Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Introduktion til OK13. Det generelle resultat 2 årig overenskomstperiode Rammen:  1. år: 0,82 % - da reguleringsordning er i minus => ingen lønstigning.
Advertisements

1 Offentligt Ansattes Organisationer. 2 Ramme, reguleringsordning og periodelængde •En to-årig OK-periode •Udmøntning på 0,0 pct. i 2013 og 1,10 pct.
KTO-forlig / KL-området – 19. februar 2011 • Pr. 1. april 2011 – 31. marts 2013.
Kendetegn for IDAs/DdLs nye statslige OK
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale REGIONER
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Debatkort til MED-udvalg Debatværktøj til kompetence- udvikling.
TRIOENS OPGAVER.
1MIO / feb. 06 Hvorfor MIO? Mange institutioner står over for nye udfordringer:  Ændrede betingelser i styring og markedsvilkår  Øgede krav til ledelse.
Debatoplæg ok’o8 Velkommen til medlemsmøde ok’o8.
Foreløbige krav.
KTO-forlig / RLTN-området – 27. februar 2011
Ændring af arbejdsmiljøloven
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne.
Aftale om trivsel og psykisk arbejdsmiljø (Tillægsaftale til SU-aftalen) Baggrund for aftalen: Arbejdsmiljøloven gav mulighed for, at overenskomstparter.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
Tillid Temadag for AMIR
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KRAV TIL OK 11 DET REGIONALE OG KOMMUNALE OMRÅDE.
Løn Generelle lønstigninger i 2013: 0,71 % Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % KTO-forlig/RLTN/22.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Temamøde 18. marts 2009 Organisations- uddannelsen 2009.
Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage.
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
Den gode projektansøgning
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
OK15 Alle aftaler er 3-årige
Forlig med KL Den 16. februar 2015 OK-15. OK-15 Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst- perioden udgør 5, 42 % incl.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-15 FÅ FOR SYGEPLEJEFAGET.
1 O.13 – baggrund for forhandlinger  Smal økonomisk ramme  Behov for omstilling og effektivisering  Reformer  Lærerarbejdstid  Bedre rammer for ledelse.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Tematræf den 5. februar 2013 Hvordan arbejder en arbejdsplads med Social Kapital? Dansk Sygepleje Råd, 5. februar 2013.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Delforlig på KL-området januar 2008 TR-vilkår Ansættelsesvilkår.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
FORLIG MELLEM KL OG LC I HOVEDTRÆK Faglig sekretær LFS Flemming Kjærgaard Andersen OVERENSKOMST 2015.
OK11 Highlights KOMMUNER. Den samlede økonomi I alt: Generelle lønstigninger1,841,100,203,14 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De.
Arbejdsmiljø i MED FOAs arbejdsmiljøtræf april 2012 Nyborg Strand.
TR møde 27. august 15 Arbejdspladser, At indsats og Københavns Kommunes Budget 2016.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
Overenskomst-forhandlinger 2018
Introduktion til OK13 1.
Offentligt Ansattes Organisationer
Medlemsmøde for statsansatte
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale REGIONER
OK-15   Forlig med KL Den 16. februar 2015.
Forhandlingsfællesskabet
Forhandlingsfællesskabet
OK18 – Samlet resultat for DS
Orienteringsmøde om OK18-resultatet
OK 2018 – i mål i overtiden Hvorfor var det så svært
OK18 Det kommunale og regionale forlig
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
X OK15 resultatet.
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Introduktion til OK13 1.
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Præsentationens transcript:

Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen videreføres KTO-forlig/KL/16. februar

Økonomisk oversigt over KTO-forliget KTO-forlig/KL/16. februar Økonomi i KTO-forligets ramme I alt Generelle lønstigninger Reguleringsordningen 1,1 % - 0,40 % 0,87 % 0,34 % 1,97 % - 0,06 % I alt0,70 %1,21 %1,91 % Udenfor KTO-forligets ramme I alt Organisationsforhandlinger0,25 %

Aftale om Partssamarbejde om Udvikling af Kerneydelsen - PUK (1) Formål •Der etableres et Partssamarbejde om Udvikling af Kerneydelsen •Formålet er at fokusere samarbejdet om at udvikle de kommunale kerneopgaver og effektiv opgaveløsning ved bl.a. at arbejde med:  At styrke kvalitet og faglighed herunder strategisk kompetence- udvikling  At fremme tillid, trivsel og et godt psykisk arbejdsmiljø i arbejdet med kerneopgaven •Der anvendes i alt 29 mio. kr. til Partssamarbejde om Udvikling af Kerneydelser i overenskomstperioden KTO-forlig/KL/16. februar

Aftale om Partssamarbejde om Udvikling af Kerneydelsen - PUK (2) Organisering – arbejdspladser og fag i fokus •Udgangspunkt i de kommunale kerneopgaver:  Partssamarbejde om udvikling af kerneydelsen for børn og unge  Partssamarbejde om udvikling af kerneydelsen for ældre og sundhed  Partssamarbejde om udvikling af kerneydelsen for borgere med særlige behov  Partssamarbejde om udvikling af kerneydelsen for borgere  Partssamarbejde om udvikling af kerneydelsen for brugere •Hvert partssamarbejde råder over egne midler til aktiviteter KTO-forlig/KL/16. februar

TR/MED - området •Der etableres en fælles MED partsrådgivning med henblik på at forelægge og afværge misforståelser, fortolkningsuenig- heder og tvister vedrørende den lokale MED-aftale og MED- rammeaftalen •Der indføres digitalisering i udveksling af en række doku- menter mellem arbejdsgiver, TR og faglig organisation •Obligatorisk og forkortet MED-uddannelse for ledere og medarbejdere •Smidiggørelse af MED-udvalgenes opgaver KTO-forlig/KL/16. februar

AKUT •AKUT-midler reguleres svarende til det samlede aftaleresultat •Videreførelse af lokal AKUT-pulje til aktiviteter til TR (1 øre) KTO-forlig/KL/16. februar

Tryghedspuljen •Aftalen om tryghedspuljen videreføres •Tryghedspuljen finansierer tryghedsskabende aktiviteter for medarbejdere, der berøres af personalereduktioner som følge af budgetbesparelser, organisationsændringer, lukning af institutioner/nedlæggelse af arbejdspladser og kapacitets- mæssige ændringer •Aftalen gælder for ansatte indenfor overenskomstgrupperne i OAO samt BUPL og Forhandlingskartellet KTO-forlig/KL/16. februar