Charter for flere kvinder i ledelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer

Advertisements

Mere potentiale – mindre fare En mulig opgave? Pia Gjellerup Centerleder.
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Frivillige it-opgaver i lokalbestyrelsen og i distriktet.
Lønkommissionen Præsentation i Nationaløkonomisk Forening den 8. sept 2010 Niels Westergård-Nielsen,
Nyt fra I NTERBULL og fremtidige udviklingsopgaver Gert Pedersen Aamand og Anders Fogh.
Køn og ledelse 23. maj 2006 Post Danmark går efter de bedste ledere
Lederudvikling.
Diversity at Work Tør vi sætte en ny dagsorden?. MELLEMLEDEREN - ELLER DEN NYE GENERATION AF TOPLEDERE ! KVANTITATIVE ANALYSE HAR FOKUS PÅ:
Women in Progress – erfaringer og udfordringer Kønsbalance i finanssektoren 12. marts 2010 Bent Jespersen SVP, Group HR.
Bootcamp II Human Shojaee Tryg 22. November 2012.
PR Kampagne for folkeskolen
Kompetenceudvikling i ISS
INFORMATIONSFORMIDLING KRÆVER EN PLAN SKANKOMP VIBORG LOUNGE TIRSDAG DEN 5. OKTOBER 2010.
Hvorfor blev arbejdet igangsat?
Betydningen af uformelle og formelle mentorskaber på karrierevejen Birgitte Bruun Kvinfo/Syddansk Universitet 6. oktober 2007.
DBU Fyns HR-strategi.
Når effektmåling rammer organisationen
Sådan skaber du værdi som leder i din virksomhed
Charlotte Bay Greisen IT-Digitaliseringsleder
JOURNALISTHØJSKOLEN DANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE Mediers behandling af kvinder og mænd og ligestillingsspørgsmål Anne-Marie Dohm Rektor.
FBUs visionsplan 2015.
PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440.
© Powerpointdesign.dk PR-udvalget © Powerpointdesign.dk •Professionelt netværk på tværs grænser, fag, køn, generationer mm. •Verdensomspændende.
Vibeke Abel - Ligestillingsministerens Departement Det tværministerielle mainstreamingsprojekt ”Mainstreaming - fra Strategi til Praksis” 28.maj 2001.
Charlotte Schmidt, Chefkonsulent, Koncern HR - TDC A/S
Morten Vendelø7/2/20141 [Klubbens Bestyrelse] [4. marts 2010] Medlemsmøde i Sejlklubben Sundet om Klubudvikling.
Highlights fra Lederpejling 6, 2008 Hovedrapporten kan læses på Undersøgelsen er gennemført som internetbaseret spørgeskema, der.
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Lederskab København.
© Copyright IBM Corporation 2007 Sådan får du drømmejobbet IBM Danmark  Anita Jacobsen – AMS Sector manager - Public.
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
Tele- og dataudbud 6 kommuner i Midt- og Vestjylland
Sociale netværk – en rejse i tiden
Flere kvinder i chefstolene - hvorfor egentlig og hvordan gør vi? Oplæg til “Women to the Top”, 10. januar 2005 Ved Lotte Nystrup Lund Rambøll Management.
E-læring på Virk.dk Præsentation på Myndighedsforum
Interesse Vilje Hensigt Mål Kommissorium SOSU Netværket øst for Storebælt.
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
Styrkelse af dine lederkompetencer  Karrieresparring  Budskabstræning  Strategisk kommunikation Vibeke.
Styrkelse af dine lederkompetencer  Karrierecoach  Budskabstræning  Strategisk kommunikation Vibeke.
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Flere kvinder i Ledelse - for resultaternes skyld Adm. direktør og koncernchef Henning Dyremose.
PULS - meget mere krop, bevægelse og læring Naur Sir Skole og Lyngbjerghus.
Dansk Magisterforenings mentorordning
Dødfødte kalve Data fra november |
NYCOMED Fra himmelstormere til hele mennesker. NYCOMED En del af Trampolin. EU-støttet Et antal netværk arbejdede med temaet køn og ledelse EQ, netværket.
Alle talenter skal i spil… Anette Steen Pedersen Færøerne - maj 2011.
KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Master titel: Gill Sans Regular 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Light 40pt (ALL CAPS) Brug under titel.
Benchmarking | Benchmarking Virksomheds- analyse 1 Sammen- ligningstal Virksomheds- analyse 1 Sammen- ligningstal Virksomheds- analyse 2 Finans.
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
Ejerskifte fase 3.. Målgrupper efter Ejerskiftet Virksomheden der forsætter med nye ejere Virksomheden drives videre efter Going Concern konceptet, og.
Lederforeningen for VUC:
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
9. december Optimering af produktionsprocesser Ledelsessystemer som et nyttigt værktøj i optimeringsprocesserne Konsulent Christian.
Kick-off for Kvinder i IT den 2. juni "Erhvervslivet mister innovation og vækst ved at lade en stor talentmasse vente i kulissen" Hvordan får vi flere.
Tablet med/uden overtræk
Samtale om alkohol - med borgere og pårørende
18. Strategisk analyse af interne forhold
Odense Kommune 2007 v. Jørgen Clausen, Stadsdirektør
Ordførende direktør, Arne Jensen, SEDIRK 1 Rekruttering af kvindelige forskere på SEDIRK- institutioner Hvad har man gjort, og hvad kan der gøres.
organisatoriske kompetencer
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Beskæftigelsesrådet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland _fmdskab_LBR_Ringsted Jobcentrenes samlede placering, resultater i 1. kvartal 2008.
Strategi 2011 – x4 edsbjerg er et konsulenthus, der rådgiver og.
Formål med at deltage i netværket Sparring og kompetenceudvikling af tovholderen i forhold til at gennemføre en selvevalueringsproces optimalt Støtte og.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Karriereudvikling på dagsordenen. Hvorfor vil vi arbejde med karriereudvikling? For at udvikle strategisk vigtige kompetencer? For at fastholde og tiltrække.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Virksomhedsberedskabet Teamledernetværksmøde d. 6. maj 2014.
Præsentationens transcript:

Charter for flere kvinder i ledelse Teamchef Pernille Hermansen Nykredit 02-04-2017

Charter for flere kvinder i ledelse Formål med Charteret At sikre, at kvinder og mænd har lige muligheder for at gøre lederkarriere. At igangsætte konkrete, målbare indsatser i virksomheder og organisationer for at øge andelen af kvinder i ledelse på alle niveauer. At offentlige og private virksomheder bruger alle talenter Lanceret 25. marts 2008 af minister for ligestilling Udviklet i samarbejde mellem minister for ligestilling, fem private og fem offentlige virksomheder – heriblandt Nykredit Mål – 100 virksomheder i 2010 I dag 106 virksomheder 02-04-2017

Hvad kræves for at blive ”Chartervirksomhed”? Strategi og plan Mål og måltal Personalepolitik Ansættelse og rekruttering Headhunting Karriereudvikling Måling, erfaring og resultater Mangfoldighed i de personalepolitiske holdninger, Tænk Nyt univers At udarbejde en strategi eller plan for at få flere kvinder i ledelse, eller fastholde en lige balance, samt igangsætte initiativer herfor. At udvikle og opstille mål og/eller måltal for kvinder i ledelse, for andelen af kvinder på udvalgte ledelsesniveauer inden for et fastsat tidsrum eller for andelen af kvinder i talentpools eller pipeline. At sikre en personalepolitik som fremmer kvinders og mænds lige karrieremuligheder. (Mangfoldighed i PPH, Tænk Nyt univers) At ansættelsesprocedurer og rekruttering bidrager til at synliggøre kvindelige ledertalenter, så der er både kvindelige og mandlige kandidater ved intern og ekstern rekruttering. At fastsætte et minimum for antallet af kvindelige kandidater, hvis der bliver gjort brug af headhuntere til rekruttering af ledere. At skabe rammer for den enkelte kvindes karriereudvikling gennem netværk, mentorordning eller andre konkrete initiativer. At dele erfaringer og resultater fra den indsats som sker på baggrund af charteret, f.eks. ved at bidrage til ligestillingsministerens tema-side på internettet om kvinder og ledelse. 02-04-2017

Nykredit og køn – arbejdet var igang Kvinder i ledelse i % 1996 Mål 2015 Øvre ledelsesniveau 3 25 Mellemste ledelses-niveau 14 30 Nedre ledelsesniveau 45 Flere ledere i forbindelse med fusionen, udvidet lederbegreb – ny opgørelsesmetode – flere teamledere med og de er oftest kvinder. Andelen af kvinder af de nyudnævnte og rekrutterede ledere burde være højere – særligt set i lyset af, at vi har lige antal kvinder og mænd i koncernen. Livsfasemodellen er med til at give et mere nuanceret billede af karriere. Mulighed for at komme tilbage efter et barselsophold mv. Charter for flere kvinder i ledelse forankres i HR 02-04-2017

Hvorfor Charter? Naturlig forlængelse af Nykredits tidligere arbejde Legitimt tema i koncernen - konstant ”top of mind” Konkrete mål, der forpligter - ”soft law” frem for ”hard law” Signalværdi - internt og eksternt Adkomst til et stort netværk til inspiration og gensidig sparring Intern signalværdi: stiller forventning internt til Nykredits ledere – vi vil det her”” Ekstern signalværdi: mangfoldig virksomhed, der lever op til sit samfundsansvar 02-04-2017

Initiativer der rykker Ny procedure ved lederrekruttering Krav om såvel mandlige som kvindelige kandidater – både ved intern rekruttering og ekstern headhunting Ligelig fordeling på førleder-forløb Relancering af Nykredits interne mentorordning 17% 35% 17% ansøgere, 18 % til første samtale og 35% ansættes Kvinderne vil gerne bydes op – har måske ikke så let ved at tale karriere med chefen, det kan vores nye karrieretiltag afhjælpe Uvildig samtale, hvor kvinderne kan blive bekræftet i deres valg men også skubbet lidt til af en udenforstående/ikke chef Hvordan får vi flere ansøgere….? 02-04-2017

Få kvinderne i tale Men hvordan får vi mændene involveret? Netværksmøder Sjælland i samarbejde med IBM Jylland i samarbejde med Grundfos og IBM De personlige karrierehistorier Et motiverende skub Facilitering og igangsætning af netværk Hvorfor skal vi have mændene med? Det er jo fordi Men hvordan får vi mændene involveret? 02-04-2017

Intern og ekstern kommunikation under lup Jobannoncer – hvem henvender de sig til? Fotos Rollemodeller i artikler Fædre på barsel Kvinder med fart på karrieren – på den gode måde…. Hvor ligger den gode historie? Hvilke spørgsmål stilles til hvem? Fokus på kompetencer, motivation og ambitioner Bille: mand/kvinde – eksempel på jobannonce? Mænd – resultatorienteret, dynamisk. Kvinder; proces, team til at fungere osv. 02-04-2017

Hvordan er det så gået? Kvinder i ledelse i % 1996 2007 2008 2009 Mål 2015 Øvre ledelses-niveau 3 13 10 12 25 Mellemste ledelses-niveau 14 16 18 20 30 Nedre ledelses-niveau 38 35 45 God fremdrift på de lavere niveauer – ”fødekanal” ok Flere kvinder skal gå hele vejen Flere rollemodeller i toppen 02-04-2017

”Strategisk synlighed” – begge veje Peter Engberg holder workshop for kvinder på det mellemste ledelsesniveau om muligheder og barrierer for at nå toppen Mændene skal se talentet mere end kønnet Kortlægge det strategiske netværk Synliggøre kompetencer via netværk/mentorordninger Mere mod i udviklingssamtaler Mere mod i lønforhandlinger 02-04-2017

Asynkrone karrierekurver Pligten til at se talentet i alle livets faser Smid ikke ”guld” på gaden Bevidstheden om asynkrone karrierekurver skal indarbejdes i rekrutterende leders mindset 02-04-2017