Beretning – Forløbet for flygtninge med traumer I

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Advertisements

Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Reform af førtidspension og fleksjob
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Netværk af forebyggende sygehuse
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri
Projekt om forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser i planlægningsområde Nord Resultater, erfaringer og læringspointer Karen Gliese Nielsen Patientforløbsenheden,
Samarbejde med praktiserende læger
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Målsætninger på psykiatriområdet
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen 26. Maj 2009 Behandlingsretten set fra en kommunal synsvinkel v. direktør Jens Elmelund.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Almen praksis – Ønsker fra en kommune 13. november 2014 Det samarbejdende sundhedsvæsen Perspektiver og visioner.
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland. dk Sundhedsaftalerne Indholdet i de bilaterale aftaler. v/kontorchef Jens Bejer Damgaard.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Sundhedsaftale III status
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Socialpsykiatri – særlige udfordringer - national konference for kommunale handicapråd januar 2007.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Forløbsbeskrivelse for helhedsorienteret udredning Kontakt til borger Nej Figur forklaring » Ja Nej Hvem har del i borgerens forløb?
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
1 90 % Det nære sundhedsvæsen 10 % Sygehusvæsen Den kommunale sundhedsopgave FAS årsmøde 2014 Anders Kjærulff Direktør for Kultur og Sundhed Holstebro.
Introduktion til brugen af differentieringsmodellen på psykiatriområdet.
Sundhedskoordinator og Klinisk Funktion Kenneth Kibsgård Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering Center for Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
””Guds vilje” Teknisk fejl Menneskelig fejl Sikkerheds- kultur Komplekse systemer PRAY REPAI R BLAME PRAY PAY Historisk udvikling.
December 2008 Centerchef, formand for BUP-DK Hanne Børner 1 Fremtidens børne- og ungdomspsykiatri 3. December 2008.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
det nationale kvalitetsprogram på sundhedsområdet
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Sundhedsaftale
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Præsentationens transcript:

Beretning – Forløbet for flygtninge med traumer I Statsrevisorernes bemærkninger til beretningen mht. regioner og kommuner: Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at Udlændinge- og Integrationsministeriet og regionerne ikke har sikret et tilstrækkeligt samarbejde og koordination af opsporing og behandling af traumatisere­de flygtninge.  Statsrevisorerne påpeger, at mangel på systematisk udveksling af relevante oplysninger mellem ministerier, regioner og kommuner står i vejen for en hurtig og effektiv opsporing og behandling af traumatise­rede flygtninge og vanskeliggør en effektiv behandlings-, integrations- og beskæftigelsesindsats.  Kommunerne har på dialogmøderne efterspurgt etablering af et tæt samarbejde mellem kommunerne og en grundig introduktion/opstart af AAT med udgangspunkt i den enkelte KSP. De tre almene voksenpsykiatrier indgår aftaler med de kommunale parter i det lokale KSP om arbejdsgange i samarbejdet til forebyggelse af akutte indlæggelser og genindlæggelser samt opfølgning på indlæggelser. Kommunerne kortlægger og beskriver de kommunale akuttilbud til borgere med psykiske lidelser. Samarbejde om komplekse forløb > Psykiatrien og kommunerne drøfter konkrete og lokale muligheder for et tættere samarbejde om grupper af borgere med komplekse forløb, med afsæt i de opnåede erfaringer i de relevante projekter (Broen).

Beretning – Forløbet for flygtninge med traumer II Regionsrådets input til ministerredegørelse vedrørende beretningen mht. regioner og kommuner: Den første tid i psykiatrien indeholder udredning og behandlingsopstart, og regionen vurderer, at relevant information i snit først foreligger efter 6 måneder Regionen vil tage initiativ til øget udveksling af helbredsoplysninger med kommuner Psykiatrien vil ved opstart af et forløb sende en MedCom-meddelelse til kommunen  Psykiatrien vil have øget fokus på muligheden for at indkalde til netværksmøde og anvende redskaber som Den koordinerende indsatsplan  Kommunerne har på dialogmøderne efterspurgt etablering af et tæt samarbejde mellem kommunerne og en grundig introduktion/opstart af AAT med udgangspunkt i den enkelte KSP. De tre almene voksenpsykiatrier indgår aftaler med de kommunale parter i det lokale KSP om arbejdsgange i samarbejdet til forebyggelse af akutte indlæggelser og genindlæggelser samt opfølgning på indlæggelser. Kommunerne kortlægger og beskriver de kommunale akuttilbud til borgere med psykiske lidelser. Samarbejde om komplekse forløb > Psykiatrien og kommunerne drøfter konkrete og lokale muligheder for et tættere samarbejde om grupper af borgere med komplekse forløb, med afsæt i de opnåede erfaringer i de relevante projekter (Broen).