Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bornholm Af Jakob Volf P..
Advertisements

Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Amalie og bedstefar bygger legehus
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Hvad er ligheden mellem en blondine og Netto?
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
BRØKER Dette er en enhed
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Studietur til Amsterdam S. Vores ankomst til Amsterdam Her er vi lige ankommet til Amsterdam og indtager vores morgen mad. Studieturs udvalget.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
10. ÅrgangNr www.solsikken13.dkwww.solsikken13.dk Foråret er over os og det er tid til et nyhedsbrev fra Solsikken. Vi har opdateret vores.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Indrøm nu bare, at du er Internet-narkoman
Darum skole 4. november 2013.
Perlehønebryst Frisk blomme
Æbler har været populære i mange tusind år.
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
Hvorfor mistede jeg mit job?
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Irak.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Fortællinger fra kanten
Verdens 7 underværker….
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Vokse gennem venskab!.
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Nørlem SFO Forældrerådet Årsberetning 2012/13. Hvem er vi? Eivind Jesper HenrietteIben MajaThekla Flemming.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
»En mand havde to sønner
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Jeopardy Ikast Vestre Skole
Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere
Samson Og Dalila.
Hvad er fars favorit ingrediens i hans alt godt fra køleskabet, og som han ofte putter i, blot for at kunne sidde og hovere når man har sagt, at det smager.
En lille blomster flok En lille blomster flok, svømmede rundt uden en enkelt sok,men det var ligegyldigt,for ingen af dem var et pjok En lille blomster.
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
PERIODE Uge 36 – august 2009 – 30. oktober 2009
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Fra spaltning af fedt Vi startede med den tørrede ost.
Når adfærdsændring ikke er så nemt Den 18. maj
Min sommerferie Første uge var vi på Jælling festival, vi fik en autograf af Sebastian klein. her ser i et billede da vi fik den.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Elvis Aaron Presley Solstrålerne har i musik arbejdet med et stort projekt om Elvis. De har lært meget om rockens konge. Det mundede ud i en flot præsentation.
Indrøm nu bare, at du er Internet-narkoman
Præsentationens transcript:

Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B

Det startede med, at vi skulle finde ud af, hvad vi ville lave til vores Middelalderaften. Vi var delt ind på forskellige hold, og vi, Pernille og Mia, var på et af flere madhold. Inden vi skulle i gang med planlægningen af en Middelalderaften for vores forældre og søskende, havde vi lært en hel masse om Middelalderen.

I vores gruppe ville vi gerne lave røget fisk I vores gruppe ville vi gerne lave røget fisk. Så det var med at komme i gang med at finde materialer til det. Vores lærer, Lejf, havde lånt en rygeovn til fiskene, og jeg havde fisk, som jeg selv havde fanget i min bedstefars sø.

Nu skulle vi bare i gang med at ordne fiskene Nu skulle vi bare i gang med at ordne fiskene. De skulle puttes i noget saltvand og stå i det i køleskabet i 12 timer. Derefter skulle vi over i sløjd og lave kroge, som fiskene kunne hænge på, når de skulle ryges i rygeovnen. Da vi havde gjort det, skulle der tændes op i rygeovnen.

Fiskene skulle være i ovnen ved 80-90 grader i 20 min Fiskene skulle være i ovnen ved 80-90 grader i 20 min. Vi skulle lukke det hele til, så alt røgen blev derinde. Inden vi gjorde det, tilsatte vi lidt smag fra noget savsmuld, som skulle brænde op og give røgen den smag, der skulle til. Efter 20 minutter lukkede vi det hele op igen. Vi tog en fisk ud for at trække dens ene finne ud. På denne måde kunne vi se, om den var færdig. De færdige fisk blev lagt tilbage i køleskabet, så de var friske til Middelalderfesten.

Imens fiskene blev færdige, begyndte vi at sætte borde op til markedet Imens fiskene blev færdige, begyndte vi at sætte borde op til markedet. Vi havde brug for et sted, hvor vi kunne stå og sælge vores nyrøgede fisk. Vi valgte at stå i midten af vores fællesareal. Om aftenen tog vi de færdige fisk med hen til bordet. Her begyndte vi at skære fiskene i stykker, så der var smagsprøver. Så kunne vores gæster, som var vores forældre og søskende, få lov til at købe både en stor og en lille fisk.

Vi fik en masse ros af vores lærere og forældre for vores Middelalderaften. De var rigtig glad for at se, dufte og smage, hvad vi havde lavet og lært i skolen.