Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
Hjerterum og opsøgende funktion
Hvordan håndterer vi frikvartererne?
Set i forældreperspektiv
Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
INDHOLD: VÆRDIER REGLER RUTINER PRAKSIS PÆDAGOGIK
HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.
Et væksthus for børn og voksne
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Skolebestyrelsens brainstorm

Idrætsskole fra 1. august 2008
Skolereformen Overordnede mål:
Hygiejne som strategisk indsats
Får dit barn 10 skoleår på 9 år? Klovborg Friskole har højt timetal. Sammenlignet med den lokale folkeskole får elever på Klovborg Friskole 900 timer mere.
Dias 1 – kostkompasset udfoldet for rådet om fysisk aktivitet
Tværfagligt samarbejde
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
Velkommen. . Agenda: Velkomst Status på skolesammenlægningerne Kort ref. fra sidste møde Grundregler for Skolen Evt.
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
Forældremøder på Kalbyris
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Relationer – børn og voksne
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Forældre- og fødselsforberedelse
- Hvad kan I forvente som forældre?
Relationer – børn imellem
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde om skolereformen 17. Juni 2014 Nordals Skolen.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Sunde børn i Danmark Viden om kost og krop
Oplæg Dansk Bygningsarv: "Skole+"112/14/2014 Skole + bevægelse.
Det brede læringsbånd Ejerslykkeskolen. Ramme Indskoling i 3 spor 235 elever 4 børnehaveklasseledere. 20 lærere 4 pædagogmedhjælpere (6 lektioner) 10.
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
For førskolegruppens forældre
AFTENENS PUNKTER Kontaktveje mellem skole og hjem Hvor kan forældre få indflydelse Forældremøder Temaforældremøder Skole-hjem samtaler Andet Debat.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Visionsdagen Hvad kom der ud af dagenHvad kom der ud af dagen Lærernes oplevelse af dagenLærernes oplevelse af dagen Det opfølgende arbejdeDet opfølgende.
Velkommen til Hjortebroskolen
Præsentation af forårs-sfo
De seks bedste billeder fra gruppen
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Skolebestyrelsens skriftlige beretning skoleåret 2014/2015 Lindebjergskolen Lindebjergskolen beretning 2014/2015.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Cooperative Learning i sprogfagene  Hillerød, Vejle og Aalborg Helle Kirstine Petersen.
Morgendagens Børne- og Ungeliv ELEVER Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 11:34 Powered.
Resultater fra spørgeskemaundersøgelsen omkring børns mad- og bevægelsesvaner Gørløse Skole og Lille Lyngby Skole Statusseminar torsdag den.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Pagten har forvandlet sig. Pagten ALLE VIL LYKKES.
I Skolebestyrelsen har vi blandt meget andet arbejdet med sundhedspolitik. I forlængelse af dette arbejde, besluttede vi at sløjfe kakaomælken og har i.
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Trafikpolitik for (skriv skolens navn)
Præsentationens transcript:

Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også i dårligt vejr.  Forældrene er ansvarlige for at madpakke indholdet er sundt og nærende.  Tag børnene med omkring hvad er den sunde madpakke og hvad vil de gerne have med.  Forældrene sikre at børnene hver morgen har fået et godt morgenmåltid.  Give børnene gode legevaner med masser af ude leg.  Debat/gode ideer deles mellem forældre på Intranet.  Rigtigt tøj med til aktiviteter.

Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Opbakning til aktiviteter i skolen  En forælder laver alle madpakker efter turnus.  Forældre kunne skiftes til at lave sunde boller til formiddagspausen.  Frokost kunne være en ”smør-selv-ordning” hvor forældre på skift sikre indhold i køleskabet.  Forældre betalt frugt ordning.  Forældre arrangement i klassen omkring madpakker involverende elever og forældre i skolens køkken.  Hvordan bruger vi alle de gode ideer?

Hvad mener vi som forældre, at skolen og lærerne kan gøre for, at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Starte skoledagen med en løbe/gå tur rundt om skolen.  Løb et par gange om ugen, med registrering af resultaterne.  Der skal laves aktiviteter under indlæringen, ved manglende energi i en klasse er det ok at bruge 5 min. på en aktivitet – inde som ude.  Lade elverne skiftes til selv at lave plan og øvelser til pausegymnastik.  Anvend arealer og gymnastiksal aktivt i undervisningen.  Brug kost og motion aktivt i alle fag, så børnene med mange indgangsvikler forstår vigtigheden af at de spiser rigtigt og røre sig.

Hvad mener vi som forældre, at skolen og lærerne kan gøre for, at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Målrettet ernærings undervisning i hjemmekundskab samt ikke mindst i overbygningen.  Foredrag fra rollemodeller f.eks. VFF eller VHK.  Tema arrangement i klassen aften/weekend omkring madpakker involverende både elever, lære og forældre i skolens køkken.  Madpakkedage hvor alle ser alles madpakker og der tales om sunde madpakker.  Nogle ”Autoriteter” som kan skabe en ”Chris Macdonald eller Frede Breüner bølge”.  Gør brug af erfaringer, resultater fra andre skoler samt TV  Skabe god stemning omkring frokost pauserne også i de store klasser.

Hvad mener vi som forældre, at skolen og lærerne kan gøre for, at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Arrangeret aktiviteter i pauserne / involvere legepatruljerne over for de små klasser.  Lave konkurrence/kampagne omkring løb, cykling, klasserne og/eller årgangene imellem.  Lærerne skal være foregangsbilleder både omkring kost og motion.  Bevægelsesansvarlig lære i hvert team.  Skolen skal være omstillingsparat overfor nye undervisningsformer.  Indkøb skridttællere til alle elever og brug dem jævnligt til konkurrence og i undervisningen.  Hvad er forventningerne til lærernes og skolens arbejde med ideerne?

Hvordan kan skolens område/lokaler benyttes bedre til dette?  Flere idrætstimer pr. uge.  Adgang til hallen i frikvartererne.  Flere flisebelagte områder til cykelbane, sjippe, hinkeruder mv.  Oftere brug af landstedet.  Bedre legeområder som opfordre til aktivitet.  Lave gode spiserammer.  Bruge det nye skolekøkken til aktiviteter omkring kost.  Kun sunde ting i boden.  Skole patruljer på udvalgte steder.

Hvilke grænser ser I i forhold til skolens og lærernes rolle, for at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen.  Det er forældrenes ansvar, men skolen må gerne indtage en meget mere aktiv rolle.  Skolen må gerne være mere aktive om at gøre forældrene mere beviste om hvor vigtigt dette område er.  Skole og lære må gerne tænke i nye og anderledes baner for at bryde de normale mønstre.  Tydeliggøre kost princip og det skal håndhæves og tages op med forældre der ikke efterlevere det.  Lærerne skal gå forrest omkring kost og motion.

Hvordan og hvor meget bevæger et barn sig minimum på Vestervang Skole om 5 år? Hvad spiser et barn på Vestervang Skole i skoletiden og derhjemme om 5 år?  Skolen har en rigtig kantine ordning, men tilbud om et ordentlig frokost måltid.  Med en fortsat fokus vil den generelle sundhedstilstand være forbedret.  Status som i dag.  Flere obligatoriske gymnastiktimer på skemaet.  Almindelig at bevægelse indgår i undervisningen i alle timer.