Sikkerhedskultur - lærlinge

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
At forholde sig professionelt Anne Skov
At bruge disse to ord rigtigt
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
Hvordan kan man arbejde målrettet med inklusion?
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Det svære liv i en sportstaske
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Agenda Reformen kort fortalt Hvad er det vigtigste nye? Nytter det?
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Rehabilitering Brønderslev Kommune
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Måske er I bedste venner i et år,
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Darum skole 4. november 2013.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
1 The Motel of Lost Companions - en evighedsfortælling - produceret af DADAISTISK KAMPGRUPPE.
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
Hvor der er fokus på klimaet.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
All You can do is tickle it, and see how it jumps
SkoleIntra 2011 SkoleKom og SkoDa. Program SkoleKom SkoleKom for lidt siden SkoleKom og samspillet med SkoleIntra Hva' snakker I om? – SkoleKoms nationale.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Livet som kristen - det koster -
Hold fast, hold ud eller hold igen
Fortæl om din seneste succes i klasseværelset. Hvordan påvirker fraværet de klasser, du underviser?
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Mestring af ADHD som voksen.
MADSEN mod MASSEN PROTOTYPE. SMS takst: 1,20 kr. 1 kr. går ubeskåret til bønderne i Malawi Hej, jeg hedder Madsen! Jeg er her for at underholde jer lidt,
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Sikkerhedskulturen på el-området agenda »Lidt statistik »Mangler der viden omkring sikkerhed ? »Mangler der værktøjer til at undgå ulykker/skader ? »Mangler.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Omgangstone og kollegialitet
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Henriette Lungholt Formidling og metode – uge 47, efterår 08 Mundtlig kommunikation.
Lyset der skinner i mørket
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Håndtering af en møgsag
At tale om sexualitet.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
EUD-konference Fra tømrer til bygningskonstruktør-studerende.
Kvinder Ser sig i spejlet..
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Læreren som læringsleder
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Sammenligningsspejle
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Præsentationens transcript:

Sikkerhedskultur - lærlinge 2013 Per Stig Jørgensen – Dansk Byggeri

Hvad er sikkerhedskultur?

”De taler meget om, at vi skal bruge sikkerhedsbriller og høreværn inde i maskinhallen! Men se dig omkring - ingen af lærerne bruger sikkerhedsbriller og høreværn. Joh, der er en enkelt måske, der har ørepropper hængende om halsen, men han tager dem jo ikke på. Og nogen af dem har heller ikke sikkerhedssko på. Så tænker de elever fleste jo, at så er det nok ikke så vigtigt, vel?” (elev).

”Jeg kan bedst li’ at gå med den ene svend i firmaet ”Jeg kan bedst li’ at gå med den ene svend i firmaet. Han snakker ikke så meget, men er god til at vise mig, hvordan jeg skal gøre og sige, om det er godt nok. Han går meget ind for sikkerhed og siger, at det hører med til at blive en god tømrer. Det er sådden noget som at checke, om stilladset er sikkert, og at huller er dækket til, inden vi går til frokost og sådden…” (elev).

Hvordan opleves sikkerheden og sikkerhedskulturen på jeres skole?

Er disse udsagn rigtige? Der er ofte lærlinge, der er kommet til skade under deres skoleophold. Nogle skoler er endnu ikke gået over til at anvende 80 stens stenhoveder Stort set ingen skoler råder over de påkrævede tekniske hjælpemidler til brug ved håndtering og montage af fx gipsplader, døre og vinduer. Lærlingene har mange eksempler på nærved-hændelser, men de samles stort set ikke op, og de bruges ikke til fremtidig forebyggelse. På nogle skoler er op mod halvdelen af træbearbejdningsmaskinerne ulovlige. Der er mange lærlinge, der kan fortælle om manglende sikkerhedsforanstaltninger og -udstyr, men lærlingene tager ikke selv sådanne problemer op i firmaet.

Forhindringer som underviserne oplever Manglende konsekvens overfor lærere der ikke overholder sikkerheden Manglende enighed mellem lærerne Manglende fælles fodslag Mangler fokus på sikkerhed Manglende holdninger og handling Manglende tid Manglende synlig ledelse

Muligheder som underviserne ser det. Oplysninger og uddannelse Faglærer = AM uddannelsen Ledelsen går foran Økonomi Større vægtning Implementering på alle om råder Rollemodeller Faglig stolthed

Så hvad gør vi for at højne sikkerhedskulturen?

Sikkerhedskultur Hvordan kan skolen, ledelse, lærere og de faglige udvalg samarbejde om at skabe forståelse for at højne og udvikle sikkerhedskulturen?   Hvad vil vi konkret gå hjem og gøre på vores skole?