse af at.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Stresshåndteringsgruppe
Præsentationens transcript:

Anette Schjødt Thorsen Sådan bliver det nemt at være kredsleder – lad dig ikke stresse Kredslederdøgn Pederstrup 2008 Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Kan jeg mon love det? Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Program for den næste time: teori og redskaber praktisk øvelser alene og i grupper noget at arbejde med hjemme noget at læse videre på Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Stephen R. Covey ”7 gode vaner” Underviser i Business Management på Brigham Young University i Utah Udnævnt til en af de 25 mest indflydelsesrige amerikaner (Time magazine) ”7 gode vaner” oversat til 38 sprog mormon Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Kredslederens mange roller ØVELSE – 5 min Skriv en liste over dine forskellige roller i forskellige sammenhænge Ex. Leder af ledermøderne Forbindelsesled til menighedsrådet Inspirator for tumlingelederne Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Coveys 7 vaner er et bud Det effektive mennesker er 1. proaktiv 2. har endemålet for øje – begynder med slutningen 3. tager én ting ad gangen – gør det første først Og 4. tænker på, at alle skal have noget ud af situationen 5. sørger for selv at forstå ting, før han forklarer det for andre. 6. fokuserer på synergieffekter 7. prøver bestandigt på at forbedre sig Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Vane 1 ”Vær proaktiv” - brug kræfterne på det, som du har indflydelse på og øg din indflydelsessfære. Sprogligt eksempel Reaktivt sprog Proaktivt sprog Der er ikke noget, Lad os på vore alternativer jeg kan gøre Sådan er jeg bare Jeg kunne vælge en anden udvej Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Vane 2 ”Begynd med slutningen” svarer til at sætte visionen op først (vision 2015) ”Alle ting skabes to gange”. Den første skabelse er mental; mens den anden er fysisk. Eksempelvis husbyggeri. Personlig hensigtserklæring – en god måde at arbejde med vane 2 Ex. Vær ikke bange for fejltagelser Hjælp dine ledere til succes Vær ærlig, men beslutsom Hav altid en positiv attitude Bevar din humoristiske sans Husk altid på de personer, der er involveret Udvikl ny ting i FDF-kreds hert år Planlæg i god tid Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Personlig hensigtserklæring ØVELSE – 5 min Nedskriv en hensigtserklæring for dit arbejde som kredsleder skriv gerne flere punkter op og vælg 2-3 af disse Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Vane 3 ”Gør det første først” prioritering af tid, læg strategi ”hold møde med dig selv” Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Tidsstyringsmatrice Haster Haster ikke I II Vigtig Aktiviteter – fastelavn Forebyggelse – uddelegering Kriser- mangler en leder Opbygning af lederfællesskab Presserende problemer Opsøgning af nye muligheder Tidsfrister Planlægning – afslapning III IV Uvigtig Afbrydelser Trivialiteter Uventede besøg Hårdt arbejde En del post En del post Mange møder Mange opkald Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Tidsstyringsmatrice ØVELSE – 15 min. Sæt jer parvis Kig tilbage på jeres rollebeskrivelse Snak med hinanden om hvilke opgaver, der knytter sig til hver rolle og placer opgaverne i tidsstyringsmatricen Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Tidsstyringsmatrice Haster Haster ikke Vigtigt Ikke vigtigt Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen At arbejde med tidsstyringsmatricen Få et overblik Skab tid til at arbejde i kvadrant II, det er her overblikket skabes Overvej om opgaverne følger hensigtserklæringen, er de virkelig vigtige, haster de virkelig ? Ligger der fortsat mange opgaver i kvadrant 1, så uddeleger nogle af dem Drop de opgaver, der ligger i kvadrant IV Husk dig selv på, at det er tilladt at sige nej Husk at bruge andres evne til at løse en opgave Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Arbejde hjemme Benyt tidsstyringsmatricen Disse slides ligger på PEwiki.dk Læs videre Stephen Coveys ”7 gode vaner” Brug bogen som inspiration og husk: Som menneske handler vi i relation til andre Ikke alle ”opskrifter” virker i alle relationer Anette Schjødt Thorsen

Anette Schjødt Thorsen Tak for nu Anette Schjødt Thorsen