Værktøj til CSR-dreven innovation Der skal udvikles et nyt værktøj til CSR-dreven innovation. Vores mål er, at værktøjet skal inspirere og hjælpe danske.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Internationale relationer Udfordringer og opgaver Geoforum: Workshop om adresser 25. marts 2010.
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
NÅR INNOVATION GIVER ARBEJDSGLÆDE. Sav nu bare grenen over du sidder på – du bliver alligevel nødt til at finde en anden.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
UDBUD.
1 COPENHAGEN FINANCE IT REGION - Mere vækst og innovation i krydsfeltet mellem finans og IT.
Offentlig-private innovationssamarbejder (OPI)
Statens Museum for Kunst Præsentation på AUTO seminar d Helene Brøndholt Nielsen, SMK digital Louise Bugge Jacobsen, u.l.k.
Kick Off Broen til bedre sundhed
Grundholdninger •Professionelle websider med indhold der passer til formålet •Sørger for nem opdatering og vedligeholdelse.
Vi gør det nemt at vælge energivenlige produkter.
Trivselsundersøgelse og Ledelsesevaluering i Region Midtjylland
Digitalisering i Praktiken Workshops den 9. februar 2007
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse Navn på institution: VEU Center Øst.
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Informationsmøde om ICS og DUBU Udvikling og implementering af DUBU -
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Laboratoriet for Turisme og Oplevelser!
Gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN i samarbejde med FORENINGEN NYDANSKER Projektet er støttet af INTEGRATIONSMINISTERIET og REGION SYDDANMARK.
Open-source software i det offentlige - hvad nu? Christian Lanng Kontorchef, It og Telestyrelsen Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Torsdag.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Det gode skolelederliv Baggrund Proces Resultater Status – hvad er opgaven nu?
Fagligt indlæg 22. april 2004Bente Neerup1 Ny struktur på geodataområdet ? Ændring af den administrative struktur: Hvordan udnytter GI-sektoren de nye.
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Temamøde om den nye.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Struktur og processer I alle studier af innovationssucceser og fiaskoer er det konstateret, at de største årsager til manglende succes er: 1.Manglende.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
27 FEBRUAR 2013 XXX 1 Region Midtjylland OPP og OPI Ulf Kjellerup, COWI.
Generel introduktion til EC
Hvordan kan oldtidskundskab være innovativt? Muligheder i forhold til innovationsvinklen i AT.
GNU - projektet projektmetode og design
1 Vi har brug for mange virtuelle læringsfunktionaliteter – og når vi har dem kan vi tage dem for givet og glemme dem for en stund - først herefter kan.
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
Struktur og processer Faseopdelt innovationsproces.
Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Temamøde om den nye.
Infinit InteresseIInnovationsgruppen Infinit & Software Test Arne Skou, CISS.
Styrk miljøkommunikationen Planlæg din kommunikation – 7 nemme trin.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Almen studieforberedelse
Obligatorisk selvvalgt opgave
1 CSR er mere end virksomhedernes sociale engagement - CSR i Danmark / Steen Vallentin Inst. f. Ledelse, Politik og Filosofi CBS Center for Corporate Social.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Iværksætteri Socialøkonomisk virksomhed Erfaringer & potentialer Fælles Fynsk Beskæftigelsesforum.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Business Region Aarhus Møde om vidensamarbejde 2. marts dk
Projekt PaRIS Projektgruppemøde d.14.januar 2009 Præsentation af: definition af innovation de foreløbige data fra de kvalitative data Projektleder Mette.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Uddannelse i sygefraværshåndtering
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Lidt om Compliance House…
It i folkeskolens matematikundervisning
Patientens rejse i sundhedssektoren -
Præsentation af UUL analyse
Statens HR – Implementeringskoncept
CØ SMV – Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er
- A facilitated workshop , Bjerringbro Baggrund:
Præsentationens transcript:

Værktøj til CSR-dreven innovation Der skal udvikles et nyt værktøj til CSR-dreven innovation. Vores mål er, at værktøjet skal inspirere og hjælpe danske SMVer til at udvikle nye CSR-produkter. Det vil sige produkter, der adresserer samfunds- eller miljømæssige udfordringer eller produkter, der i sig selv er bæredygtige. Værktøjet skal bibringe danske SMVer konkrete redskaber, vejledning og support til at komme i gang med at arbejde strategisk med CSR-drevet innovation i deres produktudvikling. Værktøjet skal udvikles med udgangspunkt i SMVernes behov. Da behovene blandt SMVer har mange facetter, er det nødvendigt, at værktøjet er dynamisk og brugerdrevet og fokuserede på en række relevante temaer. Værktøjet skal udvikles i samarbejde med øvrige interessenter, herunder erhvervsliv, vidensinstitutioner og offentlige myndigheder i Region Sjælland. Der skal i forbindelse med udviklingen af værktøjet afholdes pilotforsøg/workshops med 12 SMVer, så det sikres, at det udviklede værktøj er brugerdrevet og kvalitetstestet og dermed klart til at blive distribueret bredt til nordiske SMVer. Værktøjet skal tage udgangspunkt i og udfærdiges på baggrund af eksisterende undersøgelser og indsamlinger af viden – herunder en række interviews og casebeskrivelser.

Krav og rammer til værktøjet Vores krav til værktøjet •Skal tage udgangspunkt i virksomhedernes kernekompetencer •Skal bygge på eksisterende viden, herunder rapporter/analyser/cases/film/billeder fra eogs •Må også meget gerne rumme ny viden  •Skal være brugervenligt og web-baseret •Skal være innovativt •Målgruppen er danske SMVer, (evt. med senere brug af nordiske virksomheder) •Det skal foreligge på dansk og engelsk •Det skal inddrage/strømline cases (udvælges blandt vi har allerede 43 stk.) •Det skal gerne rumme alle kendte tilgange til CSR-drevet innovation (f.eks. Cradle2cradle, Base of the Pyramid, Cleantech, sociale innovationer) •Det skal være rettet primært mod udvikling af produkter eller services. Rammer for arbejdet •Opgaven består i både udvikling, test og pilotforløb af værktøjet •Den økonomiske ramme er ,- NOK + mulighed for NOK i bonus ved høj brugertilfredshed •Herunder skal 12 virksomheder, heraf 8 i region sjælland inddrages i i udviklingen af værktøjet til pilotforløb. •Umiddelbart efter pilotforløbet undersøges brugertilfredshed og evt. bonus udbetales.

Det videre forløb Synopsis •3-5 sider •Beskrivelse af løsning •Tidsplan •Kompetencer og navngivne projektdeltagere •Afleveres d. 16. februar – bemærk ændret frist •Vi kontakter relevante aktører d. 23. februar Udbudsrunde Vi indkalder relevante aktører til møder i uge 9, hvor der gives feedback. Der er tre mulige scenarier for det videre udbudsforløb. Afhænger af indkomne tilbud. 1.Vi beder enkeltaktører om at komme med et samlet bud på opgaven. 2.Vi beder enkeltaktører om at overveje at tage kontakt til en eller flere af de andre aktører og lave et konsortium, der kommer med et samlet tilbud 3.Vi inviterer enkeltpersoner til at deltage i en arbejdsgruppe med os som projektledere og med en fast timeløn på 500,- dkr. De endelige tilbud afleveres i d. 16. marts Vi vurderer tilbuddene i uge 12 med efterfølgende kontraktindgåelse. Værktøjsudvikling Endelig deadline for udvikling, test, pilotforløb samt brugertilfredshedsundersøgelse (med mulighed for bonus) 1. september 2009.