Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Advertisements

Fremtidens skole….. NATURFAG I FREMTIDEN Skolebestyrelsesmøde Skovvangskolen
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby
Naturfagsstrategi – i din kommune
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Miljøråd på Læreruddannelsen Zahle (Kommissorium) Der oprettes et miljøråd på Læreruddannelsen Zahle i forbindelse med deltagelse i projektet Grønt Flag.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Medborgerskab – på sporet
1 Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Borgerinddragelse og udvikling af lokaldemokratiet i de ny kommuner Om udvikling af en demokratistrategi og eksempler.
FIRST LEGO League, Skandinavien
Science Class Juelsminde Skole
PR Kampagne for folkeskolen
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
April 2007 – november 2007 Version 1.0 LPJ d. 9. november 2007.
Carbon20 projektet i Green Cities Kommunerne. CARBON 20 | 28. FEBRUAR | 2011 | INDLÆG | DEN GRØNNE DAG Carbon20 projektet har til formål: - at udbygge.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Science i Mariagerfjord Kommune  Grundlæggende kompetencer. Dansk, matematik, engelsk.  Kreativitet, innovation, problemløsning og samarbejde.  Naturfaglige.
Martin Krabbe Sillasen Videncenter for Didaktik
Velkommen til andet møde i den Nationale Inspirationsgruppe for
Sciencekommune Assens ”Jeg forventer at gøre en lille opfindelse hver tiende dag, og en stor hver sjette måned eller deromkring” Thomas Alva Edison.
Velkommen til valgmøde
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
NTS-centeret Nationalt center for undervisning i natur, teknik og sundhed - Fordi interessen for og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
4. Møde i Sparringsgr. for proj. Science-kommuer Tid: Onsdag den 26. maj kl Sted: Danmarks Lærerforening (DLF) Dagsorden: 1.Velkomst og dato for.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Indvielse af webantologien:
1 Naturfagene i skolen? UVM’s road show febr.-marts 2009 Peter Norrild.
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby Naturfagskoordinator i Sorø Kommune.
Center for Sundhedsteknologi Baggrund:  Sikre regionerne uden for storbyerne gode rammebetingelser for vidensbaseret vækst og udvikling Formål:  At etablere.
At inddrage studerende i udviklingsarbejde
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Værdi gennem partnerskaber
Folkeskolereformen på vores skole
KAB’s erfaringer med boligløse unge Konference på Kofoeds Skole den 3. november 2009 Jesper Nygård Administrerende direktør KAB.
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
FIRST LEGO LEAGUE HVEM STÅR BAK? Stiftelsen FIRST Scandinavia står bag FIRST LEGO League- turneringerne i Skandinavien ” Stiftelsens formål er at.
SamfundsCup TIDSPUNKTPROGRAM Indtjekning og velkomst samt kort præsentation af SamfundsCup, årshjul og årets tema ved projektledere.
Forårs Banquet for frivillige i Kerteminde Kommune Kertemindehallen d. 29. maj 2013.
Konference om Grøn Transport DI – den 25. november 2009 CO 2 -tiltag her og nu Center for Grøn Transport v/centerleder Niels-Anders Nielsen Konkrete tiltag.
Velkommen til Kick-off for projekt Science-kommuner Vejle Mødets formål: Etablere fælles opfattelse af mål, opgavedeling og arbejdsform.
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
Velkommen til Science-kommunernes femte fælles møde Mødeleder: Hans Colind Hansen, Dansk Naturvidenskabsformidling.
ScienceTalenter. Hvorfor satse på talenterne? politisk fokus talenterne keder sig Mensaskoler og Elitegymnasier positiv feedback på andre elever.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" 1. november.
Velkommen til andet fælles møde Science-kommuner Vejle Mødets formål: 1.styrke indbyrdes netværk 2.best practice til lærernetværk 3.afklare.
Program Workshop om projekter og veje til projektmidler Indledning,
-Akademiet NTS repræsentantskabsmøde den
Baggrunden for en ny international aftale EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaforandringerne.
Statusmøde - Science-kommuner Velkommen Tid: Torsdag den 16. april, 2009 Sted: Økolariet, Vejle Deltagere: ”Naturfagskoordinatorer” Formål: - orientere.
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Velkommen til andet møde i Sparringsgruppen for Science-kommuner København Status for projekt Science-kommuner 2.Sådan gør vi i min.
Ekspertvurdering Ekspertvurdering / Heuristisk evaluering
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har FIRST Scandinavia haft som formål at give børn og unge gode lærings- og udviklingsmuligheder.
3. December 2009 Møde i elbilsnetværk For en bæredygtig transport Center for Grøn Transport v/Centerleder Niels-Anders Nielsen.
Kvalitetsstyringsordning for sagsbehandling på natur- og miljøområdet Maj 2010.
Turismen i Faxe Kommune Hvad kan vi bruge hinanden til?
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Science-kommuner Finansiering: Undervisningsministeriets pulje
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Center for Grøn Transport v/centerleder Niels-Anders Nielsen
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Overordnet beskrivelse af initiativ Verdensmål-nummer
Præsentationens transcript:

Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby Sciencekoordinator i Sorø Kommune

Hvorfor Science? Div. Overskrifter fra populærvidenskabelige blade Landbrug i 30 etager Elbilen giver brintbilen baghjul Nanoteknik forvandler CO2 til brændstof Vi kan høste gratis energi på månen Nye reservedele forlænger livet

Fremtidens udfordring Uændret levevis CO2 udslippet skal begrænses væsentligt Stigning i energiforbrug på ca. 50% de næste 50 år

Science-kommuner

Der skal være ledelsesmæssig Der skal være ledelsesmæssig* opbakning til, at kommunen aktivt arbejder på at udvikle sig til en Science kommune. At arbejde ”aktivt på at udvikle sig” til en Science-kommune indbefatter: at der sikres en løbende og struktureret dialog om udvikling af naturfagsforløbet mellem alle interesserede aktører i kommunen. Som minimun skal dialogen foregå i to fora: a) et tværgående forum, hvor interesserede aktører fra naturfagskæden er repræsenteret og b) et forum for interesserede naturfagslærere, hvor målet i projektperioden skal være at opnå repræsentation fra mindst 75 % af relevante uddannelsesinstitutioner indenfor kommunegrænsen, • at der skabes overblik over eksisterende udviklingstiltag i naturfagskæden og at overblikket formidles og drøftes i de to ovennævnte fora, • at der arbejdes med formulering af en naturfagsstrategi, der skaber koordination og sammenhæng mellem de forskellige udviklingstiltag på naturfagsområdet og kommunens strategi for erhvervsudvikling, • at udviklingen i børns interesse for naturfag og teknik måles på relevante indikatorer og offentliggøres i forbindelse med kommunens årlige kvalitetsrapport. Kommunen fastlægger selv udgiftsniveauet for udviklingen af en Science-kommune. Kommunen skal være villig at indgå i et åbent samspil med de øvrige deltagende kommuner i projektet om udviklingen af Science-kommuner. En medarbejder tilknyttet kommunens forvaltning skal være ”bemyndiget” til at virke som kommunens ”naturfagskoordinator”. Naturfagskoordinatoren skal koordinere kommunens egen udvikling som Science-kommune og deltage i projektets netværksaktiviteter med naturfagskoordinatorer fra de øvrige kommuner i projektet. Kommunen skal medfinansiere projektet.

Konkrete tiltag i Sorø FIRST LEGO League på Videncentret Sciencepiloter, ung til ung projekt Lokalt tværkommunalt naturfags- samarbejde Aktivt naturfagsnetværk med lokale tovholdere i de enkelte institutioner

Science og innovation = FLL

D. 7. november i Sorø (2009) D. 13. november 2010

FIRST LEGO League i Sorø

Følg med på hjemmesiden www.hjernekraft.org

FLL Sorø

Fra tovholdermøderne Naturfagsturnering (i stil med Naturfagsmaraton) Implementering af Lego robotter i UV – FLL Fælles fælles trinmål – 8.kl og 9.kl. Tværkommunale projekter – evt. med Kalundborg Minimums timetal til naturfagsvejledere Talent valgfag – 5 elever fra 4 skoler Naturfagsmesse, i samarbejde med erhvervslivet Årlig naturfagsdag på 4. eller 5. årgang Deltagelse i DNF – mennesker og maskiner u39 Forpligtelse til projektet (alle skoler) Deltagelse i Nordisk Matematikkonkurrence 8.kl. Ung til ung, implementering af sciencepiloter i uge?

Visions workshop En naturfagsstrategi? Gruppe 1: Lene Topshøj Ole Kristensen (ref.) Jørgen Nielsen Lars Nielsen Jesper Tejstø Vibeke Margrethe Hansen Niels Henning Hansen Gruppe 2: Axel Karlshøj Martin Myssen Max Jandausch Pualuna Larsen Gitte Nielsen (ref.) Jakob Meibom Hvad er muligt, hvordan udvikler vi Sorø til sciencekommune?

Lokal wiki for Sciencekommune Sorø Alle referater, beskrivelser af projekter, billeder og evalueringer bliver lagt ind på den lokale wiki

Nyttige links: Sciencekommunernes hjemmeside: http://www.formidling.dk/sw7986.asp Science-kommunernes wiki http://science-kommuner.wikispaces.com/ Sciencekommune Sorøs wiki: http://science-soroe.wikispaces.com/ Nordisk matematikkonkurrence: http://www.dkmat.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=63 FIRST LEGO League http://www.hjernekraft.org NTS – centeret: http://www.nts-centeret.dk/