Det kompetente Nordjylland

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Fleksibel kompetenceudvikling i næringslivet Morten Lassen Center for arbejdsmarkedsforskning (CARMA), Aalborg Universitet September 2004.
Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Medalje til Høje-Taastrup
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Konference Internationalisering – velfærd og udvikling ”Internationaliserings perspektiv for rekruttering, efteruddannelse og.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Hvem får en bid?. Hvordan har vi organiseret opgaven.
Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde strategiseminar januar 2015.
CARMA- konference Jobcenterpraksis og kvalificering til arbejdet januar Karsten Simensen - Beskæftigelsesregion Nordjylland.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Sundhedsaftale III status
Forslag til uddannelsesstrategi og handleplan
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Vækst og velfærd Nærhed og kvalitet! 30. marts 2006 Kvindernes Vækstforum.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Fyns Fremtid 3 Stadsdirektør Niels Højberg, Aarhus Kommune: ”Arbejdet med politisk lederskab i Øst- og Midtjylland – set fra Aarhus” Arena Assens, den.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Strategioplæg Det midlertidige Vækstforum for Region Syddanmark.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Den virksomhedsrettede indsats - herunder anbefalinger fra Leo Larsen-udvalget og status på arbejdet v. Palle Christiansen, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Hvordan er den gode virksomhedsservice i centrum i Beskæftigelsesindsatsen? v/ Kontorchef Kirsten Thomsen,
Samarbejde? Alt.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
et stærkere og bredere turismesamarbejde
Velkommen til Round Table
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Investering i efterværn
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Aftalt uddannelse via Industriens overenskomst
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Eventuelle delmål der ikke er opfyldt er markeret med rødt.
Vækst via Viden – Højtuddannede som vækstskabere i Nordjylland
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Præsentationens transcript:

Det kompetente Nordjylland nu og i fremtiden En fælles nordjysk ambition

Hvorfor? Fælles dagsorden på tværs af parterne Understøtte og sikre vækst og udvikling Gode til at samarbejde – kan gøres endnu bedre med tættere samarbejde mhp. på at opnå fælles ambitioner Styrket tværgående strategisk samarbejde, flere fælles og koordinerede indsatser, øget videndeling Vi kan se at der er potentiale for at forbedre vores fælles samarbejde Vi er gode til at samarbejde i Nordjylland – men det forbliver vi kun hvis vi investerer tid og energi i det – også i det praktiske Vi mener også at der er noget at hente i at koordinere vores arbejde omkring kvalificeret arbejdskraft – på tværs af uddannelse, vækst og beskæftigelse

Hvordan? Gennemgået eksisterende strategier, indsatser, mv. Fundet frem til tematiske fællesnævnere som går igen  oplagte områder for mere samarbejde og bedre koordinering Grundlaget er et fælles syn på udfordringer og potentialer Vi har i regi af Strategisk Forum på uddannelsesområdet – hvori der sidder ledelsesrepræsentanter fra vores organisationer – nedsat en arbejdsgruppe for at se på hvilke muligheder der er for et mere strategisk samarbejde på tværs af parterne De har gennemgået det som allerede eksisterer og er besluttet – og fundet frem til hvor der er fællesnævnere som kan arbejdes videre med – der hvor der er tale om noget som alle parter har fokus på.

Hvad indeholder ambitionen? Fælles ambition: ”At sikre det kompetente Nordjylland – nu og i fremtiden. Et Nordjylland med balance mellem kompetencer og behovet for kvalificeret arbejdskraft.” Arbejdet er mundet ud i ovenstående fælles ambition Her er der udpeget fire strategiske fokusområder – hvor der også er fremhævet visse strukturelle forudsætninger for disse

Hvad indeholder ambitionen? Strategiske fokusområder/ indhold i afsnit Uddannelsesvalg Under Uddannelse Vejen til arbejdsmarkedet Livslang læring Fælles målsætning ”sikre, at alle unge træffer et kvalificeret uddannelsesvalg” ”sikre, at vi uddanner til et højt fagligt niveau og at de uddannede har de rette kompetencer til arbejdsmarkedet i dag - og i fremtiden” ”understøtte lediges vej i arbejde og sikre virksomhedernes rekrutteringsbehov for kvalificeret arbejdskraft” ”sikre, at alle, uanset alder eller uddannelsesniveau, løbende kan tilegne sig de kompetencer, der efterspørges på arbejdsmarkedet” Delmål Sikre et decentralt uddannelsesudbud Sikre attraktive uddannelsesmiljøer Støtte unges uddannelsesvalg Fordre mobilitet for uddannelsessøgende Sikre kapacitet på uddannelser, der afspejler efterspørgsel og behov Fastholde flere i uddannelse Fastholde flere i regionen og understøtte brobygning til arbejdsmarked under studie Styrke kvalitet i uddannelse Særligt tværgående fokus: faglært- og højtuddannet arbejdskraft Formidle arbejdskraft Opkvalificere ledige Øge arbejdsudbuddet Styrke match mellem uddannelsesudbud og efterspørgsel på kompetencer Afdækning af virksomhedernes kompetencebehov Styrke virksomhedernes og beskæftigedes viden og incitament for videreuddannelse På baggrund af de fire fokusområder er der så udarbejdet et antal delmål for at konkretisere fokusområderne videre Såfremt vi får grønt lys til ambitionen, så er tanken at de enkelte parter har mulighed for at arbejde videre med delmålene – og her vil der selvfølgelig være mulighed for at revidere og tilføje i takt med udviklingen og behovene på området

Hvad sker der nu? Ambitionen behandles i de enkelte politiske baglande (april-september): BRN KKR Nordjylland RAR Nordjylland Regionsrådet i Region Nordjylland Strategisk Forum på Uddannelsesområdet har drøftet hvordan der arbejdes videre med ambitionen Møde d. 24. maj Det er vigtigt at sige, at der i det videre arbejde tages afsæt i en respekt for fortsat initiativret og -pligt i de fire politiske organer. Det vil sige, at ideer til indsatser opstår fortsat hos parterne – tanken er mere at vi måske mere naturligt inviterer til samarbejder, tænker hinanden ind tidligere der hvor det er relevant, koordinerer bedre mellem parterne, mv. Vi kommer også til at invitere bredt ind efterfølgende til samarbejde om de mere konkrete ideer – og her tænker vi selvfølgelig også på alle de øvrige parter på området

Hvad sker der nu? Eksempler på indsatser, der koordineres og samarbejdes om: KKR og BRN ønske om at igangsætte særlig indsats for højtuddannede i hele Nordjylland Mulig BRN-indsats i støbeskeen omkring erhvervsuddannelserne Evt. en fælles analyse af behovet for arbejdskraft på social- og sundhedsområdet Fælles konferencer om relevante emner Det videre arbejde med KKR’s fokuspunkter på beskæftigelsesområdet – med særlig fokus på kvalificeret arbejdskraft