Real Kompetence Vurdering

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Velkommen til Handelsskolernes Grundforløb hg
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Naturgeografi Jordens og livets udvikling samt menneskets tilpasning set i et geologisk og aktuelt samfundsmæssigt perspektiv Altså handler geografi om.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Prøver 2014 Dagens motto: Husk nu det er en prøve, ikke en eksamen!
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Undervisningsplanlægning
Caseeksamen – ny grundfagsbekendtgørelse PowerPoint til elever Casevirksomhed HTH
De sidste undervisningstimer
8 tips til succesfuld ledighed Med Christina Janns.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
- en smart mellemting mellem overheads og lysbilleder (dias)
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
MUNDTLIG FREMSTILLING
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Kender du det? Hvordan kommer jeg i gang med at skrive?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
ER-diagrammer (databaser, del 4)
Hvordan søger man om optagelse?
Lidt om danskundervisningen Sådan skal I helst ikke se ud efter endt undervisning!
VELKOMMEN til Pædagogisk IT-vejledning efter din skolekultur IT-Vejlederens rolle ændrer sig!
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Caseeksamen – ny grundfagsbekendtgørelse PowerPoint til elever Casevirksomhed DT Group
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Henriette Lungholt Formidling og metode – uge 47, efterår 08 Mundtlig kommunikation.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Generel introduktion til EC
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
”Et virtuelt spring over bæltet” ITMF projekt november 2003 Ella Myhring Skolebibliotekar, projektleder Højby Biblioteksbutik.
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Pilotprojektets baggrund
Konference for det administrative personale Trin 1 afstignigsprøven - Rutebilchauffør 17. december 2007 Esbjerg Højskole.
Mundtlig matematik eksamen
Prøver 2011 Obligatorisk for 9. kl.
Konference den 24. og 25. september Filarkiv
Velkommen til infoaften om de gymnasiale uddannelser Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
1. Information – hvem – hvad – hvordan 2. Programmet – aktiviteter 3. Noget interesserer dig – eller ikke 4. Din tilmelding – hvordan 5. Spørgsmål nu.
”Team 2” ønsker jer - Velkommen til fyraftensmødet Falle Madsen (FM) Søren Jørgensen (SJ)Søren Nielsen (SN) Peter Kondrup (PK)Maja Sommerlund (MS) Marianne.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
Teoretisk pædagogikum
Naturfag.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Studieretningsprojektet
Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Real Kompetence Vurdering RKV Real Kompetence Vurdering

Hvad betyder RKV ? RKV betyder Real-Kompetence-Vurdering Kompetence = ”noget man kan” Du bliver altså vurderet på dine reelle kompetencer Altså ”hvad du faktisk KAN” lige nu Også selv om du IKKE har ”papir og bevis” på det i forvejen aug/sept. 2005

Forskel på merit og RKV Nogle elever har ”papir” og bevis på, at de kan nogle ting i et eller flere grundfag De har altså visse kompetencer i forvejen fra en tidligere uddannelse, når de starter på HG Disse elever kan få ”merit” og blive fritaget for dele af undervisningen og eksamen aug/sept. 2005

Hvad er ideen ? Andre (voksne) elever har måske ikke et ”papir” – men kan alligevel nogle ting … RKV er for dem !! Hvis man f.eks. har haft et bestemt job i længere tid, været kasserer i en forening eller arbejdet meget med IT i fritiden … så kan man MÅSKE nogle ting, som man MÅSKE kan få ”bonus” for på HG aug/sept. 2005

Et tilbud Hvis man er interesseret … og faglærerne mener, at man har forudsætninger og baggrund for det så kan man blive ”RKV’et” …altså real-kompetence-vurderet Men det er blot et tilbud Måske vil man hellere have undervisning og lære noget mere …!! aug/sept. 2005

Hvordan ? Man tilmelder sig en test inden for en fastsat deadline I eet (eller flere) grundfag På et bestemt niveau (E-D-C) I nogle grundfag er testen kun skriftlig I andre grundfag er testen evt. både mundtlig og skriftlig aug/sept. 2005

Testen Testen er en ”case” bygget op omkring en historie fra det virkelige liv Alle grundfagene tager udgangspunkt i den samme case-historie Ud fra det faglige indhold, som gælder for faget Indholdet i testen er så vidt muligt rettet mod praktiske færdigheder frem for teoretiske ting og stof hentet fra grundbøger i fagene Men stadigvæk inden for fagets pensum !! aug/sept. 2005

Karakterer Man får ikke en karakter for RKV-testen Man får en bedømmelse af, hvordan man har klaret testen Og naturligvis … om man er ”bestået” Man kan dog godt vælge at følge undervisningen på normal vis, selv om man klarer testen aug/sept. 2005

Energi og overskud Man bliver altså ikke hurtigere færdig med grundforløbet på HG Men man får mere tid og overskud til de øvrige fag Og ender MÅSKE med at få et bedre eksamensbevis ? Hvis faget udtrækkes til eksamen, så vil der stå ”RKV” på eksamensbeviset i stedet for en karakter aug/sept. 2005

Tidspunkt De forskellige RKV-tests ligger i starten af grundforløbet … testforløbet afhænger lidt af, hvor mange, der melder sig til ! Du vil ret hurtigt efter testen få resultatet at vide, således at det kan få indflydelse på dit studieforløb aug/sept. 2005

Tvivl ? Tag evt. en snak med en af faglærerne, hvis du er i tvivl, om det er en god idé at prøve at blive RKV’et i et eller flere fag Hvis man ikke har nok baggrund, så er det måske både spild af tid og et lille nederlag, hvis det ikke går, som man håbede Men det koster jo ikke noget … aug/sept. 2005