Gavnlige mikroorganismer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fødekæden i havet TRIN 1: Fødekæden
Advertisements

Nanopartikler i svejserøg
Bevar naturen – begynd at kompostere
Surdej til rugbrød.
Økosystemer Et økosystem bruges til at beskrive et komplet miljø i naturen med alle levende organismer. Det første grundprincip i økologi er, at hver levende.
Antibiotika og antibiotikaresistens
Biobact Tabs.
Bakteriers vækstbetingelser
Moderne genteknologi Celler som fabrikker.
Atmosfæren.
Beskyt din computer og dine data!
Mikro-Mani ___________ ___________ BAKTERIE BAKTERIE
Risikohåndtering af norovirus
First Hotel Copenhagen, November 2012 Karl Iver Dahl-Madsen Formand for Dansk Akvakultur Medlem af Primærbestyrelsen i L&F Formand for Instituttet for.
Evolution.
Cradle 2 Cradle.
James Phipps Immunsystemet Edward Jenner ( )
Hvad er mikroorganismer?
Hvad er mikroorganismer?.
Kroppens naturlige forsvar
Jørgen Haagen & John Andersson UCSJ
Økologi.
Slide No. 1 Biologiske løsninger Fra Novozymes August 2006.
Enzymer.
Fiskebakterier og fiskesundhed
Mikroorganismer og anden forurening
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
Nitrogen kredsløbet.
ELEVOPGAVER I HYGIEJNE
Anatomi & Fysiologi XIX Stofskiftet, vitaminer og mineraler I
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
Design af organisationen
Nikolaj Mannering Læge
løser virksomhedsproblemer
Fedt, protein og kulhydrater
Gødning Jordens salte.
Antibiotika versus resistensgener hvem vinder våbenkapløbet?
Inddeling af mikro organismer
Hvor kreativt kan du bruge din viden og tænke om alkohol?
Fordøjelsessystemet.
Penicillin.
... til dig med rygsmerter - MODIC FORANDRINGER (tryk pil t.h. )
Biodiesel and bioethanol
Immunitetsstyring SUME Organer i immunsystemet Kilde: Landbrugsforlaget; Sundhed og Sygdom hos svin.
Esbjerg ErhvervsKVINDER Helle Glass Kostvejleder, fitnessinstruktør, certificeret kettlebell (IKLF) instruktør, TRX instruktør, personlig træner og sundhedscoach.
Mikroorganismer. Hvad er mikroorganismer Gær og skimmelsvampe Bakterier Virus.
Forebyggelse af sygehusinfektioner, oplæg 1
Fotosyntese Fokus på energi
Miljøvenlig transport
Dag 1 Hvad er mikrober?.
Kolonisering  af Mars Anna Rosa, Laura, Linda.
Den gode, den onde og den grusomme
”Konservering af din køkkenhave”
Lavet af: Árti og Magnus
Meltyper.
KROPPENS FORSVAR.
Bakterier Dyr, planter og natur.
Jordens historie Fra big bang til nu.
- din ven og fjende nummer 1
Immunsystemet.
Om forurening, produktion, forbrug og genbrug
indlandsisen smelter oversvømmelser
Mælk og andre Mælkeprodukter.
7.Konservering og opbevaring af grovfoder.
GØDNING og grundstoffer
Hævemidler.
Mikroorganismers ernæring og stofskifte
Vistfrøði Økologi.
Vistfrøði Økologi.
Dagens program Kahoot og opsamling fra sidste gang Bakterier/fun facts
Præsentationens transcript:

Gavnlige mikroorganismer Kan mikroorganismer være gavnlige for os?!?

Gavnlige mikroorganismer Der er milliarder af mikroorganismer, og mange vi slet ikke har opdaget endnu. De fleste af disse mikroorganismer er enten: Nødvendige for vores overlevelse Gavnlige for os Anvendelige i industrien

I naturen Mikroorganisme – planter En lang række mikroorganismer findes i naturen, og hjælper planter med at gro. Rhizobakterier findes i jorden, og binder nitrogen, der er nødvendige for planters vækst. Rødder Mikroor-ganismer

I naturen Iltproduktion Cyanobakterier eller ‘blå-grønalger’ producerer oxygen (ilt) i havet.

I naturen Kompostering Defineret som nedbrydelse af rå, organiske, materialer til kompost Svampene trænger først ind i det organiske materiale i jorden, og derefter kommer bakterierne. Uden dette genbrug af ikke-organiske næringsstoffer, ville jordens primære produktivitet ophøre.

I fødevareindustrien Ost og yoghurt Brød og dejprodukter Mælkesyregæring producerer yoghurt og ost. Nogle svampe bruges også til at gøre osten blå! Brød og dejprodukter Gær bruges til at lave brød og andre dejprodukter Alkoholproduktion Gær bruges også i alkoholproduktion, hvor gæringen opstår uden ilt. Lactobacilli bakterier bruges i produktionen af ost og yoghurt Saccharomyces cerevisiae gær bruges i brødproduktion og alkoholproduktion

I fødevareindustrien Gæring En process, hvor bakterier nedbryder de komplekse sukkerstoffer til enkle blandinger som kuldioxid og alkohol. Gæring ændrer produktet fra een fødevare til en anden.

I medicinalindustrien Penicillin Opdaget af Alexander Flemming i 1928 Produceres af svampen Penicillium notatum Et af de mest brugte antibiotika idag Vacciner Opdaget af Edward Jenner i 1876 Er som regel fremstillet af svage eller inaktive udgaver af de samme mikroorganismer, som gør os syge. Svampen Penicillium producerer et antibiotika kaldet Penicillin

Probiotiske bakterier Hvad er de? Levende mikroorganismer, der givet i den rette mængde tilfører et gavnligt stof for helbredet til værten Hvilken type bakterier er de? Lactobacilli er den del af den gavnlige naturlige mikroflora, der findes i den menneskelige mave

Probiotiske bakterier Hvordan arbejder de? Går i direkte kontakt med de sygdomsfremkaldende mikroorganismer, og gør det sværere for dem at udvikle sygdomme Forstærker den naturlige barriere i fordøjelseskanalen, der beskytter mod sygdomsfremkaldende mikroorganismer Dette kaldes "Competitive Exclusion Concept “, d.v.s. at gavnlige mikroorganismer kæmper mod skadelige mikroorganismer om næring og andre ressourcer og derved tvinger de skadelige mikroorganismer ud. Samarbejder med og forstærker immunsystemet.