Irak Krigen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Industrialisering og arbejdsmarked
Advertisements

Forestil dig en landsby, hvor der bor 100 mennesker
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Af Lave K. Broch, kampagnekoordinator for Folkebevægelsen mod EU
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Nonne historie.
For at beskæftige sig med emnet, katastrofen i historiefaget
AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde.
På hospitalet var der en alvorligt syg patient. Familien var samlet i ventesalen, og endelig kom en træt og bedrøvet læge ind: -”Jeg er ked af at skulle.
Benzinpris Hej! Jeg har hørt, at benzinprisen i den nærmeste fremtid kan komme op på kr 15,00.
TSUNAMI.
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring.
OHCHR.  OHCHR betyder: the Office of the High Commissioner for Human Rights.  På Dansk betyder det: Kontoret for FN’s højkommissær for menneskerettigheder.
New World Order.
IRAK.
Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Af Tommie, Janne, Michelle og Louise
Der var engang en dreng ved navn Vincent Han var en dreng der altid elskede at lege og have det sjovt. Men hans land var døjet med borgerkrig. Med livet.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Jeopardy – Hit med Historien! 8. klasse [Folk og fædreland]
Af: Nikolaj, Katrine, Bjarke og Helene..  World food programme.  På dansk: Verdensfødevareprogram.
IRAK EN HISTORISK GENNEMGAGNG FRA 4000 FØR VORES TIDSREGNING
Evolution.
Joken, der bringer dig held!
Irak.
Godt købmandskab Orienteringsfasen Tilbudsrunden
Dette er Med vært... din Hån og bedrag PersonerJesus ordPåske ting Påske dagene 100 Steder.
Vokse gennem venskab!.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
Joken, der bringer dig held!
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Borgerkrigen i darfur..
Kosovo Hvordan opstod Kosovo konflikten? Hvad består den af?
Udviklingen i nøgletallene på asylområdet i de nordiske lande: Hvad viser de seneste tal? Diskussionsoplæg til mødet i Nordisk Udlændingeudvalg, den 24.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
»En mand havde to sønner
Konflikten i congo.
DK-US fremover: Parløb eller skilsmisse?
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
Virker vi sammen? - Regionalsamlinger, februar 2011.
Slaget ved Verdun og Somme
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
- Global islamistisk terrorisme
Krig og Terror Gruppe 4.
Samson Og Dalila.
Bundesrepublik Deutschland
Koreakrigen (1950-?(Uofficielt 1953)
Jeopardy Tidszoner Jorden Vejret Jorden m.m.
Krig og terror Gruppe 5.
Affald og genbrug.
Introduktion til Den Kolde Krig
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Realisternes territorium – magt og konflikter.
Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Saddam Hussein.
CUBA-KRISEN 13 dage i oktober 1962
Nikoline Bjørn Knudsen
Stormen på bastillen.
Galileo Galilei Fysiker..
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Tidslinje Murens fald.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Uretfærdig middag Begreber til introduktion. Lande i Nord og Syd Kaldes også industrilandene og udviklingslandene Eller I-lande og U-lande Den 3. verden.
Lavet af: Søren, Njord og August
Danmark i EU og andre internationale sammenhænge
Præsentationens transcript:

Irak Krigen

Konfliktens indhold Konflikten handler om USA’s sikkerheds- og forsyningspolitik. USA anså Iraks diktator Saddam hussien for at udgøre en trussel, fordi regeringen mente at Irak havde et masseødelæggelsesvåben og at de ønskede sig atom våben. Derfor mente USA’s regering at udskifte styret i Irak.

Årsagen Årsagen til angrebet på Irak var, at den amerikanske regering ændrede deres sikkerhedspolitik efter D. 11. september 2001. Man besluttede, at man kunne angribe en modstander, inden der foreslå en reel trussel, som kaldes et forebyggende angreb. Angrebet var et led i USA’s krig mod terrorisme. Dvs. at USA brugte den undskyldning at Irak havde masseødelæg- gelsesvåben som et argument til at komme i krig imod Irak. USA havde tidligere fået FN’s våbeninspektører ind i landet op til flere gange, men de fandt intet.

Desert Shield/Storm Fra 1988 til 1989 begik Saddam Hussien folkemord på kurdere i det nordlige Irak. Fordi Saddam Hussein ville forhindre at kurderne skulle arbejde selvstændigt. For at Saddam Hussein skulle rette op på deres dårlige økonomi, gik han til angreb mod deres rige nabo land = Kuwait. Han angreb landet d. 2. august 1990, men FN havde fordømt angrebet og forlangte at al handel med Irak skulle standes. I løbet af de kommende måneder blev der overført 500.000 soldater til området. D. 13. januar 1991 angreb Koalitionen Irak, Angrebet fik navnet ”Desert Storm” Irak accepterede herefter alle FN’s krav, Irak skulle blandt andet ødelægge alle deres våben og det skulle ske under internationale opsyn. Så derfor blev UNSCOM (United Nations Special Commission = FN's særlige Kommissionen) dannet for at presse Hussein til at gøre det hurtigt. I 1996 sluttede de med at tjekke, og FN tillod dem at eksportere en bestemt mængde olie, og for disse indtægter skulle der købes mad og medicin til befolkningen. I 1998 trak FN’s våbens inspektører sig ud af landet. Kort tid efter indledte USA fire dags bombardement af Irak. Den blev kaldt (ørkenræv, Desert Fox) I Efter året 2002 tillod Saddam Hussein FN- våbens inspektørerne at vende tilbage til Irak.

USA Siden Golfkrigen i 1991 havde amerikanerne ønsket at komme af med Saddam Hussein. Amerikanerne var meget bekymrede fordi de vidste at Saddam Hussein var imod dem og den vestlige verden. De mente også at han stadig rådede masseødelæggelsesvåben, og at han var parat til at bruge dem eller give dem videre til teoristerne. Derfor anså USA Saddam Hussein ham for en trussel. D. 11. september 2001 blev USA angrebet af terrorangreb, - angrebet på World Trade Center. Der døde ca. 3000 mennesker.

Forløbet I løbet af efteråret 2002 begyndte forberedelserne til krigen mod Irak. Næsten en halv million soldater blev sendt til golflandende Kuwait, Qatar og Bahrain. Og man fik FN’s våbeninspektørerne ind i Irak igen, for at finde masseødelæggelsesvåben, men fandt stadig intet. Men USA og Stor Britannien gik i krig uden FN-mandat, kun Danmark, Polen, Spanien og Australien støttede dem militært. Krigen havde kostet mellem 6.100 og 7.800 civile livet, men man ved ikke hvor mange ikrakiske soldater der blev dræbt, men tallet er vidst langt over 10.000, og Koalitionsstyrkerne mistede færre end 200 soldater.

Danmark i Krigen Da det blev klart at USA og England ville gå i krig uden FN’s accept blev det danske folkeparti splittet, partierne var uenige om, hvordan man skulle forholde sig til den kommende krig. Skulle Danmark yde støtte til USA, når FN ikke støttede krigen. Venstre, det konservative folkeparti og Dansk folkeparti ønskede at deltage i krigen.

Lavet af: Rikke, Karina & Tine