Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status på implementering af digitaliseringsstrategi
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
5 IT-didaktiske principper
Skolen år 2016 * Mark Prensky Digitale indfødte * Digitale indvandrere
Brug af tablets på Højdevangens skole Skoletjenesten 5 marts 2013.
Læring og læringsressourcer i en læringscenteroptik
Økonomiske fag på handelsgymnasiet
Projekter under mobil e-læringspuljen.  Erhvervsskolerne i Aars  E-lokaler ApS  Statens Serum Institut  MOCH A/S, KnowledgeLab, Syddansk Uni.  Aalborg.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen
Undervisningsplanlægning
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Læringscentret og nye vejledningsformer
Midtvejskursus i biologi efteråret 2001 Teknologistøttet undervisning - Pædagogik og værktøjer.
Introduktion til Sprogpakken
Det udvidede klasserum
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
Digitale medier og mobning
1 It-tanker for fritidsdelen. 2 Læse & sprogpolitikken •It-strategi kobles på sprog- og læsepolitikken for fritidsområdet, således at den bliver et delelement.
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Dannelsens indhold i det senmoderne samfund
NGC Next Generation Classroom. Tankeeksperiment: • Klasselokalets vægge, loft og gulv udgør rammerne. • Skab nu det optimale læringsmiljø.
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Skolebestyrelsens bud på "Fremtidens skole " på Lemtorpskolen 10
Velkommen! Strøtanker vedr. pædagogisk IT som et indsatsområde.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
IT i naturfagsundervisningen 28.marts 2012 Visioner for IT i undervisningen Ikke et ord om udstyr.
IT i undervisningen.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
- Hvad kan I forvente som forældre?
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
@ventures, Kompetencecenter for e-læring © Den Virtuelle Miljøskole Michael Lund-Larsen, Centerchef
Junior PC-kørekort og efteruddannelse i IT og fagene
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Virtuel vejledning Handelsgymnasiet i Ballerup. Udfordring: Ved større skriftlige arbejder er det et problem, at kun et mindretal af vores elever søger.
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Undervisningsorganisering,-former og -medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser Slutkonference for 3. runde af Forsknings-, udviklings-
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Formandens mundtlige beretning 2011 Landsforeningen af 10. Klasseskoler i Danmark v/ Henning Rasmussen, Xclass.
Elevplankonference september
Sunds skole Evaluering
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Elevplan på Handelsgymnasiet På Business College Syd.
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
Ny regering, nye tider – dag 1
Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer. 95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger.
Oplæg om lektier Data og overvejelser.
Afsætning A -et undervisningsforløb. HB - Skive Handelsskole Afsætning A -et undervisningsforløb Hvorfor et undervisningsforløb i et konferencesystem?
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
læse- skrivevanskeligheder
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Oplæg om lektieintegreret undervisning Data og overvejelser.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
- Kom tættere på dit barns skolegang
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
”Teknologi forandrer praksis – og praksis forandrer teknologi”
TEMA: Digitalisering 27. februar 2017.
Prøven i Natur/teknologi
Inspirationsworkshop med fokus på
Præsentationens transcript:

Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium

Den digitale skole – en business case for fremtiden (2. rapport fra Det Digitale Råd, maj 2010) •Alle elever, lærere, forældre og andre interessenter vil have adgang til internettet altid, alle vegne. Det vil give mulighed for e-læring, videokonferencer og selvlæring med en langt større uafhængighed af skemaer og skolens fysiske rammer end vi kender det idag.

Den digitale skole – en business case for fremtiden (2. rapport fra Det Digitale Råd, maj 2010) •Inden for en kort årrække vil undervisningsmaterialer i langt overvejende grad være digitale, hvad enten det drejer sig om tekst, videoklip eller lydoptagelser. Børn vil allerede om få år se på bøger med samme øjne, som mange i dag ser på fortidens lakplader og rejsegrammofoner.

Den digitale skole – en business case for fremtiden (2. rapport fra Det Digitale Råd, maj 2010) •Intelligente værktøjer og multimediale interaktive undervisningsforløb vil blive en integreret del af langt de fleste fag i folkeskolen. De fleste elever færdes allerede i dag hjemmevant i denne form for virtuelle miljøer, der er kendt fra computerspil og sociale netværk som Facebook. Det vil betyde markante ændringer i den måde, vi i dag tænker læring på.

Den digitale skole – en business case for fremtiden (2. rapport fra Det Digitale Råd, maj 2010) •Mange nye kommunikationsteknologier og brugergrænseflader er ved at være modne til bred kommerciel brug. Det gælder eksempelvis syntetisk tale, automatiseret oversættelse af talesprog til skreven tekst, berøringsfølsomme skærme og stemmestyrede computere. Disse teknologier kan allerede i dag gøre en markant forskel for børn med læse- og skrivevanskeligheder – og på sigt vil udviklingen kunne ændre vores syn på hvilke færdigheder og kompetencer, fremtidens elever skal lære i folkeskolen.

Danske Erhvervsskoler - Lederne •I 2015 vil eleverne på de erhvervsrettede uddannelser opleve at digitale undervisningsmidler er en ligeså naturlig del af undervisningen som lærebøger, manualer og 3D – tegneprogrammer er det i dag. De digitale undervisningsmidler imødekommer elevernes forskellige faglige forudsætninger og undervisningen er innovativ og tæt koblet på udviklingen i erhvervslivet både nationalt og globalt. Eleverne bruger it- værktøjer, når de skal have faglig sparring fra deres lærere, mester eller kammerater. Den digitale erhvervsskole er drevet af innovative ledere og lærere, der er motiveret for at prøve kræfter med nye undervisningsformer.

Relationer i gymnasiet i forhold til en strategi for anvendelse af it i undervisningen It i undervisningen It systemer Argumentation for it Brugen af LMS Organisering af undervisningen

It systemer i Handelsgymnasiet •Easy – A •NavisionStat •Outlook •Share Point •LMS –share • •Elevplan

Organiseringen af undervisningen 2011 • En klasse en lærer en lektion et fag et lærebogssystem • Undervisning med læreren som leder • Autonomi 20?? • Flere lærere flere hold • Individuelle eller gruppeforløb • Både virtuelt og traditionelt

Argumentation for It i undervisningen •Læringen stiger? •Læringen bliver mere målrettet/differentieret •Læringen kan foregå uden samtidig tilstedeværelse af elever og lærer (virtuel undervisning) •Elevfravær (sygdom) kræver ikke ekstra af læreren?? •Genbrug gøres nemmere •Et digitaliseret forløb kan udvikles til brug i mange ”klasser” •Det kan hjælpe især drengene

Understøttende systemer for it anvendelse i undervisningen LMSIT kurserIAW IT - ordninger Support teknisk og pædagogisk

Anvendelse af LMS SKALKAN Lektier (LMS) (Lektiepolitik oplæg fra eleverne) fagplan (Share Point og/eller LMS) – en fremadrettet plan som eleverne kan orientere sig i Opgaveinstrukser til skriftlige afleveringer (LMS) Karakter for skriftlige/mundtlige opgaver i faget (LMS) Undervisningsmaterialer i det omfang det er muligt (LMS) Fagets mål (LMS) Undervisningsbeskrivelser (Share Point) Lærerfravær pga. sygdom eller andet (LMS - SMS) Studieretningsbeskrivelser (Share Point) Studieplanen (Share Point & ah.dk) Modtage elektroniske afleveringer (LMS)

Anvendelse af it i undervisningen Kan • 25% af undervisningen er virtuelt baseret • Anvende digitale undervisningsmaterialer i alle lektioner Skal • Der er digitale undervisningsmateriale til alle lektionerne på LMS i 20XX