Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tale- og skriftsprog.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tale- og skriftsprog."— Præsentationens transcript:

1 Tale- og skriftsprog

2 Tale- og skriftsprog Tale Skrift - spontan, - planlagt, forpligtende
fortløbende proces - ofte små sekvenser - kan være uendeligt lange sekvenser - produceres og afkodes - er ikke bundet i tid og i samme tempo sted. Man kan standse, overveje. - pauser, betoning, tonehøjde kan være betydningsbærende

3 pause, betoning, tonehøjde…
A: Hvad er klokken? B: 11. A: 11? ……… 11! B: ja, 11. konstatering forbavselse forfærdelse fornyet konstatering Her står 11 fire gange. Hvilken forskel er der i betydningen?

4 Fra tale til skrift Situation (1): dreng saver et bordben – far kommer ind Far: Jan, stop det der! Situation (2): i stuen. Samtale far og mor: Mor: Hvad var det? Far: Det var Jan, der var ved at save i bordbenet.

5 Fra tale til skrift Situation (3): Senere på arbejde:
Far: I går, da Lene og jeg så Nyheder, hørte vi pludselig en mærkelig lyd inde fra vores søns værelse; han var i gang med at save i et bordben med min nye sav, som han havde fundet i værktøjskassen.

6 Fra tale til skrift Situation (4): Far skriver til familien i Canada:
I går, da Lene og jeg så Nyheder, hørte vi pludselig en mærkelig lyd inde fra vores søns værelse; han var i gang med at save i et bordben med min nye sav, som han havde fundet i værktøjskassen.


Download ppt "Tale- og skriftsprog."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google