Fakta  Ca. 60.000 børn vokser op med en forældre, der har været indlagt på sygehus med en alkoholrelateret lidelse.  En undersøgelse af alkoholbehandlingsklientellet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Pårørende og efterladte
Advertisements

PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Hvad er behovene i Danmark?
Inddrag nu Kick-off møde
ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
Konklusion på Workshop om sindslidende
Langvarigt sygefravær
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Initiativer i forlængelse af kommissionen vedr. ungdomskriminalitet Januar 2011.
Center for Selvmordsforskning1 Kommunepakke Forebyggelse af selvmordsadfærd hos børn og unge – Vejledning til personale i socialsektoren Hvordan sikres.
Verdensdagen for selvmordsforebyggelse 10 september 2013
Døende i plejebolig Den lindrende indsats Den 23. august 2010
Hvordan arbejder Det Palliative Team – Hvad tilbydes og til hvem?
En god skole er en inkluderende skole.
Centrale initiativer vedr. stofbrugernes helbred Sundhedsministeriet by proxy.
Sygeplejerske - Alkoholbehandler
Faglige udvikling - børne- og ungdomspsykiatri
Hvad er misbrug i praksis?
Misbrug i et relationsperspektiv
Afdelingsleder Morten Freil
UUUC Årskonference 2011 Hvad ved vi om social arv?
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
Effekten af den stoffri døgnbehandling i et system-perspektiv
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
LÆGEORDINERET HEROIN Kolle Kolle -19. januar 2010
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Alkoholmisbrug i Danmark En ud af ti danskere drikker mere end Sundhedsstyrelsen anbefaler. Ca lever med alkohol- problemer, de ikke kan komme.
Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Tværfagligt og tværsektorielt samarbejde omkring udsatte familier Aulum 26 november 2009.
Indsatser med relation til rusmiddelområdet
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Der var engang…………….. Broen til bedre sundhed Preben Cramon, sundhedsfaglig chef, overlæge Region Sjælland.
Status for akutuddannelsestiltag til FAM-personale i Region Nordjylland v/ projektleder Dan Fanøe Nilsson, PKA 6. november 2009, Konferencecenteret Koldkærgård,
Tværsektoriel samarbejdsmodel 3-årigt udviklingsprojekt støttet af Socialministeriet. Projektgruppe: Det børne- og ungdomspsykiatriske Hus ved OUH, Odense,
Det gode liv? Møde d Forældre Odense Kommnune skoleafdeling Professor Niels Egelund fra DPU.
Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen.
Pakkeforløb for kræftpatienter
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Møgelkær statsfængsel alkoholbehandling
Akutplejefamilier i Københavns Kommune v. konsulent Lene Christiansen
Rejseholdet - Grønland
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Hvordan udnytte rammerne bedre for at forebygge og behandle medfødte rusmiddelskader hos børn? 16. marts 2015 Kirsten Mundt, projektleder Sundhedsstyrelsen.
Jens Friis Bak Fmd. arbejdsgruppen. Lægefaglig direktør Hospitalsenheden Vest.
Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik udenfor slidet og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2.Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten Alkoholkoordinator / Afd. for sundhedsfremme og forebyggelse,
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
Lægekredsforeningen for Sjælland Torsdag d. 18. september 2008 Torsdag d. 18. september 2008.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten, Alkoholkoordinator Alkoholbehandlingen, Kolding Kommunes Misbrugscenter, Elvej 2a, 6000 Kolding
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Dagbehandlingen Sofiehuset Brugertilfredshedsundersøgelse blandt brugere i dagbehandlingen November 2012.
Forebyggelse og uddannelsesforløb for kroniske patienter Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen og Professor ved Aarhus Universitetshospital Møde.
Niveau 1 Er det basale tilbud om graviditetsundersøgelser, fødselshjælp og barselspleje til kvinder, hvis graviditet vurderes uden øget risiko.
Dialog mod Vold som business-case
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Præsentationens transcript:

Fakta  Ca børn vokser op med en forældre, der har været indlagt på sygehus med en alkoholrelateret lidelse.  En undersøgelse af alkoholbehandlingsklientellet på Fyn viser, at 40 % af klienterne her selv er vokset op i familier med misbrug.

Fakta  Børn i familier med alkoholproblemer lever med belastninger i deres dagligdag med risiko for blandt andet at udvikle alvorlige psykosociale problemer og misbrug, og de får ofte ikke den hjælp, de har brug for.  Erfaringen viser, at de børn, som modtager hjælp, ofte får den på et meget sent tidspunkt.

Fakta  Børnenes skader kræver derfor en mere omfattende indsats, som ressourcemæssigt er en stor belastning for kommunerne, både økonomisk og i forhold til personalets vanskeligheder med at håndtere problematikken.  Alkoholproblemer i familier er en væsentlig faktor i en meget stor del af børneanbringelsessagerne, og udgifterne hertil vejer tungt i kommunernes budgetter.

Projekt Børne-familiesagkyndige  Landsdækkende projekt initieret af sundhedsstyrelsen som også er samarb.partner og overordnet evaluator.  Projektet bygger på erfaringer fra modelprojekt i Fyns amt.  Alle landets amter deltager, minus Århus  Projektperioden er 4 år.

Projektets målsætning  At sikre en systematisk støtte til børn i familier med alkoholproblemer.  Sikre at børnenes og den samlede families behov for støtte vurderes mhp. løsning af problemerne og minimere negative følgevirkninger af forældrenes misbrug.  Sikre at evt. påkrævet støtte etableres i samarbejde med relevante instanser i amt og kommune.

 Projektet er finansieret af satspuljemidler der skal aflønne såkaldte BØRNE- FAMILIESAGKYNDIGE i de deltagende amter.  Der er afsat i alt 40 mill. Kr. hertil

Projekt Børn i Familier med alkoholproblemer i Kbh.amt SST Amt Pro.leder BFS KOO Kommuner SF, Daginst. Skoler. PPR Alkoholbehandling

Projekt Børn i Familier med alkoholproblemer i Kbh.amt BFS Kommune Nøglepersoner Soc.forvaltn.PPR SkolerDaginst. Projektgr. Alkohol Arb.gr Alkoholbeh. Fam.behandl.

Opgaver for de BFS på alkoholområdet  Udarbejdelse og indførelse af minimumstandarder for udredning før behandling med inddragelse af familieperspektivet.  Handlevejledning mhp at sikre at basisbehandling udvides med familie/forældre/børnevinklen som led i den alm. behandling.  Konsulentfunktion for alkoholbehandlere.  Specialiseret behandlingstilbud til særligt belastede familier.

Opgaver i den kommunale sektor BFS Nøglepersoner Uddannelsesforløb + Sparring Soc.forvaltn.PPR SkolerDaginst. Projektgr. Handlevejledninger + Undervisn.

Opgaver for de BFS i kommunerne  Projektgruppe i alle kommuner.  Uddannelsesforløb for Nøglepersoner.  Kvalificering af frontpersonale.  Handlevejledninger til brug i daginst. skoler, PPR, soc.forvaltn. mm.  Konsulentfunktion.

Kvalificeringen tager sigte på at give behandlerne, nøglepersonerne og frontpersonalet viden om:  Signalerne hos børn fra alkoholfamilier  Konsekvenserne for børn i alkoholfamilier  Viden om hvordan støtten kan ydes til familien  Handlevejledninger om hvordan problemstillinger håndteres