Center for Politiske Studier

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Advertisements

Nyeste viden om hvad der virker for ”udsatte borgere”
Beskæftigelsesregion
Produktivitet, økonomistyring og samarbejde – hvor ligger potentialet?
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Stor forskel i erhvervsdeltagelse Andel ikke-vestlige indvandrere i arbejdsstyrken årige, pct., 2007 Bedste rammevilkår Dårligste rammevilkår KILDE:
Finansieringsmekanismer på det specialiserede socialområde
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Risici for fremtidens velfærdssamfund
Oplæg Debatmøde arr. Enhedslisten i Vanløse
DES årskonference 2013 Regeringens evalueringspolitiske program og de store velfærdsområder.
Danmark har behov for en anden skattepolitik
1 LR consult Forslag til den fremtidige jobindsats Projekt FUA ”Fra Underkendt til Anerkendt – på arbejdsmarkedet” Et projekt iværksat.
Oplæg ved Dansk Byggeris temadag
Oplæg af Mads Lundby Hansen Cheføkonom CEPOS. Regeringens globaliseringsstrategi: Danmark skal være et førende vidensamfund Men hvordan er det med incitamentet.
”Vi når målet – men hvordan?”
”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Nødvendigt med en politisk debat ”Nulvækst” kræver omtanke Handicapområdet er et vækstområde og må.
Det danske arbejdsmarked – den danske model
Udliciteringskonference Den offentlige sektors udfordringer – udliciteringer er en del af løsningen Mads Lundby Hansen Cheføkonom CEPOS.
Kontanthjælpsreformen
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
ANALYSE AF UNGE I RINGSTED KOMMUNE Oplæg for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune den 17. juni 2014 Oplæg v/ direktør Mads Kromann Fog, mploy.
Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Råd til velfærd? Velfærdspolitiske problemstillinger anno 2011 – muligheder og udfordringer.
Fremtidens sundhedsvæsen i et økonomisk perspektiv Jan Rose Skaksen 24. august, 2011.
Af: xxx yyy Velfærd.
Folkeskolens uddannelsesøkonomi Skolerigsdag den 13. januar 2011 Jan Olsen, Cheføkonom i KL Erik Christensen, Borgmester i Nyborg Kommune.
UTA- Årshjul. Optag på ungdomsuddannelserne 11. September 2013.
Center for Politiske Studier
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Finansloven og dagpengesystemet Oplæg på CEPOS’s Vækstkonference 2014 John Smidt Direktør for De Økonomiske Råds sekretariat 8. december 2014.
Mandag d. 8. december 2014 CEPOS VÆKSTKONFERENCE 2014 Flexicurity, kriser, vækst og globalisering Torben Tranæs ROCKWOOL FONDENS FORSKNINGSENHED.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
Oplæg UNGDOMSKONFERENCE REGERINGENS ”VELFÆRDSREFORM” - UNØDVENDIG OG USAMMENHÆNGENDE Økonom, cand. Scient. Adm., sekretariatschef Henrik.
Unges brug af stoffer i et multi-dimensionelt perspektiv
Ulighed, fattigdom og social arv
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Handicap & beskæftigelsespotentiale – Snoghøj – Handicap og beskæftigelsespotentiale Jan Høgelund.
Den koordinerede ungeindsats
DA-forslag til en reform af kontanthjælp Den 22. februar 2013.
Oplæg CEPOS´ Vækstkonference 2015 Cheføkonom Mads Lundby Hansen Center for Politiske Studier.
Konsekvenser af at indføre ressourceforløb Hanne Weise, AMS.
Manglen på billige boliger - Den almene boligsektors rolle og ansvar.
Opgave 1 En velfærdsstat er en stat der tilbyder offentlighjælp til sociale ydelser. Der blev i 1933 lavet 4 lovkomplekser, som skulle sikre borgerne økonomiskstøtte.
Chefanalytiker Har vi råd til velfærd? Lars Andersen Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
CEPOS Håndtering af udfordringer på arbejdsmarkedet ? Af cheføkonom Mads Lundby Hansen.
Incitamenter og Kontanthjælp CEPOS Vækstkonference 2015.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Udfordringer på arbejdsmarkedet i Syddanmark Oplæg ved Karl Schmidt, regionsdirektør.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 4. februar 2010, Tambohus Kro, Thyholm.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Rekruttering til Tønder kommune – er der et problem?
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 5. februar 2010, Skanderborg Kursus- og Konferencecenter.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 9. februar 2010, Ferskvandscentret, Silkeborg.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Nyt i beskæftigelsespolitikken Jobcenterchefmøde d. 30. maj 2012 v. Karl Schmidt, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
: Registrering og kaffe : Viceadm. direktør Kim Graugaard, DI: Udenlandsk arbejdskraft og flygtninge : Cheføkonom Mads.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Perspektiver for beskæftigelsesindsatsen i Østdanmark i 2010 v/regionsdirektør Jan Hendeliowitz.
Konjunktur- og beskæftigelsesoverblik
Rekruttering til Nyborg kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kolding kommune – er der et problem?
CEPOS’ Vækstkonference 2017
Kendte Udfordringer Usikker Fremtid.
Rekruttering til Assens kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kerteminde kommune – er der et problem?
Rekruttering til Vejen kommune – er der et problem?
Rekruttering til Ærø kommune – er der et problem?
© Statistik i økonomisk perspektiv 2 udg
Socialt Velfærdsindeks Status
Præsentationens transcript:

Center for Politiske Studier Af Cheføkonom Mads Lundby Hansen Center for Politiske Studier

Den danske model – udfordringer og perspektiver

Den danske model – udfordringer og perspektiver Høje offentlige ydelser Høj reel mindsteløn   => Dansk model ekskluderer svage grupper fra arbejdsmarkedet

Den danske model – udfordringer og perspektiver Høje reelle mindstelønninger => Gør det svært for personer med lav produktivitet at komme ind på arbejdsmarkedet En arbejdsgiver ansætter ikke en person til 110 kr. i timen, hvis vedkommende kun kan producere for 70 kr. i timen

Den danske model – udfordringer og perspektiver Høje overførselsindkomster betyder, at det for nogle produktive personer ikke er attraktivt at deltage på arbejdsmarkedet For enlige kontanthjælpsmodtagere med 1 eller 2 børn er gevinsten ved beskæftigelse 1.000 kr. om måneden eller 50 kr. pr. arbejdsdag Holder personer væk fra arbejdsmarkedet Det kan over tid give tab af produktivitet og arbejdsevne

Den danske model – udfordringer og perspektiver

Den danske model – udfordringer og perspektiver

Den danske model – udfordringer og perspektiver Danmarks Statistik og rigsstatistiker Jan Plovsing: 46 pct. af de arbejdsmarkedsparate kvinder står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet Arbejdsmarkedsparate kvinder er ikke svage – men deres produktivitet kan blive svækket, hvis de er væk fra arbejdsmarkedet i lang tid

Den danske model – udfordringer og perspektiver Gode takter i udspil til Førtidspensionsreform Ny lav ydelse på ca. 10.000 kr. om måneden for unge under 40 år Giver en betydelig tilskyndelse til at vende hurtigt tilbage til arbejdsmarkedet

Den danske model – udfordringer og perspektiver Pas på med: Løntilskudsjob: De kræver højere offentlige udgifter og højere skatter (der reducerer arbejdsudbuddet) Jobrotationsordninger/Orlovsordninger (én færre i arbejdsstyrken, giver én færre i beskæftigelse) Beskæftigelsesfradrag – det bliver for dyrt

Den danske model – udfordringer og perspektiver Løsninger Det gyldne princip: Der bør altid være en økonomisk gevinst ved at arbejde på minimum 2000 kr. om måneden Inflationsreguler kontanthjælpen og andre overførselsindkomster Udvid Nyrups ungeindsats – halve dagpenge, lavere kontanthjælp for de 25-29 årige – det bidrog til at fjerne ungdomsarbejdsløsheden i 90erne Genindfør starthjælpen og kontanthjælpsloftet Indslusningsløn, dvs. et mere inkluderende arbejdsmarked