Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Advertisements

Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Debatmøde om lokale interesser i Ll. Næstved - Præsentation af Kommuneplanstrategi.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
mellem Miljøministeriet og KL
Christian Plaschke, Den Digitale Taskforce
Visionsproces Fra ord til handling.
Udviklingsplaner Sønderborg
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Jammerbugt Kommune Viceborgmester Morten Marinus
Miljøvurdering – Slagelse Kommuneplan 2013 Identifikation af væsentlige miljøfaktorer Overskrifterne • Kommuneplan 2013 • Miljøvurdering.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
Det midlertidige vækstforum. sommer 2005 – 1. april 2006 Det nuværende fra 1. april 2006 Etableringen af Vækstforum Sjælland.
Udvikling af master uddannelse på Bornholm - et udviklingssamarbejde mellem MOL- uddannelsen og Bornholm.
Hvordan skaber vi vækst og udvikling på Bornholm?
Program Indkøb i Frederiksberg Kommune Nuværende miljømål og indkøbspolitik Fremtidens grønne indkøbspolitik.
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Sven Allan Jensen as Perspektiver i forhold til regional og kommunal planlægning Den regionale dialog Den regionale erhvervsudviklingsstrategi Den regionale.
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
Bæredygtige indkøb i Region Midtjylland v. Bjarne Schmidt Nielsen (formand for det midlertidige udvalg om indkøbspolitikken)
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Sundhedsaftale III status
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
3. December 2009 Møde i elbilsnetværk For en bæredygtig transport Center for Grøn Transport v/Centerleder Niels-Anders Nielsen.
Plan- og Agenda 21 strategi 2016 Miljørådets møde 4. februar 2016.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Udviklingsstrategi 2012 Kommuneplan 2013 Udviklingsstrategien er den overordnede udviklingsplan, der justeres og udvikles hvert år og revideres hvert 4.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
Frivilligkampagnen Styrker dig og fællesskabet DGI Ø ledelsesforum 30. november 2013 DGI Ø bestyrelsesmøde 10. december 2013.
Temamøde 3: Strategisk energiplanlægning i kommunerne Bjarne Juul-Kristensen, Energistyrelsen, d. 14. april 2011.
Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark
Præsentation af Refurb
Bright Green Island - projektskitse
KLIMASPIL AARHUS Præsenter programmet:
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Klar til Smart Vækst – Udbredelse af smart city løsninger i DK – fokus på smart affaldsindsamling Jesper Bøttcher Gate 21.
Målopfølgning – Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget
Center for Grøn Transport v/centerleder Niels-Anders Nielsen
Handlingsplan 2015.
Visionære Regionale Udviklings Planer
Proces for boligpolitik
Bæredygtige indkøb i Gladsaxe Kommune
Visionære Regionale Udviklings Planer
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Ny fælles landbrugspolitik i EU efter 2020
Målopfølgning – Økonomi og Planudvalget
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Eventuelle delmål der ikke er opfyldt er markeret med rødt.
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
Eventuelle delmål der ikke er opfyldt er markeret med rødt.
Målopfølgning – Økonomi- Erhvervs og Planudvalget
Målopfølgning – Fritids- og Kulturudvalget
Overordnet beskrivelse af initiativ Verdensmål-nummer
Målopfølgning - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget
Målopfølgning – Natur- og Miljøudvalget
Målopfølgning – Teknik- og Miljøudvalget
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Målopfølgning – Natur- og Miljøudvalget
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
CØ SMV – Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er
Præsentationens transcript:

Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget Budget 2019 Eventuelle delmål der ikke forventes opfyldt eller som bør drøftes, er markeret med rødt.

DELMÅL – markér med rødt, hvis der er delmål, der ikke er indfriet LANGSIGTET MÅL DELMÅL – markér med rødt, hvis der er delmål, der ikke er indfriet Kommentar – for eventuelle delmål der ikke er indfriet. ANSVARLIGT CENTER/CENTRE Bornholm som grøn ø skal være en holdbar model, som hele verden trygt kan kopiere i forhold til energiproduktion. Energistrategi udarbejdes i 2019; Der udarbejdes og vedtages en energistrategi. Arbejdet med energistrategien afventer de politiske beslutninger på energiområdet i juni 2019 RIS Vi forvalter vores lokale ressourcer og restprodukter ud fra en cirkulær økonomisk tankegang, hvor vi minimerer affald og optimerer energiudbytte og genanvendelse Ny strategi for affaldsstrategi udarbejdes; Der udarbejdes og vedtages en plan for genbrug og recirkulation. Vision ”Bornholm viser vej – uden affald 2032” vedtaget af KB 20. december 2018. Udbudsstrategi vedtaget af KB 28. marts 2019. Ny kommunal affaldsplan afventer udspil fra miljøministeriet (forventes primo 2020). Kommunal affaldsplan udarbejdes indenfor 8 måneder herefter NMF På Bornholm kører vi grønt Ny strategi for persontrafik og tung trafik udarbejdes · Der udarbejdes ny strategi for mobilitet på øen. · Der udarbejdes plan for grøn omstrukturering af BAT i fællesskab med NMU. Udvalget planlægger et temamøde om grøn mobilitet i august 2019 Nmu har april 2019 besluttet, at der købes nye dieselbusser Bornholm skal være erhvervsvenlig og have fokus på at fremme en grøn og bæredygtig erhvervsudvikling via partnerskab med erhvervsliv og organisationer. I 2019 initieres nye partnerskaber omkring Bright Green Island mellem Klima- og Bæredygtighedsudvalg og brancheorganisationer samt virksomheder på Bornholm for at fremme en grøn omstilling og bæredygtige virksomheder, der prioriterer energi- og materialeeffektive løsninger samt prioriterer bornholmske varer.

DELMÅL – markér med rødt, hvis der er delmål, der ikke er indfriet LANGSIGTET MÅL DELMÅL – markér med rødt, hvis der er delmål, der ikke er indfriet Kommentar – for eventuelle delmål der ikke er indfriet. ANSVARLIGT CENTER/CENTRE KBU påtager sig at udforme en koordinerende proces i forhold til boligpolitik, herunder snitfladerne til tilflytterstrategi samt planlægning af udbud af offentlig service. Helhedsplaner for byområder: KBU vil koordinere den overordnede procesplan for, hvordan helhedsplaner for byområder på Bornholm skal udvikles. Her skal den lokale forankring og medejerskab være i højsædet ved at der indgås partnerskab med bysamfund og borgergrupper. Helhedsplanerne skal desuden fremme social inklusion og være fællesskabs-skabende Jævnfør styrelsesvedtægten er der tale om langsigtede udviklingsplaner for lokalområder. Samtidig har ØEPU mål om helhedsplaner for byer med bopælspligt. På den baggrund efterspørges en afklaring blandt konstitueringsparterne i forhold til opgaven. https://www.brk.dk/Indflydelse-Politik/Kommunalbestyrelsen- udvalg/Kommunalbestyrelsen/Documents/Styrelsesvedt%C3%A6gt%2 0pr.%2023.%20februar%202018.PDF (RIS) Fortællingen om Bornholm som grøn ø er et folkeligt projekt, der tiltrækker erhverv, tilflyttere og besøgende. KBU vil i samarbejde med JUFU facilitere møder på tværs af erhvervsliv, organisationer m.fl. for at fremme bæredygtige styrkepositioner og kendskab til lokal identitet, produktion og kompetencer. Den bæredygtige turisme skal fremmes. Bedre kontakt mellem bornholmske virksomheder, der kan bruge bornholmske produkter. Det giver både en mere gennemført oplevelse for turisterne af at få noget Bornholmsk og det er mere bæredygtigt. Der indgås partnerskab med bysamfund for at fremme en lokal forankring i forhold til fortællingen om Bornholm som grøn ø med lokale initiativer. 2. Ses som en del af arbejdet med en erhvervspolitik forankret i ØEPU. Det bør afklares politisk hvordan og i hvilket omfang KBU skal spille en aktiv rolle fx i forbindelse med BGI-handleplanen. og 3. RIS (BGI)/CJUR RIS (erhverv) Bornholm fører regnskab med sin grønne omstilling. At føre regnskab med den grønne omstilling er vigtigt for at de grønne budskaber kan kommunikeres: KBU vil udarbejde et forslag til, hvordan vi på Bornholm kan føre regnskab med bæredygtighed og den grønne omstilling, herunder hvilke parametre vi vil måle på Ikke igangsat, ikke lagt ind i BGI handleplanen. Dette mål igangsættes i 2019 men nås ikke i 2019. RIS (BGI) KBU udvikler og koordinerer gennemførelsen af Fødevarestrategien KBU koordinerer indsatsen med fødevarestrategien på tværs af de politiske udvalg i forhold til de af Bornholms Regionskommunes mål, der har bæredygtighed som fokus. Dette indebærer følgende mål: KBU skal udarbejde en plan for at understøtte målet om de 20% økologiske arealer på Bornholm i 2025 Arbejdet med målet om 20% blev drøftet i KBU i november 2018. Der blev ikke igangsat konkrete handlinger. RIS