- en kort introduktion.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Urtekram’sk VMI 13. April 2011 M3UG årsmøde 2011.
Advertisements

Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
7. Januar 2012 Hans Christian Engelbrecht
Datakvalitetsstrategi Engrosmodellen
Danmarks Statistiks eIndkomst Register (eIR)
BUREAU FOR MARKEDSANALYSER Din genvej til viden, indsigt & overblik Man får et hurtigt overblik ved at kigge på farverne. De grønne farver viser, at her.
Status for Datakonsistens
Nikolaj Foged GeoFysikSamarbejdet
Værdistrømsanalyser.
Introduktion til kriterium 4 Partnerskab og ressourcer Excellence netværk 2004 Jørgen Kjærgaard.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kemikalierne.
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
TERMOGRAFI FRA LUFTEN … i samarbejde med FUGRO
Logistik og supply chain management
Design – en definition Dyrehaveskolen.
Cuneco – en del af bips.
Carbon 20, Herning Coach Janne Uldall 19. juni 2012
Dato - Dok.nr.1 Dialogforum Afregningsgrundlag Et par spørgsmål fra dialogforum.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
Vejledning til arbejdet med faginddeling af ISSN-listen (tidsskriftslisten) (Tryk F5 for skærmvisning)
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Statistik 9. Klasse.
Fysik B : Omfang 5 timer pr. uge
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
STATISTIK Nat og Rebecca .
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Overførsel af regnskabstal til beretningsformål.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Tekniske anvisninger for naturtyper 1. april 2003 DMU.
Affaldskampagne sortering og bortskaffelse af affald
Fysik B : Omfang 5/8 timer pr. uge 5/8 timer pr. uge Gennemgang af stof, demonstrationsforsøg, journaløvelser, rapportøvelser, EDB Gennemgang.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13. november 2014 Hotel Nyborg Strand.
Indhold 1.Hvad er MATRIX Mobil 2.Menu Valg 3.Installation 4.Adgang.
Daves Hoszowski TEC htx
Præjournalisering - automatisk journalisering?
1. Hvad er en PUMP AUDIT?. Grundliggende er den et check af dit eksisterende anlæg. En pumpegennemgang analyserer flow og energiforbrug i et givet anlæg.
NB! Husk at anvende VERSALER (store bogstaver) i overskrifter. Tip: klik på A-knappen i KromannReumert DesignToolbar for at ændre alle dias overskrifter.
Hvad er ”procesvarme” i afgiftslovgivningen?
ALEPH og XML. eLib Seminar 18 – 19 november 2004 ALEPH og XML Status  Print system arbejder med XML lignende mellem filer.  Færdige printfiler kan gemmes.
Ledigheden falder for alle aldersgrupper
©FDLF VELKOMMEN WORKSHOP 8. december, ©FDLF Introduktion Workshop 8. december 2004 Plenum 1.
Husstandsmøller / solceller
Grundlæggende teoretisk statistik
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Aalborg Energicenter A/S Aalborg Energicenter A/S hvad er det? AEAS sørger for oprettelse af en platform i EnergyKey inden 1. september AEAS vil.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
Mogens Michael Møller og Christina Melvang MiljøForum Fyn Middelfart d. 18. april 2016 Energiscreening af over 100 SMV’er – hvad har vi lært?
Nyt om trafik ulykker, hvor Politiet har indberettet Glat føre Jens Kristian Fonnesbech September 2010.
Vejledningen henvender sig til institutionens ansvarlige ledelse, den administrative medarbejder, som har ansvaret for at indberette institutionens aktivitet,
Hvad er benchmarking Benchmarking betegner et forbillede, som udgør udgangspunktet for bedømmelsen af en præstation i en eller anden henseende. Benchmarking.
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Status for Datakonsistens
Energierhvervsanalyse
Gevinstrealisering og fastholdelse
Ti punkterede myter om elselskaberne
Afregningsgrundlag Et par spørgsmål fra dialogforum
Skriftlighed i nv Skriftlighed i nv Aalborghus Gymnasium.
Udvikling i ungeledighed
Erfaringer med energibesparelser og brugeradfærd: hvad virker?
Fjernvarmeafkøling i Stævnen
Energierhvervsanalyse
SKI Principper for roaming
Nyhedsbrev December 2012 Nyt fra området Kære alle! OBS
BASELINEUNDERSØGELSEN 2015 – forældre til folkeskoleelever
Benchmark af løn- og bogholderiområdet
Viborg Kommunes placering i benchmarking-analyser på natur-, miljø- og klima-området Oplæg på fællesmøde mellem det Grønne Råd og Viborg Kommunes Klima-
Herunder typisk med en MEKA-opgørelse
Præsentationens transcript:

- en kort introduktion

Formål Formålet med Elpanelerne er at få et overblik over udviklingen i elforbruget i Danmark. Elpanelerne følger specielt udviklingen korrigeret for virkningen af klima- og kalendervirkninger.

Datagrundlaget - indberetning Datagrundlaget for Elpanelerne indberettes på månedsbasis. De fleste elselskaber i Danmark bidrager med data fra udvalgte forbrugere, som er repræsentative inden for de kategorier som findes i Elpanelerne: Boliger Handel & Service Industri Landbrug Indberetningerne indeholder time- eller kvarters-værdier for en hel måned.

Elselskabernes bidrag til Elpanelerne September 2005 Antal målinger Ingen målinger 1 - 20 målinger 21 - 50 målinger Over 50 målinger Netselskabsgrænser

Elpaneler – September 05

Datagrundlaget 1/2 Datatransmissionen fra elselskaberne til Elpanelerne foregår via EDIEL. Ved modtagelsen bliver alle data checket for rigtigt indhold: aktuel måned, antal målinger, korrekt filnavn og format. Dernæst bliver data konverteret til et internt Elpanelformat, således at alle data er i samme format.

Datagrundlaget 2/2 Derpå bliver målinger, som viser større udsving end forudsat, sorteret fra og manuelt vurderet. Når alle data fra en måned er behandlet læses de ind i en database som et sæt for hver måned. Disse data danner grundlaget for statistikken.

Statistikken 1/2 Der udarbejdes en statistik over udviklingen i elforbruget fire gange om året – en hvert kvartal. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. Desuden en statistik over hele året, som beregnes umiddelbart efter statistikken over 4. kvartal.

Statistikken 2/2 De færdige statistikker udsendes i en rapport med supplerende tekst. Rapporterne indeholder beregninger af vækstrater for hver af de fire hovedbrancher, nationalt og regionalt. Beregningerne sammenholdes med antallet af hverdage og weekenddage, industriens mængdeindeks, antallet af graddage, samt data fra de systemansvarlige virksomheder.  Korrigeret vækstprocent for Danmark.

Specialanalyser Ud over de kvartalsvise rapporter danner det omfattende datamateriale basis for specialanalyser, hvor materialet udnyttes helt ned på time- og kvarters-niveau . Efter markedsåbningen blev det eksempelvis eftervist, at de større el-kunder ikke havde ændret forbrugsprofil i større og ensartet grad i forbindelse med denne.

Specialanalyser Talmaterialet kan også illustrere potentielle residualprofiler ved forskellige sammensætninger af skabelonkunder. Her er vist profilen for et fiktivt netområde med 100% husholdninger i 2004.

Ejere Elpanelerne ejes af Dansk Energi arbejder som under-leverandør med databehandling. Læs mere på www.elforbrugspanel.dk