Renseanlæg TRIN 1: Renseanlægget

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Advertisements

Introduktion til linkedin
”Optimering af tørstofindhold og mængdereduktion af slam”
En lille historie om VAND
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Fosfor Et livsnødvendigt næringsstof for planter
Fødekæden i havet TRIN 1: Fødekæden
Trin 1: Fra grundvand til postevand
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Termisk energi Anders og Patricia.
Trin 1: Find kvitteringer
Trin 1: Vand ind i ’Kassen’
i Ungdomsuddannelserne
Erfaring med udvikling af decentral spildevandsløsning
3. Hvilke metoder benytter man for at nå målene i vandmiljøplan 3 (VMPIII)? Finn Hansen og Hans S. Jacobsen: ”NATURLIGVIS til gymnasiet” 20 spørgsmål til.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Indrøm nu bare, at du er Internet-narkoman
Identitet – hvem er jeg ?.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Å.
1 Én og én er tre, og jorden den er flad
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Ansigtsmasker afslutbegynd. hjemtilbage ansigtsmasker næste Dette dokument er kun til brug for ansatte og uafhængige distributører hos Nu Skin Enterprises.
Nissen på tur På loftet sidder nissen med sin julegrød,
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt?
Ansigtsmasker afslutbegynd. hjemtilbage © 2001 Nu Skin ® Europe ansigtsmasker næste Hvorfor er masker så gavnlige?  Regelmæssig brug af masker er en.
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
3. trin 2. trin 1. trin. 3. trin 2. trin 1. trin.
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har givet?
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Introduktion til Kongen og hans Rige
X LukNæste  Velkommen Du skal nu lære at bruge PowerPoint ved at lave en præsentation. Du får mulighed for at vælge mellem at lave tre forskellige opgaver,
Stjernholm Dagen d. 31. august – 02. september 2010
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Mobbe- og trivselsundersøgelse
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Indlæg på Gudenåkonferencen på "Værket" den 9. maj 2008 ”Punktkilderne – Indsats og forventninger” Nels Markussen Natur- og Vandchef Miljø- og Teknik Randers.
Et videnskabeligt forsøg
Trin 1: Undergrunden Til brug i din PowerPoint-præsentation har du her et tværsnit af jorden, som det kunne se ud et sted i Danmark. Placer navnene på.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
VITAMINER OG MINERALER
Vil du kontrollere hvilken fuldmagt, en person har?
Ældre Sagen ”Gem som” - et dokument Følg numrene osv.
Vandets vej fra hav til land
Klik på nummerne i den rigtige rækkefølge
SkolekomSkolekom Hvad er skolekom.. [1][1]SkoleKom tilbyder dig at anvende en kombination af mail og virtuelle rum [1] Introduktionsmail på skolekom [1]
Skønhedsprodukter.
Atomer og Molekyler Lavet af Lykke og Nanna.
Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital fuldmagt. Det kan eksempelvis være, at du skal.
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, en borger har fået? Som betroet medarbejder eller lignende kan du opnå mulighed for at se detaljer om en fuldmagt,
Nye virkemidler på vej – oversigt over forskningsindsats Flemming Gertz Specialkonsulent VFL.
Hej 7. klasse… Jeopardy.
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Trin 1: Undergrunden Til brug i din PowerPoint-præsentation har du her et tværsnit af jorden, som det kunne se ud et sted i Danmark. Placer navnene på.
Rensningsanlæg Brunshåb.
Energi Viborg Vand A/S Bruunshåb Renseanlæg 2017.
472 – Jeg skabte den første dag 1, S1
GØDNING og grundstoffer
Faste Filtre Opbygning Rensegrader Fordele/ulemper 7. februar 2001
Nitrogenkredsløb / Kvælstofkredsløb
Nitrogenkredsløb / Kvælstofkredsløb
Hvad ved du allerede Fortæl din makker: Hvad er digital kommunikation?
Debatoplæg Udvidelse af Mariagerfjord Renseanlæg
Præsentationens transcript:

Renseanlæg TRIN 1: Renseanlægget Din første opgave er at vise, hvordan de forskellige rensetrin på renseanlægget hænger sammen. Vi kalder det et oversigtsdiagram over renseanlægget. Delene herunder skal sættes i rigtig rækkefølge og forbindes med pile. Al den viden du skal bruge findes under Renseanlæg > Grundviden på vandetsvej.dk. Renseanlæg Luftningstank Efterklaringstank Vandmiljø Rist Hovedkloak Sand- og fedtfang 1. Fortæl hvad renseanlæggets vigtigste opgave er. 2. Hvad ville der ske, hvis vi ikke havde renseanlæg, og spildevandet blev ledt direkte ud i vandmiljøet? Nævn nogle eksempler? 3. Hvis du skulle inddele renseprocessen i tre dele, hvad skulle de så hedde? Hvorfor? 4. Du har nu beskrevet spildevandets vej fra det kommer ind på anlægget, til det som renset spildevand sendes ud igen til vandmiljøet. Vandet er på denne rejse blevet meget renere. Undervejs i renseprocessen er der blevet fjernet en masse ting fra vandet. Hvad sker der med disse ting, som renses ud af vandet? 5. Indsæt rådnetank og forbrændingsanlæg i jeres oversigtsdiagram over renseanlægget. Lav pile til rådnetanken fra de bassiner i renseanlægget, hvor der bundfældes organisk materiale (kaldet slam). Hvad sker der med slammet i rådnetankene? Forbrændings-anlæg Rådnetank Forklaringstank (Sæt selv flere pile ind)

Spildevand er en suppedas, der indeholder en masse forskellige stoffer – dvs. ting og sager, du selv er med til at putte i vandet hjemme hos dig. Disse stoffer kan grupperes i 7 forskellige grupper. Grupperne er vist i ’spildevandsklatten’ nedenfor. På renseanlægget er der specielt fokus på at fjerne stofferne ’organisk stof’, ’nitrogen’ og ’fosfor’ fra spildevandet. For klassen skal I forklare, hvad disse tre stoffer er, og hvor de primært kommer fra. 1. Hvad er ’organisk stof’, og hvordan ender det i spildevandet?   2. Hvad er næringsstoffet ’fosfor’, og hvordan ender det i spildevandet? 3. Hvad er næringsstoffet ’nitrogen’, og hvordan ender det i spildevandet?

Opgaven er nu at gøre rede for, hvor i renseanlægget stofferne i spildevandsklatten fjernes, og hvordan de fjernes fra vandet i renseprocessen. Begynd med at udfylde tabellen herunder. Stofgruppe I hvilket bassin fjernes stoffet? Hvordan fjernes det? (hvordan virker rensebassinet) Større ting (toiletpapir, bind, klude, kondomer m.m.)   Fedt og olie Grus og jord Organisk stof (mindre ’klumper’ af mad- og afføringsrester) Opløst organisk stof Nitrogen Fosfor 1. Lav en PowerPoint side for hvert rensetrin igennem hele renseanlægget til udløbet i vandmiljøet med forklaring af hvad der fjernes og hvordan. Tænk over, hvilken metode man udnytter til at fjerne forureningen i hvert bassin. Er det ved bundfældning vha. tyngdekraften, ’naturens rensesystem’, kemikalier (kemisk binding og bundfældning) eller noget helt tredje? 2. Lav til sidst en firkant rundt om renseanlægget. Firkanten illustrerer, at renseanlægget er en kasse, hvor alt der kommer ind også skal ud. Renseanlægget er altså ikke en ”tryllefabrik”, der får forurening til at forsvinde op i den blå luft. 3. Lav pile ind i kassen med alt, hvad der tilføres renseanlægget (fx spildevand, strøm, kemikalier) - og lav pile ud fra kassen fra renseanlægget, der viser, hvad der går ud fra renseanlægget (fx. renset spildevand, gassen ’kuldioxid’ (CO2), gassen ’frit kvælstof’ (N2), røg og aske, affald til forbrændingsanlægget, osv.). Der bliver også dannet strøm og varme.