Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen på Skibet Skole
Advertisements

Sårbare unge P I H L I N K L U S I V E - oplæg og dialog om planer for
Set i forældreperspektiv
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
Indledende fase • Opdeling i fire distrikter • Opgaver og ansvar – tovholdere • Opstilling af kandidater • Kandidatprofiler og ungdomsportalen • Valgkamp.
Arbejde i temagrupper Metode:
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Foreningsdag/ Karrieredag
Vækstpolitik Byrådets seminar d Program 17.00Velkomst og intro v/borgmester Michael Ziegler 17,05Præsentation af vækst- analysen V/vicedirektør.
Lederforum – budget høring. Basisbudget
Himmelev gymnasium & Ungeprojektet Uge
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Paradigme 2.0.
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Tidsplan for møder og aktiviteter i Sundhedsstrategisk Forum, Det administrative Kontaktforum – revideret kommissorium samt strategi strategiseminar.
Sundhedsfremme og forebyggelse i kommunen
Sundhedsfremme og forebyggelse i kommunen v. Sundhedskonsulent Ann Møller Gram Sundhedsafdelingen Tønder kommune.
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Den røde tråd fra vision til handling
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
LÆRING & TRIVSEL OMSTILLINGSGRUPPER 2015 DEBATFASE: BÆREDYGTIGE SKOLER OG DAGTILBUD STØRRE UDSKOLINGSMILJØER.
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Sundhedsaftale III status
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Skolebestyrelsens skriftlige beretning skoleåret 2014/2015 Lindebjergskolen Lindebjergskolen beretning 2014/2015.
National handicapkonference, Nyborg Strand maj 2010 Peter Sørensen Glostrup Kommunalbestyrelse. Socialdemokraterne. Medlem af Socialudvalget. Medlem.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Forslag til uddannelsesstrategi og handleplan
Tidsplan 1 ProcesMedarbejdere/ledere/forældrePolitisk niveau Marts19: Skriftlig orientering til involverede ledere Uge : Samtaler med ledere 16:
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Handicaprådet d. 30. november 2017
Den pædagogiske læreplan
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Fællesbestyrelsen for Sparkær LBO og Mønsted Skole.
Handicaprådet d. 30. november 2017
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Tids- og procesplan 8.okt 15: Drøftelse på Lederforum i forhold til modeller og proces Nedsættelse af arbejdsgruppe, der skal udfolde modeller 29.okt.
Proces for boligpolitik
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Princip for udarbejdelse af principper
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Det kompetente Nordjylland
Høring af forslag til Budget
Præsentationens transcript:

Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde

side 2 Værdisættet fra den tidligere version af ”Lys i øjnene” er bevaret Børne- ungesyn Ethvert barn og enhver ung er unik og kompetent og skal mødes som sådan  Børn og unge Børn og unge deltager aktivt i sunde fællesskaber - Derfor vil vi skabe sammenhæng og helhed i børns og unges liv  Forældrene Børn er forældrenes ansvar - Derfor samarbejder vi med forældrene om deres børns og unges udvikling og trivsel

Værdisættet fortsat  Forebyggelse • Alle arbejder målrettet med en sundhedsfremmende, forebyggende og tidlig indsats - Derfor har vi særligt fokus på det brede tværfaglige samarbejde i nærmiljøet  De professionelle • Børn og unge møder engagerede og faglig kompetente voksne • - Derfor anvender vi den viden, der virker side 3

Børne- og Ungdomsudvalget har udpeget 5 temaer i den nye ”Lys i øjnene” side 4  Børn og unges udvikling og læring  Fællesskaber  Sundhedsfremme og tidlig indsats  Forældre  Sammenhæng og udsyn Temaerne er gennemgående for alle fagområder og skal skabe sammenhæng på tværs af 0-18 årsområdet.

Større vægt på fælles mål og indsatser  I den nye udgave af ”Lys i øjnene” er der flere fælles mål og indsatser på tværs af de tre fagområder i Børn & Unge.  Det er endnu et udtryk for, at børne- og ungdomspolitikken har fokus på det tværgående arbejde i Børn & Unge.  Under det enkelte fagområde findes dets specifikke mål og indsatser. side 5

Tilblivelsen af den reviderede politik side 6  MED, bestyrelser, Viborg Ungdomsråd og Handicaprådet gjorde status på den overordnede målopfyldelse i den gamle ”Lys i øjnene” og kom med forslag til temaer i den nye udgave.  På baggrund heraf udpegede Børne- og Ungdomsudvalget den nye politiks temaer. StatusNye input Revideret politik

Tilblivelsen af den reviderede politik fortsat  På baggrund af interessenternes input formulerede forvaltningen forslag til målsætninger og indsatser, der er drøftet i Børne- og Ungdomsudvalget. side 7 Medlemmer af MED, bestyrelser, Ungdomsrådet og Handicaprådet gav deres bud på, hvordan man kunne arbejde med temaerne på deres område og på tværs af Børn & Unge

Høring om det endelige forslag til politik  Udvalgets endelige forslag til politik sendes til høring i Fælles-, Fag- og Lokal-MED, bestyrelser på børne- og ungeområdet, Ungdomsrådet, Handicaprådet og Erhvervsrådet  Høringsmateriale og slides kan findes på viborg.dk under ”Børn, unge og familier”  Send jeres høringssvar til Annemette Kjærulff Carril på adressen senest tirsdag d.10. juni  Ældre- og Sundhedsudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget og Social- og Arbejdsmarkedsudvalget har det endelige forslag til politik i høring på møderne juni. side 8

Politikken vedtages Børne- og Ungdomsudvalget behandler høringssvarene på mødet 12. august og indstiller til Økonomiudvalget og Byrådet, at ”Lys i øjnene” vedtages Økonomiudvalgsmøde 8. september Byrådsmøde 17. september: ”Lys i øjnene” vedtages side 9