Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Advertisements

Beskæftigelsesregion
Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet
17½ års samarbejde i Aarhus
Unge på tværs flasher København, 31. marts Når uddannelsespålæg bliver et godt tilbud Uddannelsesstart - Til dig, der er på vej i en erhvervsuddannelse.
UUV vejlederdag den Velkommen.
Rehabiliteringsteamet i Køge kommune
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Tirsdag d. 20. august 2013 Reformer på arbejdsmarkedsområdet.
Et væksthus for børn og voksne
Temamøde om Fleksuddannelsen De fem daghøjskoler i Århus, Kompetencehuset, Byhøjskolen, Gimle, AOF og IDA vil som forsøg og i samarbejde med.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Kontanthjælpsreformen
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Uddannelsesafklarende samtaler - hvordan er det gået? Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Jeanette Johansen, Teamleder Anders Ladegaard, Centerleder.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
ANALYSE AF UNGE I RINGSTED KOMMUNE Oplæg for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune den 17. juni 2014 Oplæg v/ direktør Mads Kromann Fog, mploy.
UU og Jobcentret Campussamarbejde Signe Molde, Søndag Live
Uddannelsesafklarende samtaler
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
UUV repræsentantskab UUV repræsentantskab tirsdag d. 24. september 2013 Præsentation  Afdelingsleder Hanne Legaard  Uddannelseskonsulent Eva Louise Nilsson.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
Arbejdsmarkedsindsatsen for ikke-arbejdsmarkedsparate
Screening v. UUV Køge Bugt
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
DA-forslag til en reform af kontanthjælp Den 22. februar 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
Kontoret Job og Fastholdelse 1  Aktivitetsparate på kontant- og uddannelseshjælp  Job- og uddannelsesparate på kontant- og uddannelseshjælp  Sygedagpenge.
Opgaven! Endnu flere unge skal have en ungdomsuddannelse. Færre unge på offentlig forsørgelse. Færre unge på førtidspension.
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Uddannelsesløft for akutledige - seminar for jobcentre og a-kasser 17. december 2012.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Det enstrengede kommunale beskæftigelsessystem. Hensyn bag finansieringsordningen Kommunalt incitament til at få ledige i job Undgå usikkerhed om den.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Strategier i relation til FØP-reformen, kontanthjælpsreformen og sygedagpengereformen V./ Marianne Sumborg.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsesplanseminar den 24. marts 2014 Arbejdsmarkedssituationen i Østdanmark v. specialkonsulent Gert.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Netværksmøde: Nye digitale redskaber til understøtning af borgerens ejerskab og ansvar for egen indsats STAR, Kirsten Vestergaard, 30. april 2014.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Straksaktivering i Hillerød Kommune Disposition Baggrund og formål med straksaktiveringen Målgruppe og organisering Indhold Justeringer.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkomst og status på beskæftigelsesindsatsen Regionsdirektør Kasper Kyed Vejledningstemamøde, 29. november.
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Kontanthjælpsreformen
Kontanthjælpsreformen
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Marselisborg rapporten
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Hovedtræk i politisk aftale om kontanthjælpsreform Regeringen, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti L223 fremsat 28. maj 2013.
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Hvorfor er diagnoser så vigtige for Kommunen……
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Præsentationens transcript:

Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge Repræsentantskabsmøde i UUV Køge Bugt 24. september 2013

Baggrunden for reformen Stigende udgifter til kontanthjælp Princip om at kontanthjælpsmodtagere skal gøre nytte og arbejde for deres kontanthjælp Unge skal se sig selv som uddannelsessøgende og på vej videre mod uddannelse Bred politisk aftale Reformen træder i kraft den 1. januar 2014

Reformen i overskrifter Uddannelseshjælp og uddannelsespålæg til alle unge under 30 år, der ikke har en uddannelse Krav om at arbejde for ydelsen – nytteindsatser på offentlige arbejdspladser Nyt visitationssystem Koordinerende sagsbehandler til aktivitetsparate Mentorstøtte til aktivitetsparate, der ikke kan deltage i tilbud Læse-, skrive- og regnetests og kurser for alle, der kun har en grundskole bag sig Skærpelse af sanktionsreglerne Samlevende par får gensidig forsørgerpligt

Kategorisering af de unge efter 1. januar UDEN erhvervskompetence-givende uddannelse MED erhvervskompetence-givende uddannelse Kategorier Åbenlyst uddannelsesparat Uddannelsesparat indenfor et år Aktivitetsparat Ydelse Uddannelseshjælp (med mulighed for aktivitetstillæg for de aktivitetsparate) Kategorier Jobparate Aktivitetsparate Ydelse Kontanthjælp (med mulighed for aktivitetstillæg for aktivitetsparate unge) Aktivitetstillæg gives til : personer, der er visiteret som aktivitetsparate og deltager i tilbud efter LAB eller har tilkendegivet, at vedkommende ønsker et tilbud

Hvornår kan vi vurdere at en ung er aktivitetsparat? A) Når den unge har faglige, sociale og/eller helbredsmæssige problemer B) Uanset jobcentrets og den unges egen indsats, ikke vil kunne blive klar til at påbegynde og gennemføre en uddannelse indenfor 1 år

Kilde: Arbejdsmarkedsstyrelsen(2013): Kontanthjælpsreformens betydning for unge under 30 år

Indsats for unge uden uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate skal hurtigst muligt i gang med uddannelse og søge ordinært arbejde indtil start – nytteindsats indtil uddannelsesstart Uddannelsesparate skal have tilbud, der gør dem i stand til at starte uddannelse indenfor et år Aktivitetsparate skal have et længerevarende tilbud, der på sigt gør dem i stand til at påbegynde en uddannelse

Unge uden uddannelse – udfordringer Økonomisk incitament til ikke at være uddannelsesparat Motivation af de unge der ikke har uddannelse på dagsordenen Udvikling af tilbud særligt til aktivitetsparate Udvikling af mentorfunktionen Sikring af progression i forløb Håndholdt indsats Viden om uddannelsessystemets mange labyrinter

Behov for samarbejde Samarbejdet på tværs af kommuner skal styrkes Samarbejdet med uddannelsesinstitutioner skal styrkes Samarbejdet med UUV skal styrkes: Viden til medarbejdere i jobcentret om uddannelsessystemet Udvikling af tilbud Vejledning og afklaringen af de unge Uddannelsesafklaring i samarbejdet med UUV, kan være et vejlednings- og opkvalificerings tilbud typisk et brobygningsforløb på en uddannelsesinstitution eller et relevant praktikforløb rettet mod uddannelsesønske.

Hvordan sikrer vi… at ingen unge stopper i et forløb uden at der sættes en anden indsats i gang straks efter? at de unge oplever, at de professionelle omkring dem arbejder i samme retning og koordinerer indsatsen?