Presente & Passado. * Presente: * O verbo no presente se usa para indicar/expressar um fato que ocorre no momento em que se fala.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Advertisements

Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
At bruge disse to ord rigtigt
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Så er ordbogen endelig kommet. Enhver Kvinde og Mand bør eje den
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Sød kæreste søges til lidt hjemlig hygge…
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Nonne historie.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Helene (Sofie Kort) Sloth
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Morfemer mvni-selandia.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Den urolige chef kigger på uret,
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
•For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet om bord på Sea Princess. •Under aftensmiddagen så vi en ældre dame, som sad alene.
Forebyggelse af alvorlige trafikulykker
Grammatik hvorfor og hvordan?
Tale- og skriftsprog.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Stress og ledelse.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hvornår bruger man hvad?
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Fortællinger fra kanten
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Chefen ser fortvivlet på sit ur, og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden, til at holde et meget vigtigt foredrag. På en konference, som.
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet om bord på Sea Princess.For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
HISTORIEN OM DEN SØDE TAND OG DEN RÅ BØRSTE
Mit første spil Extreme Racing. Som det første, da jeg havde fået ideen til at lave et bilspil, lavede jeg bilen Jeg startede med at lave en rød kasse.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Jeg vil starte med at fortælle om mit emne, og snakke lidt om min problemformulering Så vil jeg fortælle noget om min fremgangsmåde.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Livet er dejligt! Det består af en masse små dejlige øjeblikke...
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Min sommerferie Første uge var vi på Jælling festival, vi fik en autograf af Sebastian klein. her ser i et billede da vi fik den.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
Mormor og morfar Da jeg havde fået ferie kom min mormor og
Præsentationens transcript:

Presente & Passado

* Presente: * O verbo no presente se usa para indicar/expressar um fato que ocorre no momento em que se fala.

* Pretérito: * Em português o passado/pretérito se subdivide em 3 categorias:

* A) Pretérito Perfeito: Expressa um fato já ocorrido e completamente terminado. (Fuldent tid)

* Pretérito Imperfeito: Expressa um fato no passado, mas não concluído. (ufuldent tid) - (på danske: -ede eller -te former: huskede, lavede, købte, hørte)

* Før Nutid eller datid? (danske regler) Vi bruger mest før nutid fordi vi normalt snakker sammen i nutid og nutid og før nutid hører sammen. Vi bruger før nutid: Når vi ikke tænker på, hvornår det skete. Vi tænker tit på resultatet, altså hvordan det er nu. Vi bruger datid: Når vi tænker på hvornår det er skete – altså på et bestemt tidspunkt.

* Exempler: Datid (et tidspunkt): Jeg lavede mit hjemmearbejde i går aftes. Før Nutid (Resultatet): Jeg har lavet mit hjemmearbejde. (jeg har det her). Datid: Sidste år brækkede jeg benet. Før nutid: Jeg har brækket benet, så jeg kan ikke danse. Datid: I går spiste vi middagsmad kl.18. Før nutid: Vil du have lidt mad? Nej tak, jeg har spist. Datid: Jeg syede mine børns tøj, da de var små. Før Nutid: Min mor har syet min nye kjole. (Se her!)

* C) Pretérito Mais-que- perfeito: expressa um fato ocorrido no passado, antes de outro também passado.