Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Advertisements

Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Erfaringer med at være patientrepræsentant
Håb og forandring Johs. Bertelsen Frivilligt Forum.
Ledertræf Slagelse Kommune 18. april 2012
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Medborgerskab – på sporet
Medindflydelse • Ligeværd • Arbejdsfællesskab • Frivillighed • Fokus på ressourcer ARK´en Satspuljemidler 2010 kr. afsat midler til etablering af Arbejdsrehabiliteringsklubber.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
PR Kampagne for folkeskolen
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Tillid Temadag for AMIR
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
Den kommunale virkelighed med telemedicin
Ledelse og patientforløb Vicedirektør Bente Ourø Rørth Konference 6
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
KIRKERNES ROLLE I FRIVILLIGHEDSSAMFUNDET Nyborg Strand den 4. november 2011 Centerleder Laust Kristensen 1.
Indhold, indsatser, implementering
CARMA- konference Jobcenterpraksis og kvalificering til arbejdet januar Karsten Simensen - Beskæftigelsesregion Nordjylland.
KL´s visioner for kroniske patienter
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Udvikling af § 79-området. 2 Indhold 1.Baggrund 2.Mål 3.Inspiration 4.Vision 5.Hvad skal der til? 6.Næste skridt?
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Sundhedsaftale III status
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Karen Nielsen Breidahl Peter Kragh Jespersen Heidi Houlberg Salomonsen Institut for Økonomi, Politik.
Konklusioner fra MTVén set ud fra en kommunal synsvinkel.
Tværfagligt samarbejde Oplæg: Søren Thygesen socialrådgiver – faglig konsulent Holbæk Kommune Kompetencecentret - Jobservice.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Fremtidens sundhedsvæsen - Fra patientens perspektiv Lars Engberg Formand
Beskæftigelsesstrategi i Furesø
Rehabilitering og Empowerment – Muligheder og udfordringer i alkoholbehandling Vingstedseminar d
Stærke, lokale samarbejder mod radikalisering og voldelig ekstremisme
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Kvalitet i plejen.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Mere MOST - mindre fravær
Fælleskommunale arkitekturmål 2018
Fra visitator til borgerkonsulent
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Politisk tilrettelæggelse af plejeboligens rammer og det gode liv for svækkede ældre Ulla Skjødt 19. marts FFSK.
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Økonomiske overvejelser
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Fælleskommunale arkitekturmål 2018
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Sundhedsaftalen 2015-2018 (1 af 2) Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision: Et sundhedsvæsen på borgernes præmisser Styrket pårørendeinddragelse Frivillige organisationen Sundhed og arbejdsmarked spiller sammen Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Sundhedsaftalen 2015-2018 (2 af 2) Tilbud: Ensartede tilbud Tilgængelighed Udbredelse af de bedste løsninger Mål: Flere borgere er trygge i deres behandlingsforløb, når de krydser sektorgrænser Flere borgere har tilknytning til arbejdsmarkedet Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Hjerneskadesamrådets opgaver (1 af 2) Forløbsprogrammer Rehabilitering med henblik på tilbagevenden til uddannelse/arbejde Patientinvolvering og medborgerskab Overblik over organisering og indsats Monitorering og effektmålinger Forskning og udvikling Vidensdeling Samarbejde på tværs Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Hjerneskadesamrådets opgaver (2 af 2) Det hele starter altid med borgeren og borgerens tidligere livssituationer og ønsker og drømme for fremtiden – i den aktuelle situation dvs. patientinvolvering og medborgerskab Sigtet er altid det gode og aktive liv og at være deltagende samfundsborger dvs. rehabilitering med henblik på uddannelse og arbejder Forudsætning er samarbejde på tværs og indsats, der giver effekt Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Helhedsorienteret rehabilitering (1 af 2) Forslag til fælles platform Et godt og aktivt liv – deltagende samfundsborger: Et meningsfuldt og værdigt liv Oplevelse af identitet og selvkontrol Fællesskaber med andre Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Helhedsorienteret rehabilitering (2 af 2) Principper: Individuelle og skræddersyede tilbud Respekt for borgerens hele liv Løsning og ressourcer i netværk (private, civilsamfund og mellem offentlige aktører) Mestring og inklusion i fokus Eksperter til borgerne frem for borgerne til eksperterne Matrikelløs Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Drøftelser Hvordan sikres kvalitet og ensartethed, når hver borger er unik og der skræddersys tilbud forfra hver gang i mødet med borger? (når der ikke er standardiserede svar/løsninger må der bygges på standardiserede processer siger kvalitetsteorien) Har vi et fælles sprog på tværs af sektorer? Hvordan skifte fra sygdomsperspektiv/system- perspektiv til livsperspektiv – hvis vi skal det! Hvornår i forløbet og hvordan og af hvem sker helhedsvurderingen og helhedsplanen med borgeren i centrum? Hvordan sikrer primært kommunerne, at helhedsplanen følges og de der rummer løsningerne også bidrager. Hvordan sikre tryghed for borger og pårørende? Håndtering af samtidige indsatser fra flere sektorer – de mange kontakter? Hjerneskadesamrådet for voksenområdet