FISK.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fedtstoffer Hvad er fedt?
Advertisements

Kost og træning.
Fisk.
Fordøjelsen – næringsstoffernes funktion i kroppen
FISK 1ste skoleperiode HRS.
Fedt det gode, det onde og det virkelig grusomme
Året der gik Klubstart den 1. maj 2006 majjunijuliaug.sep.okt.nov.dec.jan.feb.
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
FEDT - ET ENERGIGIVENDE NÆRINGSSTOF
VITAMINER OG MINERALER
Welcome to the MarineOmega Product Training
S. 1. Dka s Cellen arbejder.
Fisk og iskæmisk hjertesygdom.
Fedtopløselige vitaminer
Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Hjertevenlig kost Ved klinisk diætist Kristel Van Deuren.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Den gode historie fra Strandby. Hvad gik forud for 2015? Strategiplan for Strandby Havn Fiskeri og Service Maritim Service Turisme.
Limfjorden Hvor lang tror du Limfjorden er? Hvor dyb tror du den er?
Dansk fisk i sæson - januar Torskefisk Torsk Lyssej Mørksej Kuller Kulmule Fladfisk Skrubbe Ising Øvrige Torskerogn Blåmuslinger Østers.
Folketinget JAN CHRISTIANSEN SOSU FYN. Folketinget og opbygning – De politiske partier i Folketinget er opbygget på forskellige måder.
Årets gang i bigården Månedens arbejde Januar februar marts1. eftersyn april2. eftersyn maj3. eftersyn juniUgentligt tilsyn juliUgentligt tilsyn augustHøst.
Kognitive strukturerede samtaler. Hvem er jeg Uddannet lærer i 1995 Langagerskolen 1995 – 2009 Skolevejleder / kurator 2003/04 Bagland 2009 – Ikke psykolog!
Analyse- og strukturfase Udbudsmateriale udarbejdes
Med læreplanstemaer som fokusområder Pædagogisk idræt Alsidig personlighedsudvikling At arbejde med barnets alsidige personligheds-udvikling er basis,
Puljeafkast 2017 Afkast i pct. for Nordeas værdipapirpuljer før omkostninger, herunder puljeprovisioner og pensionsafkastskat. Afkast er vist for Bankvalg.
Årshjul April - Juni. Juli - Sep. Jan - Marts. Okt - Dec.
Natur- og Miljøklagenævnets opbygning og sagsbehandling
Årshjul Grønnevej 2017 Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Juni Juli Aug. Sept.
Underbilag 1A: Forventning til forløb
U U U U U U U T T T B B B S S U T S B TIDS- OG PROCESPLAN
29. sep. Bedsteforældredag
Hovedmilepælsplan - skabelon
Årshjul Grønnevej 2016 Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Juni Juli Aug. Sept.
Roddybde af efterafgrøder
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Madkampskursus Oktober 2017.
Årshjul 2018 for Nyker børnehus
Salt, Røgning og Kogning
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Fedtstoffer.
Dagens Tema Pølsemageri.
Fordøjelse af næringsstoffer
Anatomi Lever, nyrer.
Årshjul Dec Jan Nov Feb Okt Mar Sep Apr Aug Maj Juli Juni
Dagens Tema Pølsemageri.
Rygsmerter Information og øvelser
Fedt Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Tørring Konservering Opbevaring
Jorden er flad Jorden er flad – det er os, der er runde!
Hvad er foderkvalitet? Brainstorm
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Kød og kødkvalitet Gf2 slagter.
DNA, Kromosomer og Celledelinger
Råvarekendskab Gær.
D-vitamin 0,56 µg Anbefaling for alle mellem 4 og 60 år: 7,5 µg/day
Årshjul Hillerød Jagtforening 2018 / 19
Samling af friluftsdata
Vor Gud giver løfter, vor Gud holder ord,
Badevand & badevandskvalitet
Du skal huske at skrive noter ;-)
Reaktionen ved små snitsår
Vor Gud giver løfter, vor Gud holder ord,
Dagens program Kahoot og opsamling fra sidste gang Bakterier/fun facts
Præsentationens transcript:

FISK

Fisk er hvirveldyr, der lever i vand og ånder ved gæller Denne definition dækker også for skaldyr Man kender ca. 25.000 forskellige fiskearter – kun en begrænset del af disse anvendes som spisefisk

Opbygning Store løse celler Indeholder næsten ingen bindevæv Musklerne sammenholdt af skindet og ganske løst hæftet til benene Kræver ingen modning Enzymer i kødet vil opløse cellevæggene - mulighed for at bakterier/mikroorganismer kan trænge ind

Næringsværdi Fisk er naturens eget kosttilskud Selen Jod Omega-3 fedtsyrer Fedtopløselige vitaminer ( A-D-E)

Kvalitetskendetegn Lugte af hav Klare øjne Røde gæller Fjedrene fast kød Glat skind Naturligt slimlag God kødfylde

Inddeles i to hovedgrupper saltvandsfisk Fladfisk Rundfisk ferskvandsfisk

Laks og ål er vandrefisk Hvorfor?????

Sæson Rundfisk Fladfisk Torsk : måneder med R Makrel : juni- sep. Tun : sep. Sild : feb.-maj/aug.-okt. Laks :aug.- marts Ål: aug. – okt. Rødspætte: aug.-sep. Skrubbe: juni- sep. Rødtunge: jan. - feb. Søtunge: marts- april Pighvar: april - maj

Skaldyr

Er leddyr Gæller eller kropsoverfladen 2 følehorn Skelet sidder under kroppen

Bløddyr Krebsdyr Rejer Hummer Krebs Krabber Muslinger Østers Snegle Blæksprutter

Konserves Helkonserves: Halvkonserves: Tun, makrel, torskerogn, muslinger Gennemkoges i dåsen – opvarmes til 120°C Halvkonserves: Rejer i lage, kaviar, sild, ansjoser Nedlagt i en konserveringslage

Fiskekonserves Varmrøgning Koldrøgning Saltning Tørres Graves Tilsætte konserveringsmidler (salt, sukker, syre)