Den religiøse dimension

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor er Gud? Hvor bor han? Hvor er der plads til ham?
Advertisements

Livets Ord November 2008.
AT-2 repetitions Quizzzzz
Livets Ord Februar 2013 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene» (1 Joh 3,14).
Kulturmøder Islam – Kristendom
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Livets Ord April 2012.
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Livets tog.
Livets Ord Livets Ord Juni 2012 Juni 2012 Arbejd ikke for den mad, som er forgængelig, men for den mad som varer til evigt liv, den som menneskesønnen.
Livets Ord Tekst af Chiara Lubich Januar 2009.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Å.
?.
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Filosofi – Almen Studieforberedelse
Livets Ord Juli 2009.
Gruppe 4 (Bjarke, Malthe og Jonas) - Vancouver Art Gallery D. 17. marts gik dagens udflugt til ”Vancouver art gallery”. Vi skulle her undersøge om de tossede.
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
Jørgen Haagen & John Andersson UCSJ
Kulturforståelse niveau C Formål: Formålet med kulturforståelse er, at eleverne udvikler deres evne tl at kommunikere såvel inden for som på tværs af kulturer.
Det er som talt ud af min mund! Ja, hvorfor mon dog? Fortsættelse fra Skolen i Athen 1. FAIR USE NOTICE: This site may contain copyrighted material the.
i det senmoderne Danmark med fokus på kristendom.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Tilgivelse.
Billeder til gennemgang af dåben
Atomer og molekyler.
Ipk-model.2 idé Ideen med at modellere en interpersonel kommunikationssituation – set med videnskabsteoretiske øjne er at vise og give overblik over :
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk. De gamle grækere lavede et tanke eksperiment der gik ud på, at alt i verden er opbygget af små dele som ikke.
Sammenligningsspejle
Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han.
?. Hvad er “ANDAGT” ? Andagt: ? Hvornår oplever du “andagt” i FDF? Til møderne? Omkring bålet? På vandre-turen? På sommerlejr? Andre tider og steder?
Galaterne 1-2 Nåde og Fred fra Gud Fra Paulus, apostel, ikke fra mennesker, ikke udsendt af et menneske, men af Jesus Kristus og Gud Fader,
Du blev skabt til at tjene Gud Det målrettede liv 5. del.
Komme dit rige iblandt os
Tegnene, der følger med Ap.G. 2,37 – 3,11 Nicolaifællesskabet d. 20/
‘Hold fred med hinanden’ (Markus 9, 50) Livets Ord Juni 2016.
243 - Hvorfor er vi skabt så forskellige, Gud? 1, S1 „Hvorfor er vi skabt så forskellige, Gud? Hvorfor deler du gaver så ulige ud? Hvorfor har vi meget.
Kosmologiens Historie. Begreberne Kosmologi – er læren om universet og dets udvikling Astronomi – er læren om himmellegemerne (primært Solsystemet) Astrologi.
237 – Den Gud, der skabte lyset 1, S1
Ølgod kirke 10. april 2011.
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
S1.
Prædiken Ånd og kød.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Unge og Religion TOLERANCE
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
472 – Jeg skabte den første dag 1, S1
Brikker til litteraturhistorien
Verdens Bedste Mor Forår 2017
Naturvidenskabelig metode
Livets Ord Marts 2018.
Du skal ikke være bange Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Den Gud, der skabte lyset
076 – En underfuld frelser 1, S1
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Herre, vi vil stille mindes dine ord, dele dine gaver
Menigheden - privilegier og ansvar
Du, alle tings ophav, vor Skaber, vor Herre, ja, alt i en sum,
Milde Skaber, lad din vilje gro
Enhed af forskellighed
Bevidsthed Naturens trappestige
Bevidsthed Naturens trappestige
Præsentationens transcript:

Den religiøse dimension At undre sig over det forunderlige Den religiøse dimension

Verdens orden fører til undren Det fysiske virkelighed er ordnet i naturlove og kan udtrykkes som den smukkeste matematik Den biologiske virkelighed er ordnet i DNA-molekyler, der har en orden, der overgår enhver fatteevne Hjernen er ordnet i et meganetværk af nervetråde og er så kompliceret, at hjernen ikke kan fatte sig selv Den naturlige tanke er, at denne orden har et guddommeligt ophav. - Sådan har de fleste mennesker til alle tider tænkt.

Verdens storhed og lidenhed fører til undren Verdensrummets storhed overgår fatteevnen. Atomets lille størrelse undergår fatteevnen Et menneske er både et støvfnug sammenlignet med verdensrummet og en enorm kæmpe sammenlignet med atomet

Mennesket i naturen ”Thi hvad er vel mennesket i naturen? Et intet i forhold til uendeligheden, et alt i forhold til intet, et midtpunkt mellem intet og alt”. Pascal, Tanke nr. 84

Livets mirakel fører til undren Livet opfattes som en gave man har fået givet Et barn er noget man ”får”: ”Vi har fået et barn!” Naturen er noget enestående og helligt, som vi kan krænke Livet og naturen er større en os Der er foreløbigt ingen der ved, hvordan livet opstod på jorden. (Vi ved kun noget om, hvordan arterne kunne udvikle sig)

Naturens skønhed fører til undren

Bevidstheden fører til undren Det, som man ikke kan se, fordi det ikke er noget stofligt-fysisk-rumligt, vil man helt naturligt undre sig over Bevidstheden er en ikke-fysisk virkelighed. Uden bevidstheden havde vi slet ikke været til som mennesker Hvad er bevidstheden for en slags virkelighed? Der er naturligt at tænke at bevidstheden ligner det guddommelige. De fleste tænker nemlig ikke, at det guddommelige er noget fysisk-stofligt Bevidstheden kan ikke fotograferes eller tegnes

Den religiøse dimension Hvorfor-spørgsmålet Den religiøse dimension

At stille forskellige slags spørgsmål De fire nemme Hvem  Person Hvad  Ting Hvor  Sted Hvornår  Tid To de svære Hvordan  Naturvidenskab Hvorfor  Religion

Hvad er meningen med det hele ? Det er naturligt at forstå meningen med det hele ud fra menneskelivets vigtigste ord: Ansvar Godhed Kærlighed Skønhed Det værdifulde ved livet Det guddommelige Det man tror er sandt

Den religiøse dimension Det guddommelige Den religiøse dimension

Intuitionen om det guddommelige Mennesket har en naturlig intuition om det guddommelige Intuitionen siger ikke noget om, hvilken religion der er sand Bageren-brødet Intuitionen om det guddommelige

Det guddommelige er usynligt Ligesom bevidstheden er usynlig Ligesom en kunstner er usynlig til stede i kunstværket Ligesom en bager ikke findes inde i det brød, han har bagt

Åbenbaring-begrebet De allerfleste mennesker tror på en guddommelig virkelighed Den store opgave er at finde ud af, hvad det guddommelige er og hvordan mennesket skal forholde sig til det guddommelige Det siger den enkelte religion noget om Mange religioner bygger på, at der findes en særlig åbenbaring. Åbenbaring betyder, at det skjulte er blevet lukket op, vist, gjort kendt Både kristendommen, jødedommen og islam bygger på begrebet åbenbaring.

Gud – generelle tanker om Gud Fordi mennesket er en person er det logisk at tænke dets skaber som person. Og derefter også at tænke Gud som mere end en person. Gud kan ikke bevises, for kun noget fysisk kan bevises og Gud er ikke noget fysisk. Gud kan ikke bevises, fordi Gud ikke er en del verden. Man kan selvfølgelig kun bevise det, der er en del af verden. Gud er før og udenfor verden. Som en bager der eksisterer før og udenfor brødet. Gud kan ikke modbevises. Det er meningsløst at forsøge at bevise, at Gud ikke eksisterer