Fuldmagter Kap. 11 Af: Pia Hansen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Advertisements

Etablering af virksomhed
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Den lille Mads.
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
TRICKTYVERI Se, hvordan du undgår at blive bestjålet af tricktyve.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Aftalelov, købelov og CISG
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Arbejdsløs.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Markedsføring af Tivoli Friheden med henblik på de årige
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Har du nogen sinde tænkt over hvad dine kæledyr laver, når du er på arbejde?
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Hvad er ligheden mellem en blondine og Netto?
Reduktion AM 2009.
Afkobling af stivelsesstøtte
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
At være magtesløs med den magtesløse
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Forbrugeraftaler kap 9 Af: Pia Hansen.
Aftalers indgåelse internationale aftaler
•For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet om bord på Sea Princess. •Under aftensmiddagen så vi en ældre dame, som sad alene.
En almindelig dag ! I denne PowerPoint præsentation vil vi komme med en række eksempler på hvad som kan forgå på din egen unikke Internetshop, om et år.
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Forbrugerkøb kap. 17 Af: Pia Hansen.
WAVE-BONUS DET ER IKKE KUN ET SPØRGSMÅL OM, HVOR MANGE PENGE DU VIL TJENE! DET ER ET SPØRGSMÅL OM, HVOR HURTIGT DU VIL TJENE DEM! 1.
Joken, der bringer dig held!
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Hvornår bruger man hvad?
Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt?
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har givet?
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Kender du det? Hvordan kommer jeg i gang med at skrive?
For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet om bord på Sea Princess.For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet.
Joken, der bringer dig held!
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Lisa Falk ØNH Sønderborg
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Vil du tilbagekalde en fuldmagt på vegne af en borger?
Reduktion AM 2009.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Den gældbundne tjener Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere. Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind.
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
At tale om sexualitet.
Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere
Aktiv lytning - Lyt nu godt efter.
Lyset i mørket. …………… . Tema: Skabelsen
Hvordan sikrer du dig bedst, når du handler korn? Specialkonsulent Morten Haahr Jensen Landscentret, Plan & Miljø.
Fuldmagtsdatabasen Digitale fuldmagter.
Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital fuldmagt. Det kan eksempelvis være, at du skal.
Skabt som mand og kvinde
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
Mit Navn Er Susi DE første 17 år boede jeg på landet. Jeg keder mig...og vil gerne vide hvordan det er at være i “byen”.
Mærk dig selv.
Kapitel 4 Fuldmagt og mellemmænd. Kap. 4 Fuldmagt og mellemmænd I kapitel 4 gennemgås: Fuldmagt Fuldmagt med særlig tilværelse Fuldmagt uden særlig tilværelse.
E-handel ER DET VEJEN TIL RIGDOM …. ELLER VORES UNDERGANG ?
© Søren Sandfeld Jakobsen Aftaleret. © Søren Sandfeld Jakobsen Retsgrundlaget Aftaleloven, lbkg. 781/1996 (AL) –Finder generel anvendelse.
Kapitel 7 Fuldmagt Kapitel 7 handler om:
Fuldmagt og mellemmænd
Fuldmagt og mellemmænd
Kapitel 6 Aftaleret Dette kapitel handler om:
Kapitel 3 Fuldmagtsforhold.
Kapitel 7 Fuldmagt Kapitel 7 handler om:
Præsentationens transcript:

Fuldmagter Kap. 11 Af: Pia Hansen Denne skabelon kan bruges som en startfil til at præsentere undervisningsmateriale i en gruppe. Sektioner Højreklik på et dias for at tilføje sektioner. Du kan bruge sektioner til at organisere dias eller lette samarbejdet mellem flere forfattere. Noter Brug sektionen Noter til leveringsnoter eller til at give flere oplysninger til målgruppen. Vis disse noter i præsentationsvisningen under præsentationen. Vær opmærksom på skriftstørrelsen (vigtigt for hjælp til handicappede, synlighed, videooptagelser og onlineproduktioner) Koordinerede farver Læg især mærke til grafer, diagrammer og tekstfelter. Overvej, om deltagere skal udskrives i sort-hvid eller gråtoneskala. Kør en prøveudskrift for at kontrollere, at farverne er korrekte, når der udskrives i sort-hvid og gråtoneskala. Grafik, tabeller og diagrammer Gør det enkelt: Hvis det er muligt, skal du bruge ensartede typografier og farver, der ikke virker forstyrrende. Navngiv alle diagrammer og tabeller.

Fuldmagter – hvad er det. Fuldmagtsgiver Den der giver en besked (ordre/intern instruks) til en anden person Fuldmægtig Den der modtager instruksen fra fuldmagtsgiver Bemyndigelse Den interne aftale Legitimation Fuldmagtens grænser Giv en kort oversigt over præsentationen. Beskriv præsentationens overordnede fokus, og hvorfor det er vigtigt. Giv en introduktion af de overordnede emner. Du kan give deltagerne et overblik ved at gentage dette oversigtsdias gennem præsentationen, hvor du fremhæver det næste emne, du vil gennemgå.

Fuldmagter – hvad er det. Fuldmægtig Fuldmagt fra FG Fuldmagtsgiver Aftale i forhold til fuld-magten Bindes fuldmagtsgiver? Giv en kort oversigt over præsentationen. Beskriv præsentationens overordnede fokus, og hvorfor det er vigtigt. Giv en introduktion af de overordnede emner. Du kan give deltagerne et overblik ved at gentage dette oversigtsdias gennem præsentationen, hvor du fremhæver det næste emne, du vil gennemgå. 3. mand

Fuldmagt uden særlig tilværelse (uden særlige kendetegn) ”En fuldmagt, der alene hviler på fuldmagtsgivers erklæring til fuldmægtigen, er tilbagekalde, når erklæringen om, at fuldmagten ikke længere skal gælde, er kommet frem til fuldmægtigen” Det er den enkleste form for fuldmagt Gives ofte blot mundtligt Kendes ikke af omverdenen eller 3. mand Overtrædes fuldmagt = stærk ugyldighedsgrund

Eksempel § 18 fuldmagt OK det er en aftale. Men de må ikke koste mere end 275,- kr. Når du nu tager til USA vil du så købe et par Levis bukser med hjem til mig. Ja, det kan jeg da godt. Legitimation = køb et par bukser Udenfor fuldmagten Bemyndigelse = til max 275,-

Eksempel § 18 fuldmagt OK det er en aftale. Men de må ikke koste mere end 275,- kr. Når du nu tager til USA vil du så købe et par Levis bukser med hjem til mig. Ja, det kan jeg da godt. FULDMAGTSGIVER BINDES Legitimation = køb et par bukser Udenfor fuldmagten Bemyndigelse = til max 275,-

Eksempel § 18 fuldmagt OK det er en aftale. Men de må ikke koste mere end 275,- kr. Når du nu tager til USA vil du så købe et par Levis bukser med hjem til mig. FULDMAGTSGIVER BINDES IKKE Ja, det kan jeg da godt. Legitimation = køb et par bukser Udenfor fuldmagten Bemyndigelse = til max 275,-

Eksempel § 18 fuldmagt - OPHØR Kontakter 3. mand fuldmagtsgiver – § 18 bliver til specialfuldmagt Fuldmagt ophører nu. Ophører ved brevsprækkeøjeblikket Fuldmagt ophører nu. Legitimation = køb et par bukser Udenfor fuldmagten Bemyndigelse = til max 275,-

Fuldmagt med særlig tilværelse (med særlige kendetegn) Fuldmagt med særlig tilværelse kendes af omverdenen 3. mand har altså mulighed for at kende fuldmagtens omfang STILLINGSFULDMAGT Beføjelser man får via sin stilling STILLINGSFULDMAGT FOREVISNINGSFULDMAGT SPECIALFULDMAGT OFFENTLIG BEKENDT FULDMAGT FOREVISNINGSFULDMAGT En fuldmagt som vises til 3. mand. F.eks. Ved afhentning af pakke på posthuset Det anses for en offentligt bekendtgjort fuldmagt, hvis en større virksomhed annoncerer med en reception for en netop tiltrådt salgschef. Den mest omfattende fuldmagtsform er prokura. Prokura skal anmeldes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og offentliggøres i Statstidende. En prokurist kan indgå alle aftaler, der har med firmaets daglige drift at gøre. Dog kan en prokurist ikke uden særlig aftale sælge eller pantsætte fuldmagtsgiverens faste ejendom. OFFENTLIG FULDMAGT Offentliggøres i Statstidende eller pressen Prokura. SPECIALFULDMAGT En § 18 fuldmagt bliver til en specialfuldmagt, hvis 3. mand kontakter fuldmagtsgiver

Fuldmagt med særlig tilværelse (med særlige kendetegn) - STILLINGSFULDMAGT Pas lige forretning. Men du må ikke sælge den pels i vinduet. Fuldmægtig - ansat i forretning Fuldmagt fra FG Fuldmagtsgiver - Forretningsejer Aftale i forhold til fuld-magten OK skal jeg nok Bindes fuldmagtsgiver? Det kan du sagtens Sikke en lækker pels. Giv en kort oversigt over præsentationen. Beskriv præsentationens overordnede fokus, og hvorfor det er vigtigt. Giv en introduktion af de overordnede emner. Du kan give deltagerne et overblik ved at gentage dette oversigtsdias gennem præsentationen, hvor du fremhæver det næste emne, du vil gennemgå. Goddag, jeg vil gerne købe pelsen i vinduet 3. Mand – kunden i forretningen

Legitimation: Grænsen Må sælge varerne i butikken Uden for fuldmagten Her bindes Fuldmagts-giver ikke Her bindes Fuldmagts-giver Bemyn-digelse: må sælge alt men IKKE pelsen Her er vi hvis pelsen sælges God/ond tro hos 3. mand

Hvis 3. mand har lidt et tab Aftalelovens § 25: Fuldmægtig skal erstatte 3. mands tab – positiv opfyldelsesinteresse - svare til at 3. mand stilles som om handlen var indgået.

Opsamling § 18 fuldmagt u/særlig tilværelse Ikke kendt af omverdenen Ofte mundtlig Bemyndigelse og legitimation er sammenfaldende Fuldmagt med særlig tilværelse Kendt af omverdenen Ofte skriftlig Bemyndigelse og legitimation er ikke sammenfaldende