Indførelse af DS/EN 1090 og DS/EN ISO 14731

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

Fleksibel kompetenceudvikling i næringslivet Morten Lassen Center for arbejdsmarkedsforskning (CARMA), Aalborg Universitet September 2004.
Planlæggeruddannelsen
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Hjemmeopgaven i arbejdsmiljøuddannelsen
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Vingsted 2013.
Kvalitetsstyring af svejsearbejde.
Velkommen til Sjørring Maskinfabrik A/S
Tendenser indenfor personlige værnemidler
Solcelleudbud på tværs af kommuner v/ Flemming Jørgensen, REEEZ REEEZ Renewable Energy and Energy Efficiency in Zealand.
Alle vores sponsorere skal betragtes som samarbejdspartnere
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1
Tillykke, du er et talent!
Overvejelser om institutionsstrukturen i Region Midtjylland Styrelseschef Lars Mortensen Institutionsstyrelsen, Undervisningsministeriet.
Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 1 Hvad kendetegner den gode håndværker? - et debatoplæg.
24. Kvalitet i forsyningskæden
Handicaphjælperens psykiske arbejdsmiljø - en interviewundersøgelse
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
GODE RÅD & IDEÉR. Hvad skal vi igennem? 1.Ideér til, hvor du finder leads 2.Ideér til, hvordan du finder den rigtige kandidat til virksomheden 3.Kontakt.
Kvalitetssikringsordningen for solvarmeanlæg Jan Erik Nielsen, PlanEnergi Temamøde: Solvarmens muligheder i det nye bygningsreglement,
Quality Management Systems
Stålstyrke og kvalitet
1 Definition: ”Teknisk bistand omfatter enhver form for bistand i forbindelse med reparation, udvikling, fremstilling, samling, prøvning, vedligeholdelse.
Be prepared! Hvad skal I sørge for at have klar -inden udbuddene kommer? Dea Cordt Kragh.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Før: Hvorfor havde vi behov / hvordan så vi behov? Under: Hvordan kom vi i gang? / hvordan var processen.
Udviklingsudvalg for metalindustriel bearbejdning og køleteknik Velkommen på EUC Nordvest Afdelingsleder Bente Homann 15. juni 2012.
Strategisk kommunikationsmode, der kan fungere som isbryder og opvarmer overfor virksomhederne Udgangspunkt: En produktionsvirksomhed, der allerede har.
PLANTEDIREKTORATET Principper for Plantedirektoratets arbejde Morten Ejrnæs.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
UN godkendt emballage (papkasser) Tirsdag d Allan Bracher (Bureau Veritas HSE) unun.
Virksomhedernes vurderinger af AMU- udbuddet - Status i 2011 og udviklingen siden 2007 Oplæg for VEU-Rådet onsdag den 22. juni 2011 ved områdechef Tue.
Byggebranchen – hvordan ser den ud? Erhvervsskolen Nordsjælland Milnersvej Hillerød telefon Ide: Bill.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
DM i Skills 2013 i Aarhus. 1.Formål 2.Samarbejdspartnere 3.Beslutningsgrundlag 4.Skills aktiviteter 5.Besøgende 6.Økonomi 7.Opsparing øvrige afdelinger.
Teknologi, styrke, hastighed, præcision, sikkerhed og knowhow en præsentation af Voxen Technology.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Kvalitetsstyringsordning for sagsbehandling på natur- og miljøområdet Maj 2010.
Mentorskabets roller og relationer Lone Nordskov Nielsen Efterskoler,
Værdier og jobområde Facility Management 2 dage AMU-mål
Online arbejdsmiljøuddannelse
”Belægninger” Belægninger
Konkurrenceforhold afsætning.
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Velkomst.
ESL foreningen - nu og i fremtiden
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
Tillykke, du er et talent!
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Det blå byrum er en unik kulturel scene
Kulturministeriets Forskningsudvalg - KFU
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Mission, vision og forretningsidé
TORSDAG DEN 7. DECEMBER 2017 KL
Aktuelle udfordringer for små- og mellemstore virksomheder
Sammen er vi stærkere DS Gruppen er en af Europas førende industrikoncerner inden for produktion og salg af løsninger i stål og beton til byggeri og industri.
Trepartsaftalen, revision af kurser og test og prøver på amu-kurser
Sammen er vi stærkere DS Gruppen er en af Europas førende industrikoncerner inden for produktion og salg af løsninger i stål og beton til byggeri og industri.
DS Historien Det hele startede med en produktion af mindre stålkonstruktioner i beskedne omgivelser på Svend Møller Hansens forældres ejendom ved Hobro.
Aktuelle udfordringer for små- og mellemstore virksomheder
DS/EN Krav til overensstemmelsesvurdering af konstruktionskomponenter
AMU og trepartsaftalen - et perspektiv
Per Clausen, Uddannelsesnævnet
Krav ved udførelse af stålkonstruktioner til byggeriet
Vingsted den Svejsekoordination
Præsentationens transcript:

Indførelse af DS/EN 1090 og DS/EN ISO 14731

Debat – hvad med skolerne? 1. Hvor er vi! 2. Forventninger! 3. Hvor skal vi hen! 4. Hvordan når vi målet!

1. Hvor er vi! Hvordan skal erhvervsskoler og uddannelsesinstitutioner, som udbyder uddannelse med tilknytning til fremstilling af stålkonstruktioner, forholde sig til kvalitetsstyring og DS/EN 1090-1 til 3? Vil gerne udbyde kurser, men for lille volumen Få steder, men flere steder i landet som udbyder kurser Fravælger udbud, men henviser videre til andre skoler

2. Forventninger! Forventer virksomhederne – vores kunder – at vi arbejder og uddanner personale iht. de samme krav som virksomhederne er underlagt, DS/EN ISO3834- og DS/EN 1090- serien? Vi lever op til kravene jf. certificering – men hvad med resten, kurser og uddannelser, lærlinge! Uddannelserne bør afspejle kravene i DS/EN 1090, tegninger, måltolerancer, mv. Fra produktudvikling til CE-mærkning, (forenklede procedurer)

3. Hvor skal vi hen! Er det en rimeligt forventning, at uddannelsessteder og undervisere har kendskab og viden om de krav som de stål- og aluminiumproducerende virksomheder skal imødekomme? På hvilket niveau skal underviserene være? Skolerne skal have personer som ved noget om kravene, eller henvise videre i systemet Kendskab til og viden om , men ikke nødvendigvis specialistkundskab

4. Hvordan når vi målet! Hvordan opnår uddannelsesstederne fremadrettet en viden, kompetence og status, som medfører at de opfattes som såvel en kompetent sparringspartner, som en foretrukken kursusudbyder indenfor stål og aluminium? Vidensdeling – erfaringsdeling -samarbejde Kursusdeltagelse i relevante kurser Henvise til samarbejdspartnere